LOST!

image67



ååh. ikväll gick repris på de två sista avsnitten av förra säsongens Lost. Och imorgon är det TWO HOUR PREMIERE! tror ni jag kommer sitta bänkad då eller?! så jävla spännande.
åh jag älskar lost. Jag älskar Jack. Och Sayid. Och Charlie. Och Hurley! Och jag måste hålla med åzna om att den där sawyer är ju inte lite att bita i. mums.

AAAAAH :D det går inte att beskriva hur taggad jag ääär! jag vill bara att det ska börja NUNUNU!
gash och vad jag grät nu när jag såg det sista avsnittet igen. Jag vet - jag har sett det förut och jag är en tönt som gråter, men ni som har sett Lost och är lika galna fan som jag är - Ni måste ju också ha gråtit när Charlie dör!
Alltså - GIANT TEAR! så sorgligt! han som var så kär i Claire. Och hon som var så kär i honom! Och så var han så söööt. näe usch, jag tycker nån tråkig kunde ha dött. Typ Bernard.

underbara fantastiska exceptionellt braiga LOST! ♥

Miss America... realitycheck?

åh jisses vilket skämt. jag har aldrig sett någon beautypageant, men så alldeles nyss när jag zappade runt och letade efter nåt kul att titta på, så hamnade jag på TLC som sänder Miss America Live. Och precis nu har de talangtävlingen. och vilket skämt!
åh herregud. det här är helt otroligt. Det är så... amerikanskt. Det är så... Miss Secret Agent. Hur kan någon ta de här tjejerna på allvar? Seriöst, nu sjunger Miss Indiana nån töntig låt på spanska. Jätteful klänning har hon också. och en plastblomma i håret. Tre tjejer har sjungit och nu trippar Miss Virginia runt o dansar balett.
hahaha.
åh. underbart. i två hela timmar kan jag titta på fjantiga tillgjorda steretypa mediekåta tjejer som mest i hela världen vill ha... worldpeace. 
den första tjejen sjöng over the rainbow. det lät så hemskt. varför väljer man att skämma ut sig med sång inför hela amerika? Då skulle jag hellre skämma ut mig med en dans... eller joddel eller nåt. breakdans kanske.


ååh nu åkte Miss Iowa ut! "ÅHNEJ!"


i love Urban

nu har julie hjälp mig att beställa mina saker från Urban Outfitters! om 5-7 arbetsdagar är de här, vilket betyder att de kommer senast på onsdagen den 6e februari! wohoo

detta beställde jag:

   
  



väskan och plånboken ser jag mest fram emot, fast de kommer tydligen inte skeppas förrän nånstans i februari... Plånboken den 4e tror jag, och väskan den 22a ... tear.

idag ska jag jobba några timmar. Julie ska till massören och Garrett bestämde sig tydligen för att åka in till kontoret idag. så elin får jobba.
fast det är ju rätt lugnt egentligen. Hade inte så himlans mycket planerat.

*yez*


wey jag hittade en annan kanal som visa Fresh Prince.
mahah

fast å andra sidan börjar jag bli rätt ganska trött.

sälar

fredag.. och jag är hemma.. igen. vi har haft en relativ lugn dag idag. jag fick ett minisammanbrott när killarna skulle sova men ingen ville sova och jag ville prata med evelina men kunde inte för nathan vägrade somna och ville bara skrika istället, och väckte i det sammanhanget Colin som bara sovit en timme. Så istället för att städa upp efter att vi bakat Jello och tömma diskmaskinen och äta lunch och ta det lugnt och prata med evi så fick jag bita samman och försöka att inte flippa ur med två gnälliga ungar. jisses det var verkligen inte kul. Jag lekte med Colin samtidigt som jag försökte få Nathan sluta gråta, och när jag fokuserade två sekunder på Nathan skrek Colin "WHY WONT YOU PLAY WITH ME?". och jag försökte få honom att förstå att Nathan också ville leka, men Colin (självisk, irriterande och störande som han är - försöker intala mig själv varje gång jag stör mig "han är bara 4, han är bara 4, han är bara 4) vägrade dela med sig av min uppmärksamhet och började gråta och gnälla över att hans truck från filmen Cars - Mac (ni vet han som skjutsar Lightning McQueen till tävlingen)
(jag vet att jag är en tönt som kan det där men jag har sett filmen fem gånger sen jag kom hit - och då vill jag poängtera att jag bara varit här i 2 veckor) tydligen hade gått sönder och jag var tvungen att fixa den, men jag som inte är särskilt teknisk av mig förmådde inte laga den så fantastiskt bra, så då bröt han ihop ännu mer. och jag ville bara riva av mig håret. 
phew vad var det där? tre meningar?

hela familjen (mig inkluderat) sitter i vardagsrummet och tittar på barnprogram. Julie dricker vin, Garrett och jag dricker öl. De hade en corona som jag lyckades haffa och goodness gracoius me vad gott det var. Det har regnat hela dagen - helt sanslöst mycket - och stackars Julie som var ute och gjorde massa ärenden (bl a laga datorn som deras förra au pair pajade) och handla mat och köpa och lämna tillbaka kläder, halkade i regnet och har stukat sin fot.

