life is so flippin' bittersweet

jag ar lite ledsen. eller jag ar inte ledsen.. egentligen ar jag glad. fast ledsen.... gladledsen. jag ar nog lite gladledsen.

Yuki hade ett potluckparty ikvall med oss i playdategruppen. Det var jag med Nathan och Colin och Julie, Jennifer med sin dotter Sadie, Suki med sin dotter Lily, Yuki med Taro, Susan med Marleta, Dorothee med Sofia och Elena, Irene med Oliver, Kate med Olivia och nagra hade med sig sina man. Julie och jag bestamde oss for ett par dagar sedan att gora kottbullar och brunsas, sa vi stod helt arligt 3 timmar i koket och gjorde VARLDENS batch med kottfarsrora. vi lagade halften, resten fros vi in och jag ska rulla dom imorgon och laga dom. Sasen vart valdigt god och allting var ruskigt populart pa partyt, alla ville ha receptet. sa det var kul!

Barnen lekte och hade jattekul och vi andra stod mest och pratade och hade det trevlans. och at forstas.
Mot slutet av kvallen sa gav Yuki och Irene mig en jattefin ram med oss alla i playdategruppen som vi tog igar. Irene hade framkallat bilden och satt den i en ram och klistrat pa sma parlor med alla barnens namn pa.
Kolla!:



Jag fick ett kort ocksa. Ett kort pa Snobben. Pa framsidan star det:

"Good Bye! I wish you luck! I wish you happiness! I wish you fun! I wish you... weren't going!"
Sott kort! och sa hade nagra av de skrivit en liten halsning. det var verkligen sa gulliga halsningar ocksa!

" Elin, It was a pleasure meeting and hanging out with you. Wish you all the best in life. Love Jennifer and Sadie"
" Elin, Is was great to get to know and hang out with you. Wish you'd stay for another year! Dorothee, Sofia and Elena."
" See you in Sweden! Love Yuki and Taro"
" Nice to hang out with you. It was fun and hope to see you again. Love Oliver and Irene"
"Dear Elin, It was a privelege to meet you, you are such a natural with kids! Best of luck in life's adventures! Love Suki and Lily"



Alla sa att de kommer sakna mig och Julie stod och berattade hur panikslagen hon var att den nya au pairen inte kommer vara nagot bra och jag sag hur hon fick tarar i ogonen, vilket fick mig att fa tarar i ogonen och jag insag verkligen hur sjukt javla bittersott det har ar. Jag ser jattemycket fram emot att komma hem - det gor jag verkligen, men nu har jag insett hur mycket jag kommer sakna alla har! Colin och Nathan saklart, men ocksa Yuki och Jen och Irene, Suki, Dorothee och allra allra mest kommer jag sakna Julie. Kommer sakna henne nagot otroligt. Hon har blivit mer som en tjejkompis till mig och jag hoppas verkligen att vi haller kontakten nar jag val har akt. Och jag hoppas de kan komma och halsa pa mig i Sverige, likt som jag hoppas att jag kommer tillbaka till californien och halsar pa alla igen.
Jag kommer sakna Yuki! Hon ar varldens mysigaste kvinna!

gah, jag VISSTE att det skulle bli sahar. Att jag skulle borja kanna under de sista veckorna att jag trivs. jag visste det. det ar alltid sa. Alltid!

fan.

Hej Magnus, du ar min Idol!

Godmorgon! Idag ar det tisdag och det ar 32 dagar kvar i detta land. Jag har sovmorgon till 11 idag, Julie ska ivag med Nathan till CostCo och handla. Sjalv ska jag ga ut och lagga mig i solen i en timme eller nagot.
Jag laddade ner lite ny musik fran Limewire (som jag ocksa laddade ner) bla a Magnus Uggla. Jag har hans latar pa min ipod men man maste ju ha honom pa datorn ocksa. Gud vad jag alskar Magnus. Vilka harliga dangor! Fula Gubbar, Dansar Aldrig Nykter, Kung i baren, Jag Mar Illa - listan ar ju sa lang. Pom Pom Pom!
Jag langtar tills jag ar hemma hos terrorese och dansar till Carola och andra schlagerdandor pa hennes soffa och anvander tvkontrollen som en mikrofon. Det var ju typ ett ar sedan sist.