Julie när Garret precis kommit in från regnet: Nice weather huh?
Garrett: yeah i know... it totally messed up my hair.
jag: hahahahahahaha
garrett: what are you laughing about?
jag: hahah you´re bald?
garrett: oh.. that.

iochmed att Julie hade stukat fin fot och helt enkelt inte kunde röra sig och att garrett lagar mat lika bra som en... gurka, så fick jag den fantastiska uppgiften att laga mat :) det gick faktiskt bra, jag förvånade mig själv litegrann. Men så (självklart) när jag ska hälla ur vattnet från pastan så glider durkslaget ur mina händer och jag spiller hälften av pastan i diskhon. Jag visste det - att jag hade lyckats laga en hel måltid sådär var bara för bra för att vara sann... det smittade nog också eftersom Julie två sekunder efter spillde ut halva burken parmesan..
men det var iallafall jättegott! :)


Nathan och Colin kollar på ett jättegulligt barnprogram med massa söta djurbebisar, bla sälar och jag kommer o tänka på när pappa och jag var på skansen när jag var liten och tittade på sälarna. Det var höst och jag minns att jag hade ett par röda vantar. En säl hoppade upp och jag försökte klappa den och sälen lyckades bita tag i min vante och drog med sig den ner i vattnet. Jag började gråta för att jag blev
1. ledsen för att jag förlorat min fina röda vante
2. besviken på sälen eftersom jag älskade sälar och kände hur den hade besvikit mig.
Men så helt plötsligt vänder sälen i vattnet - hoppar upp igen och slänger tillbaka vanten!
Det är det enda jag minns av det skansenbesöket. Minns ingenting innan, och ingenting efter. Minns bara att efter det älskade jag sälar ännu mer.


ett antal timmar senare
jag har önskeshoppat igen på Urban Outfitters hemsida. Jag gjorde det jättemycket hemma i Sverige och kollade på kläder jag skulle vilja ha, men blev hela tiden besviken på att Urban Outfitters aldrig skeppade sina produkter från USA till Europa, så jag satt och planerade om jag kunde skeppa det till Johan och Jaye (min gudfar och hans flickvän) i Kanada och sen kunde dem skicka det till Sverige. Men det blev aldrig av :)
Skönt o bo i USA nu, så slipper jag knåda o knepa. Jag höll på o fylla i billingadress, men så tänkte jag att jag borde kolla med Julie och Garrett att det är okej att jag de skickar fakturan till adressen. Så kan ju jag betala dem senare. eller att dem hoppar en veckobetalning eller nåt.
wiie i can´t wait. maha jag vill beställa allt nu och få det imorgon! :D
fast det kommer ju inte hända men ändå - det vore najs. jag är rätt otålig av mig.

nu har jag kollat på Fresh Prince sådär länge igen, och jag måste erkänna - jag älskar det. Jag älskar Carlton. Jag tror att han är mitt alter-ego. Världens största tönt. Men åååh så charmig!

nu är klockan tre och jag ska sova. Nattinatti! (fresh prince har slutat sända)

tired

jag är trött idag. verkligen sådär påsar-under-ögonen-tre-barns-mamma-med-ett-heltidsjobb-trött. Jag har precis lagt Nathan och jag ber till gud att han bara somnar och ger mig liiiite tid att ta igen mig. jisses, jag kommer dö när Julie, Garrett och Colin åker till Cancun och jag är ensam med honom.

nej fan nu börjar han gråta. åh SOMNA!

heath ledger

Heath Ledger är död. Viki ringde för tre minuter sedan och sa att polisen hade hittat honom i sin lägenhet för sex timmar sedan. Han dog av överdos av sömnpiller. Tydligen var han jättedeprimerad.

Gud vad hemskt. Och jag som inte ens tycker han är en särskilt bra skådespelare, eller ens särskilt snygg. Varför slog det här mig så hårt? Han var så ung ändå. Bara 28...

för det snöar i kalifornien idag

fan vad trött jag blir. besviken. förbannad. riktigt jävla arg. är det verkligen sådär man beter sig när folk har ställt upp för en i ur och skur i flera år? är det så man betalar tillbaka? med att säga "äsch, det är väl inte så farligt", och att sen gnälla över sina egna obetydliga fjantiga små "bekymmer". När någon gå igenom en kris och på riktigt mår skitdåligt!? Något som tillochmed JAG kan märka! Och jag har inte träffat personen i fråga på fem månader! Inte pratat i telefon! Ingenting! och JAG märker det! Hur blind får man vara? åh jag kan inte hjälpa det men alla andra tidigare saker bara bubblar upp inom mig och jag blir så sjukt frustrerad. Det här är inte okej. Det är verkligen inte alls okej. Och för mig var det här din sista chans, det här var verkligen toppen på isberget. Nu räcker det.




image57
Allt kommer bli bra hjärtat. jag är här för dig.

blinka lilla stjärna




Blinka lilla stjärna där,

hur jag undrar var du är.

Fjärran lockar du min syn,

lik en diamant i skyn

Blinka lilla stjärna där

hur jag undrar var du är



Ah, sådär går den. Note to self.
Jag märkte förresten alldeles nyss att jag stavat Törstig "turstig"
Nöt?




 


yoplait

har precis ätit en lättyoghurt och försöker för fullt att inte gå o titta på tårtan tre meter bort. Jag sitter i köket och väntar på att Colin eller Nathan ska vakna. Jag lyckades matcha deras sovstunder helt perfekt idag. Än så länge sover de båda. Nathan är enkel o lägga, Colin är lite av en struggle. Han släpar benen efter sig, han sölar, han säger att han är turstig och hungrig. han är helt enkelt bara rätt jobbig. Fast när jag väl hade fått honom att gå på toa och satt på honom blöjan (är det normalt att 4åringar sover med blöja?) så läste vi två böcker och jag sjöng Blinka Lilla Stjärna för honom på svenska.
fast jag kom inte ihåg hela så jag hittade på lite as I went along. haha typ:
"Blinka Lilla stjärna där. hur jag undrar vart du är. Högt i blåa himlen fin. Blinka liten stjärna söt."
Vad spelar det för roll lixom? Han fattar ju ändå ingenting så.
Sen har han swimclass. Fast vid den tiden är Julie hemma så jag slipper kämpa själv :)
Jag trivs ändå jättebra här. Nathan är min lille gullegris. Han är så mysig. Och jag älskar Julie. Garrett är rätt tyst men snäll. Colin är härlig men han kan vara lite svår. mest såhär i början tror jag. Han försöker testa mig, och det gället bara att jag håller min auktoritet inför honom (inne i min själ vill jag bara skrika o gråta för att han är så irriterande ibland:P)

idag är det den 15e! Fredrika har haft sin födelsedag! 20 år! Grattis!
På torsdag är det min favorits födelsedag. Gammal kärring blir hon med :) Och det är nästan exakt 3 månader kvar tills hon kommer hiit! Jag längtar så mycket så jag spricker!

screw tårtan, jag ska gå o äta en till lättyoghurt.

mgahwahg

nu är jag sådär kvällssugen igen. på godis eller glass. eller chokladtårtan som står o skriker på mig ute i köket... mgash. jag var SÅHÄR nära idag på o ta en bit. Den här familjen har lätt mer fördelar än nackdelar om man jämför med den förra familjen, men en nackdel är att de har såå mycket godsaker i huset. Hos Colby hade de i stort sett ingenting. och jag som var så duktig med träning och sånt. nu tjittlar det i min tjockis-gen. jag vill bara äta äta äta. och det tar typ seriöst 90% av min totala kroppsstyrka att hålla mig ifrån allt det där.

ÅH det bara skriker i min mage. jag är dödligt nära att bara gå ut och hämta hela jäkla tårtan och sen typ skylla på Colin när Julie frågar imorgon.
Fast nej det vore nog taskigt kanske?

Varje dag dricker Julie massa läsk. Hon visade mig deras läskförråd. Två meter från mitt rum! Är inte det världens bästa möjlighet för min tjockis-gen? Jag kan bara gå o ta en cola precis när jag vill!
Jag har inte druckit cola på snart fem månader! Vore det inte jäkligt typiskt att börja nu? Nej åh. Vid middagarna dricker Julie läsk och jag är (Än så länge!) duktigt och dricker vatten. Men God knows att det kommer förändras under tiden. Eller nej det ska det inte alls. Jag ska fortsätta dricka vatten, titta bort när tårtan stirrar på mig och springa upp för backen och ner igen varje dag efter jobbet (Se det här som en utmaning, Pelle! :P)

men jag är fortfarande hungrig.. frukt? Kan ju faktiskt gå o hämta en frukt. då är jag nyttig i duktig!

mmm med lite peanutbutteer! mumsifullibibibllana dkbljb NEEEEEJ! skärpning!

american gladiators

haha vilken härlig minnestripp jag fick här nu på kvällen :D American Gladiators visas på NBC. Minns ni Gladiatorerna som gick på fredagar? Är det bara jag som saknar det lite? haha jag var KÄR i Plexus. Han var ju superskön! men det är fan lite otäckt ändå. jag menar, stora muskulösa (och! riktigt intimidating!) män som ser ut att vilja göra vad som helst för att krossa en till småbitar. När jag såg dem göra "The Gauntlet" (Gatloppet) så fick jag typ hundra extra hjärtslag i minuten. jag fick nästan mardrömmar. det är ju OTÄCKT! På rktigt! Och varenda gång tror jag att The Contestants typ kommer dö nånstans i mitten av hela böghögen av muskelkåta män, men istället är de kvicka som attans och bara susar förbi och Gladiatorerna står bara där med munnarna öppna o ba:
"vänta en sekund här nu... förlorade vi? Hörru Atlas, torska vi mot sillen eller?!"
roligt.