Nej, nu ar det byte till bikini och Magnus Uggla i oronen.
hejdaaa



ouff fram med sangkammarblicken bara.

i kissed a girl

hejhejhej. nyss hemkommen fran colins skolavslutning vilket jag antar var ratt sott med alla barn, men i langden ratt trakigt for mig. Pratade lite med Yuki och Irene som var dar. Samt Carla och Eric (Julie och Garretts vanner) som ar mycket trevliga. Eric ar for ovrigt den snygga 40+aren. Jag kan inte hjalpare. Han ar het.

anywho, jag var uttrakad ner i benen och kande att om jag inte aker hem snart sa kommer jag explodera och glufsa i mig alla muffinsar, kakor, jellosquares,chips och andra javla onyttigheter som fanns inom en radie pa fem meter ifran mig. sa nar Garrett sa att han skull hem med Nathan sa tog jag min chans att fly fran sockerHELL och hangde med.

sa sjalvklart nar jag kom hem hit sa insag jag att det fanns ju typ lika mycket for mig att gora har hemma som det fanns darborta (= noll) (forutom att ata).

jag har lyssnat pa I Kissed A Girl med Katy Perry typ elva ganger efter varandra. Det ar den enda laten pa datorn, forutom nagon riktigt laskig bosnisk lat fran nar Jovana hade den har datorn. Jovana har forresten addat mig pa facebook och kommenterat pa mina bilder och videor pa pojkarna om hur mycket hon saknar dom. Julie sa att hon ocksa hade skrivit pa  hennes wall att hon saknar dom och att hon garna kommer och halsar pa.
Julie: "Of course she wants to come back here, im sure she's being used as a sextoy over there with the bosnian mafia"
we are not prejudiced at all!

Fia ar i Lake Tahoe med sin vardfamilj och "vilar upp sig". Undrar hur hon har det. Hoppas inte Annie utnyttjar henne och ber henne tvatta baten eller nagot... skulle fan inte forvana mig.
Jag ringde Johanna och kollade vad hon hade for sig idag. Tydligen hade hon tranat och legat vid Fountaingrovepoolen hela morgonen. KUL att jag hade kunnat joina henne istallet for o hanga pa en filt i tva timmar. aja. hon ska komma o hamta upp mig om en timme sa ska vi... tja... hitta pa nagot..
J "vad ska vi hitta pa da tycker du?"
E "vet inte... typ..."
J "ga pa bio...."
E "ja... eller... typ... hyra film..."

us girls we are so magical, soft skin, red lips so kissable
hard to resist so touchable
to good to deny it
aint no big deal its- innocent.

okej nu har jar lyssnat pa latet over and over and over again typ arton ganger.
LIMEWIRE!

skottlossning

12.30 am.
vaknade av ett hogt skott utanfor mitt fonster halv ett, tjugo minuter sen. en minut senare eller tva kommer ett andra skott och jag tander lampan och ligger stilla och lyssnar. angrar grovt att jag oppnade fonstret innan jag gick o la mig och fick lite latt panik. hor Julie ute i hallen och ser lampan tandas utanfor huset. Klar pa mig och gar ut i koket dar jag hor Julie inne i kontoret pa telefonen med polisen.
vi tror att det ar grannarna som avfyrar skott, varfor vet vi inte, antagligen inte i nagot harmful antagande utan snarare nagonting "roligt". vem det nu ar som tycker det ar kul att avfyra tva skott klockan halv ett pa morgonen i ett fridfullt omrade med barn och pensionarer... (och uttrakade barnflickor).

aja. back to sleep. hopefully without further shootings. tjing

solsolsol

Godmorgon! det ar lordag, det ar helg, jag har ledigt, det ar sol! Kan det bli battre? Forutom nagan att dela min lediga tid med saklart, annars kanns det faktiskt ruskigt bra idag! Jag ska byta om till bikini och ga ut o lagga mig i solen i en och en halv timme innan jag ska in o ha en telefondejt med mamma pa Skype klockan 12. sen sa ska jag forsoka dra mig till gymet, om det nu finns nagon bil ledig. vad mer? kanns som jag hade massa planerat... uhm. se till att fa mina pengar fran Julie ska jag ocksa. Ligger ute med lite val mycket pengar kanner jag.
men nu ska jag ut i solen! tjing pa er!



helg

tank att det redan ar helg anda. en hel vecka har gatt sen forra helgen da jag bara hade en dag ledig. alltsa pa tisdag sa var det 2 veckor sedan familjen kom hem fran NC. hmm. tiden bara springer. och snart kommer jag hem. fatta att jag har varit borta ett helt ar. det ar ju helt makalost.

jag ar jattesugen pa choklad igen... faan. jag har verkligen varit sa duktig pa att inte ata nagot onyttigt, det ar jag iochforsig nu med, jag ater sallan nagot onyttigt men jag ar verkligen mer sugen pa det nu vilket gor det fan sa mycket svarare att vara nyttig.. gash. men julie har kopt hem galet mycket frukt sa jag ska springa ut i koket o gora mig en fruktsallad innan jag ater upp allt svenskt godis som ligger i brodladan... aaah. ahlgrens bilar!

vet ni forresten hur sjukt mycket pengar Julie ar skyldig mig?