hahaha åh just det! Adam o Frida, minns ni att vi döpte korna på Therese och Michaels landställe? jag minns inte alla, men en hette Izor iallafall! hahahaha. aah vad roligt! XD hahha herregud jag kan verkligen inte sluta fnissa. det är så underbart härligt töntigt


Här är min nya adress förresten:

Elin Berzelius
c/o Garret and Julie Lees
3630 Hadley Hill Drive
95404 Santa Rosa, California

there ya go! (nu kan du skicka min present mami ^^)

Nu ska jag fortsätta kolla på Music and Lyrics (som för övrig hittills är skitdålig)

jag är så obeskrivligt glad

jag mår så bra nu. det är lustigt ändå vilken skillnad det gör att bo hos folk som man känner faktiskt tycker om en! Julie kom och hämtade mig idag vid halv fyra, då hade jag varit uppe sen ungefär 10 och packat, städat och tvättat (och självklart glott lite på TV^^). Men det var helt hysteriskt vad mycket väskor jag hade:
en baotamegajättestor väska.
en lite mindre väska (rätt mycket mindre)
en väska som är lite större än den föregående
tre påsar (en Macy´s och en Nordstroms = STORA! plus en lite mindre)
tre handväskor (proppfulla).

jag är fortfarande lite överraskad över att väskorna fick plats i bilen haha! Men jävlar vilken nice bil de hade! de hade tillochmed TV i bilen! :O håh. hur najs vore inte det att ha den när man bilar ner till LA kanske? (okej elin chilla nu, ofta de lånar ut den bilen). men man kan ju drömma iallafall. Hoppas jag får köra den nånting ändå :)
Julie och jag satt och pratade hela bilresan (en timme). Jag var lite nojjig över att det skulle bli awkward silence men det var inte tyst en endaste sekund! Vi var som två tjejkompisar som satt o snackade! Vilket kändes OBESKRIVLIGT skönt, med tanke på att jag aldrig har haft det så med Colby.
Vet ni förresten vad det första Julie sa när vi satt oss i bilen?
"Jag måste bara få fråga, hur har du stått ut med den där kvinnan som värdmamma i fem hela månader?"
jag typ: "TACK! I LOVE YOU! DET ÄR INTE BARA JAG SOM KÄNNER AV HENNES NEGATIVA VIBBAR!"
sen förklarade hon hur awkward hon tyckte att det var när hon plingade på dörren och David öppnade. David hade inte ens presenterat sig tydligen.. lixom va?? kom igen! Man hälsar väl på folk?
Sen noterade hon också (likväl som jag) att Colby inte log en enda gång under vårat samtal. Inte EN enda gång. Och julie hade med sig sin bebis Nathan (som det är omöjligt att inte le omkring för han är så BEDÅÅRANDE söt!) Säger inte det att kvinnan seriöst har problem? Hur kan man inte le kring en bebis? Jag tror faktiskt hon har seriösa problem som hon borde reda ut innan hon utsätter en annan stackare för au pairjobb i hennes hus.

Väl hemma på Hadley Hill Drive (återkommer imorgon om precis adress) så väntade lille Colin på oss. Och pappa Garrett såklart. Garret hämtade mina väskor (jag typ "nej han kommer inte kunna få in dom" men på nåt sätt lyckades han. cudos) och jag började packa upp alla mina grejjer. göh det tog ett tag. men nu är jag nöjd. jag måste säga att jag ÄLSKAR mitt rum. ÄLSKAR! Det har en egen ingång, jättestor säng, stor garderob, massa lådor (en annan behöver ju utrymme va) internetconnection (wireless i hela huset iofs) och en TV med dvd. det är också typ speglar överallt! Spegeldörr till garderoben, spegelvägg precis bakom min säng. FABOLOUS! Och badrummet är supernajs. De har massa ljus och växter och melontvål! (jag har gått runt o luktat på mina händer sen middagen! MELONTVÅL!!!)
Julie lagade en jättegod mat och efter det tog hon fram en födelsedagstårta! AAAWE! alltså GULLE! Colby kunde inte ens ge mig en bok in person! Hon skickade ner India! hahah det är fan så ironiskt och patetiskt att jag inte kan låta bli att skratta åt henne. snälla nån alltså. efter allt jag har gjort åt deras barn ändå. Äh jag är så glad att jag inte är kvar där.
Hursomhelst. Julie hade tillochmed köpt en present till mig! Ett par jättesöta örhängen och ett telefonkort värt 30 dollar som jag kan använda att ringa hem med! :) det är ju inte fy skam ändå. Sen sjöng de för mig och vi åt den jättegoda tårtan som Julie och Colin hade bakat själva. Julie gav mig dessutom en kalender för de kurser som finns på Santa Rosa Junior College här i närheten och hon hade kryssat för Intensive Badminton och Interior Design eftersom hon visste att jag hade spelat badminton och var intresserad av inredningsdesign! Hur gulligt är inte det?!
ah, jag kan knappt fatta att jag har haft sån tur... Om man går tillbaka till september här i bloggen och läser inläggen från när jag just hade kommit hit så skrev jag jättemycket om hur jag älskade familjen. Hur Colby var jättesnäll - alldeles för snäll. waow, talk about not seeing it coming... blåögd.

Hon sa också att min familj och mina vänner är välkomna att bo här precis när de vill. Även fast det absolut inte skulle få plats med hela min familj plus hela deras familj i det här huset så är det ju faktiskt väldigt generöst att erbjuda. Hon sa tillochmed att om de är out of town när min familj kommer så kan de bo i deras rum (!!!)
(!!!!!!!!!)
Jag tror iofs aldrig att mina föräldrar skulle göra det av respekt för deras privata rum, men ändå. det är så generöst att erbjuda!


      mitt gamla rum (visst ser man på något sätt att det är kallt?)



Mitt nya rum:

                


nu börjar jag få lite skrivkramp :P haha. men jag ska försöka lägga upp mer bilder senare i veckan eller nåt på huset. det är somsagt jättefint. Det har ett jättestort och rymligt kök och två vardagsrum :P Och Julie och Garretts rum vill jag inte ens gå in på. (det är så stort att jag lätt skulle kunna gå vilse)
Badrummet ska jag också lägga in bilder på. Jag skulle iofs kunna gå in och ta ett foto o göra det nu men jag orkar faktiskt inte :P tror jag tänker somna i min stora - bekväma - varma - ickeknarrande säng.
sen ska jag försöka filura ut hur TVn funkar.. hmm

Godnatt allihopa! Vi hörs på msn nån dag snart! Pusspuss!


packelipack

har spenderat större delen av kvällen med att packa! dra mig baklänges på en åsna vad mycket saker jag har.. jag vet inte hur jag ska få plats. med megastorabaotaväska är redan full och jag har massa kläder och saker kvar att packa. Jag har två småväskor till och massa stora påsar som jag (av någon säkert vid tillfället bra anledning) har sparat. Jag flyttar inte förrän på lördag så egentligen är det väl ingen brådska. Men jag vill ha det mesta färdigpackat på torsdagkväll så jag bara kan packa det sista på lördagmorgonen innan Julie kommer. Jag hoppas jag inte är för bakis på lördag. Eller att något går snett så att jag inte kommer hem. Att typ Julie ringer och säger att hon kommer och hämtar mig om en halvtimme och jag ligger däckad i sandras soffa eller nåt. Nej det går inte. Jag får verkligen inte dricka mycket på fredag.

Imorgon är en lång dag. Jag börjar tidigt, India har basketträning.. öh. palla.
och imorgon bitti måste jag flytta bilskrället igen. jag HATAR streetcleaning. står inte ut med att ständigt tänka "ah är det streetcleaning? Vilken dag är det? Vad är klockan? Hinner jag innan den kommer?" gash. Ska bli skönt att flytta ut till Santa Rosa där familjen faktiskt har en PARKERING. Underskattat fenomen.

Men nu är klockan snart halv två. och jag ska upp...7 typ. kewl.

nattou!

menååh

vad irriterande att min dator har bestämt sig för att börja fucka up! mitt användarkonto på datorn är lösenordsskyddat . av nån anledning så funkar inte mitt lösenord (som jag har haft sen jag skaffade datorn) så jag kan inte komma in. Och där har jag allt. mina bilder, mitt iTunes, skype - allt. och jag skulle verkligen  behöva komma åt mina bilder eftersom jag skulle vilja framkalla fler till Markus´s fotoalbum som de ska få när jag åker. känns ju lite töntigt o ge dem ett halvt fotoalbum. typ: varsegod. sätt in fler foton med eran nya au pair sen!". nä.


HAHAHA vad jag är rolig. jag kom just på att jag har ett annat lösenord! HAHAHA KLANTELIN!
gud vad kul att jag har suttit och irriterat mig i flera dagar nu, plus att jag har mailat pappa som har ringt min farbror och pappa har bett mig börja leta efter tillverkningsnummer på datorn så han kan åka till affären där han köpte min dator och fråga dem!
hahahaha förlåt papi! jag vet, jag är jätteklantig. men alla vet väl att jag har en bakgrund med dåligt minne? :P haha jag har för mycket olika lösenord till allting. nä det här håller inte. aja, nu ska jag publicera det här, gå upp o hämta frukost, logga in på mitt användarkonto :P och logga in på skype och berätta för pappsen :) heheh lite kul var det iallafall att jag blev så irriterad. superklantigamej. aja

hejdaaa

my dreams

jag har börjat drömma rätt konstigt på sistone. För några veckor sen drömde jag att jag sov i ett glasrum i en park. Den hade praktiskt taget en stor säng bara, där jag sov och det var glasdörrar omkring. Men en natt glömde jag att låsa dörren, och en man kom in med en pistol och skjöt mig. Jag vaknade alldeles kallsvettig och hade panik. Det var en sån fruktansvärd känsla att veta att någon stod med en pistol riktad mot sitt huvud och tänka: "thats it. nu slutar mitt liv." usch.

inatt drömde jag en konstig blandning av många smådrömmar. jag drömde att vi åkte buss. i en evighet. och inte en sån där SL 617 buss typ, utan en riktigt stor hyrbuss. Och vi åkte till Sydney. Och det blåste och regnade något fruktansvärt. Sen gick jag och någon annan i drömmen tillbaka till vårat hus och vi hade fyra (inte en som en normal person har) dörrar. för säkerhetsskäl. På något sätt lyckades någon ändå ta sig in i huset och råna oss. fast han frågade bara om 4 dollar. haha. cp. sen jagade han oss. det var också obehagligt. undrar varför jag drömmer så konstigt? Det är lite väl våldsamma drömmar kan jag tycka.

för att uppdatera er lite om familjen så ville Julie komma och hämta mig idag helst, men jag tror inte det blir av. vad jag har förstått så har colby rätten att hålla mig kvar i två veckor efter exitmötet. Så på fredag har jag varit här i två veckor sen exitmötet. Så Julie ska komma och hämta mig på lördagförmiddagen. Vilket betyder att jag måste packa på typ torsdag. Hoppas att allt får plats i mina väskor bara. haha jag tvekar på den. men jag ser jättemycket fram emot att flytta till Santa Rosa och den nya familjen! wiie.
nu tänker jag nog lägga mig o sova lite mer. Klockan är nio och jag var tvungen att gå upp tidigt imorse för att flytta bilen (streetcleaning).

(hatar steetcleaning)


glad!

jag känner mig riktigt glad idag! igår tog jag min lilla skruttiga volvo och körde till santa rosa för att träffa Julie och Garett Lees, med sina två söner, Colin och Nathan! Det var en timmes bilfärd härifrån men det var löjligt enkelt att ta sig dit. Åkte bara igenom Golden Gate Park, ut på Presidio som tar en till Golden Gate Bridge, över den och sen rakt ut på 101 North. Sen var det ganska trist. Bara raaakt fram hela tiden på samma väg i 110 och regnigt.  Jag insåg efter ett tag att jag kanske ska ta o köra lite långsammare, med tanke på att det var vått underlag.. vill ju inte vara med i en bilolycka direkt. (hörde om bilolyckan i Täby där tre killar från Åva omkom. Fruktansvärt!)

Men det var ändå rätt skönt att sitta där i bilen själv. Med värmen på och radion på högsta volym sjöng jag och kände mig lycklig. Så börjar jag närma mig Santa Rosa. Letar efter exit Bicentennial East. Så kommer jag till en avfart som heter bara Bicentennial.. och jag försökte leta efter ett "East" på skylten men såg inget. Så jag tänkte att det är nog bäst att jag åker vidare, kanske är nästa avfart Bicentennial East? Nä. såklart inte. min vanliga otur. Plus att jag såg när jag åkte förbi avfarten på en skylt längre in så står det East. (varför kunde det inte ha stått på den stora skylten för?). aja. jag fick lite panik och sa rätt mycket fula ord (förlåt papi - massa pengar i svordomsburken) men jag tog nästa avfart och på något mirakulöst sätt hittade jag till FountainGrove Parkway och hittade till deras hus. Deras hus är FANTASTISKT. Det är så stort och amerikanskt och verkligen jättevackert! Mitt rum är jättefint! och stort! och inte kallt! :D min säng är jättestor och knarrar och skriker inte som min säng här.
Jag är så nöjd med den här familjen. Julie var toppenhärlig! Glad och social och lätt att prata med. Väldigt lättomtyckt. Så jag känner mig lättad att hon är så bra. Hade inte klarat av en annan colby.... Garett var också trevlig. Han satt mest och kollade på football när jag kom, men han var trevlig! Han har tydligen släkt i Stockholm! Han är halvsvensk! Lusigt. Men han kan ingen svenska och har aldrig varit där. så jag får väl lära honom och se till att de kommer och hälsar på oss i Sverige! :P

Barnen är jättesöta! Lille Nathan är helt adorable. man vill bara äta upp honom. Colin är också jättesöt och väldigt lekfull. Han sluddrar lite när han pratar så det kan vara svårt att höra vad han säger ibland, men det ska nog gå bra. De har en helt fantastisk utsikt över hela Santa Rosa. Jag är verkligen jätteglad att jag hittat en sån bra familj! Jag hoppas att det här går bättre än vad det gjorde med min förra familj.
Julie behöver hjälp med barnen så snart som möjligt, eftersom hon och hennes man precis tagit två veckors semester och måste börja jobba redan nästa vecka. Så hon skulle vilja att jag kommer helst idag eller imorgon. Jag skulle lätt vilja komma idag eller imorgon jag med. Så snarare desto bättre! Colby däremot vill inte släppa mig riktigt än. Hon vill att jag ska stanna och hjälpa henne i två veckor till, tills de har hittat en ny au pair. Men saken är den, om min LCC säger till mig att jag har rätten till att flytta när som helst, så tänker jag dra. Det var Colby som sa upp mig, och det var nästan 3 veckor sen. Så. Det kan hon glömma.

Nu måste jag springa upp och äta lite frukost! (klockan är tjugo över elva. jag har varit vaken i en timme redan. mina sovvanor börjar förbättras lite!)
tjingeling

The Lees family, Santa Rosa, CA

Det ser ut som det blir Santa Rosa för min del. Julie Lees, en tvåbarnsmamma i Santa Rosa en timme norr om San Francisco, ringde mig idag när jag hade det som mest kaosartat med barnen. haha timingen är sämst när man har fyra ungar som springer runt o skriker. Hursomhelst, jag fick ringa upp fem minuter senare och vi pratade i en halvtimme. Hon lät hur mysig som helst på telefon. Jag kände mig mer avslappnad med att prata med henne än vad jag någonsin gjort när jag pratat med Colby i telefon. Men det har ni nog fattat vid det här laget - vi går helt enkelt inte ihop :) haha.

image50
Det här är Julie och Garett - värdföräldrarna. Hon är 33 och han är 41. Så hon är faktiskt yngre än Colby. 
De har två söner, Colin som är 4 och lille Nathan som är 1.

image51
Det är ju jättesöta!

(gud vad roligt. jag kollar på Jackass och de har tagit färjan från Helsingfors till Stockholm! De är i Sverige! fatta coolt!) HAHA de är vid vadstena slott och frågar gamla tanter om de är slampor! hahahaha. och retas med Steve-O som sover hela tiden gör de också. askul. jag älskar jackass.
vad roligt det är att se Sverige. Jag blir alldeles gråtig. Man ser verkligen att det är Sverige. (kallt o grått)

"aah the people of sweden. what is it that makes them so beautiful?
Over in Sweden, Cuur helped Veronica loose 12 pounds. and Daniel lost 20 pounds.
I´ve worked with celebrities for years and now you have the oppurtunity to try scandinavias most celebrated weightlossproduct!
Do like the swedes. Buy Cuur, and find out how swede it is."

- Amerikansk reklam av svenska viktprodukten Cuur.


anywho, tillbaka till familjen. Jag och Julie bestämde att jag skulle åka till Santa Rosa imorgon för att hälsa på och se deras hem och träffa deras barn. Jag som alltid varit ledig på helgerna sa att jag kunde komma imorgon. Självklart så säger då Colby när hon kommer hem: "jag behöver dig imorgon från 9-1. Kan du då?"
DÅLIG TIMING! IGEN! Men jag får ringa Julie och säga att jag kommer lite senare. Om jag åker vid ett så är jag ju där vid två så.

sakna

Evelina. säger: hurra evi har dystlesi elle rhur dte stavas, ja döär ser du

Elin säger: dyslexi  haha som peder

Evelina säger: jag och peder är ju liaks om bär

elin säger: eller hur! inga av er har några boobs

Evelina. säger:

Evelina. säger: tack för den fröken löshår

jävla idioter

fan vad trött jag blir på de idioterna som jobbar med matchning på cultural care. jag har sagt flera gånger att jag helst vill stanna i San Francisco, men går inte det så vill jag iallafall stanna i Kalifornien. Igår ringde en tjej och sa att jag blivit matchad med någon i Kentucky. Idag har hon redan hunnit ringa två gånger (klockan är 10.00) för att säga att jag har blivit matchad med någon i New Jersey och Connecticut! Sen frågar hon: Är det okej om jag lägger in familjen från Connecticut på din hemsida så du iallafall kan titta på deras ansökan? Och jag svarar:
"Medan de är på min sida, kan ni fortfarande leta efter andra familjer eller är min ansökan då blockerad?" och hon svarar att medan en familj och jag blivit matchade och vi ser varandras ansökningar så är jag blockerad för att få nya familjer. Så vad det isåfall gör är att slösa min tid! De slösar min jävla tid! FAN VAD TRÖTT JAG BLIR! GÖR ERT JÄVLA JOBB SÅ JAG KAN STANNA FÖR FAN! åh jag är så sjukt irriterad.
det känns som om de gör precis allt för att vi ska först komma hit, men sen blir man inte omhändertagen. Som nu lixom, hur jävla bra har de skött det här?!
Jag hatar att säga nej till familjer för att de inte bor på "rätt" ställe. Jag vet att det inte är schysst. Men jag vill verkligen inte åka till östkusten. Jag vill inte åka dit där det är svinkallt och jag måste köpa en helt ny garderob. Jag vet är det är arrogant, men det är sanningen. Och det är jag som ska bo där, det är jag som kommer sakna mina vänner här i San Francisco, det är jag som inte kommer trivas i Connecticut.. Inte de jävla matcharna på cultural care. Så om de bara kan sluta matcha mig med familjer i Kentucky och göra som jag bett dem och hitta en jäkla familj här i Kalifornien så vore det riktigt uppskattat.
idioter.

gym vs säng

just nu står det mellan att resa mig upp, ta på mig mina träningskläder och åka till gymet, eller lägga mig ner igen i min varma säng och sova.

jag vill sova! jag är såå trött. jag vet egentligen inte varför, men jag är helt färdig! mina ögonlock är tunga som bly. å andra sidan har jag inte tränat på jättelänge heller så det är verkligen dags för mig att sätta igång igen.

nä skärpning nu. nu blir det till o träna. slut på lateriet för satan.

för övrigt har inte familjen från Santa Barbara hört av sig än. Jag skulle faktiskt verkligen vilja åka dit. Även om jag kommer sakna San Francisco och mina vänner, så kan man ju faktiskt komma och hälsa på varandra. Dessutom är det ju kul att åka till en annan stad och bo där ett tag. Nu har jag ju bott i San Francisco i fem månader lixom.
Jag ska nog ringa till Cultural Care idag och fråga lite om den där familjen. Japp. När jag kommer hem från gymet.

det är svårare än någonsin att resa mig ur sängen. Here goes.

matchning

wow. jag har just fått en matchning på cultural care. det är en familj med en son som är 5 månader gammal.  Jetner Joseph heter han, och föräldrarna Maria Elena och Stewart. Och de bor i Santa Barbara.
Santa Barbara vet jag är jättevackert, och det ligger ganska nära LA

Jag är helt torn apart. jag vet inte vad jag vill. Visst att Santa Barbara är jättevackert och de har bara en son. Det finns jättemycket fördelar. Men också mycket nackdelar. 5 månader? Det är inte särskilt mycket leka eller umgås med barnet. Det kanske blir ännu mer ensamt än vad det varit i den här familjen? Plus att jag kommer sakna mina vänner här i San Francisco...

hm. vi får se om de ringer.

jag är deprimerad. jag har haft världens sämsta nyår och nu vill jag bara dö och åka hem.

jävla skit. plus att min taxichaufför var ett nedlåtande svin. överbetalda snobbjävel.

jag tänkte jättemycket på dig ikväll. så mycket att jag inte klarade av det längre och åkte hem. nu sitter jag ensam i min säng och äter guacamole ur burken och kollar på sex and the city och allt jag vill göra är gråta och sova i 8 månader tills jag får åka hem.

happy new years!

gud vad konstigt! Hemma i Sverige är klockan 3.30 just nu, här är klockan 18.30.
haha fatta att ni lever i år 2008 just nu, och jag lever fortfarande i 2007! Om jag skulle prata med någon hemifrån i telefon just nu, så skulle jag prata med någon från ett helt annat år! :D COOLT! värsatta  fta sci-fi serien ju! maha

jag har haft det svårt att fatta att det är juletider... men när malin nämnde att det var nyårsafton ikväll fick jag typ panik. då typ "hjälp vad ska jag ha på mig? Hjälp, smink??? Hjälp, HÅR?! Hjälp hur fan ska jag kunna dricka något utan att dö?" (baserat på min förskäckliga bakfylla efter lördagen..)
usch. jag känner fortfarande att min bakfylla smyger nånstans där inne... jag har inte ätit ordentligt på tre dagar. min mage är ur form. (på fler sätt än ett...). Idag pratade jag med Colby om vad de skulle göra ikväll och hon sa att de skulle över till grannarna på middag och jag berättade att jag och Amanda antagligen skulle till Le Colonial igen (blä). två timmar senare när jag har badat barnen frågar jag henne om de ska ta på sig sina pyjamasar, och hon svarar "nej, vi ska till McNeills så de ska ha sina christmasoutfits. Enhalvtimme senare när jag slutat ser jag fram emot en kväll i min säng. Sen inser jag igen att faan det är ju nyårsafton.

Anyhow, nu ska vi inte till Le Colonial iallafall (tack och lov), utan vi åker antagligen till The Embarcadero eller Mission. får se.

gott nytt år iallafall!