337 dollar for oljebytningen och dack-checkningen pa audin
97 dollar for mat
82 dollar for mer mat
180 dollar. veckans lon
-------------------------------
4176 kronor.

money money money. must be sunny in a rich mans world.


HIYA

colin och nathan ar i koket och sager "haaaaaajääää". eller sager o sager, de skriker det snarare. Jag tror de forsoker fa fram "hiya". later lite coolare.

vi akte till Fountaingroves pool imorse och det var skont. Soligt  men inte for mycket. Passade bra for mig. Men jisses vad trott man blir av att hanga ute i solen och i vattnet. nar killarna gick o la sig for en nap sa funderade jag pa att ta mig en liten sovstund sjalv. Fast jag hade saklart annat att gora. Tvatt och sant you know. Men jag fick typ en timma over for mig sjalv sa jag hangde har i min sang och skrev lite till Phia pa facebook. Jag saknar henne sa! Saknar alla sa mycket och jag hoppas jag kan gladja er med att informera om att jag har fatt mitt exakta hemgangsdatum nu!

Jag kommer hem Fredagen den 29e augusti klockan 12 pa formiddagen!
Phia raknadde ut att det ar exakt 36 dagar kvar. det ar helt stort. Jag kommer ihag nar Hannah hade 39 dagar kvar tills hon skulle aka hem och jag raknade ut att jag hade exakt dubbelt sa lang tid kvar,, 78 dagar. och det var alltsa 32 dagar sedan. Att tiden gar sa jakla fort, det ar ju sjukt. Sa nu vet ni det, vaga inte ha nagra planer den helgen!




Jag och Nathan. Tycker den bilden ar ratt sot.

sunshine and a pool? Sure!

morning. har precis vaknat och atit en skal med flingor. Jag var och handlade haromdagen och kopte Kelloggs special K. Skont, for de flingorna som Julie koper ar verkligen en honung och sockerchock. gott med lite kellogg.
Innan jag sprang in i koket sa skulle jag ga o kissa, och precis nar jag stangt dorren och last sa kommer Nathan och staller sig utanfor och dunkar pa dorren. Sa jag oppnar och later honom komma in. Han brukar tycka det ar kul sa varfor inte. Haha men sa nu har han lart sig att om man drar i hantaget sa oppnas laset och dorren pa samma gang och han kan helt enkelt oppna dorren nar man sitter dar i en raaatt sa pinsam stallning... sa sjalvklart gjorde han det nu. haha och jag sa lite latt" no no nathan, just hang on a minute". haha och han har blivit en san Drama Queen nu pa sistone. Sa fort man sager nagot negativt till honom, typ no eller nagot sant, sa borjar han grata och lagger sig pa golvet och rullar runt och ar... jaa varldens Drama Queen. Sa han staller till varldens scen dar inne och borjar grata helt hysteriskt, varpa Julie hor det och saklart blir jatteorolig och staller sig utanfor o ba: Elin, are you in there? Is Nathan there? Whats going on?. och jag typ "eeh, yeah.. just a minute.. he is fine. just being drama queeney".
den lilla raven.

om ungefar en kvart ska vi aka till Fountangrove poolen. Colin har swimclass och Julie gav mig sovmorgon, men jag tankte att det kan ju vara skont och bara hanga med och ligga ute i solen utan att behova ta nagot ansvar. Fast jag kommer nog leka med killarna anda. Ratt soft dag idag. Julie drar ivag vid 1 for en massage, sen ska hon gora lite arenden och sen kommer hon hem. Jag ska bara ge killarna lunch, underhalla dem litegranna sen tar de en nap. And Im off.

 FountainGrove Parkway Athletic Club's Pool. Fancy stuff.

jag har forresten en valdans bra hardag idag! Harligt! Nu ska jag byta om och smorja in mig i lite solskyddsfaktor. Tjing

IMA PROUD MAMA!

min dag har varit ratt soft idag. jag klagar inte. borjade inte jobba forran tolv, eller nej halv tolv forresten - Julie andrade sig igarkvall. Sa jag gick upp i tid o la mig ute i solen faktiskt, vilket var valdans skont. dock ar det lite foggy eller rokigt eller nagot men det var ratt bra anda for da skiner inte solen lika starkt och jag far inte solsting. funkar for mig.
hamtade colin vid 12.30, akte hem o fixade lunch for den lille apan. Sen gick de bada o la sig.. och jag? Jag chillade i tre hela timmar. fabolous. Fanns inte en enda sak o gora i hela huset, det ar det jag alskar med dessa torsdagar. Da Stadarna kommer hit. ha haha de stadar overallt o jag behover inte gora ett dugg. forutom tvatten men den gjorde jag igar (taktiskt lagt). sa idag fick jag chilla. nojd.

Under tiden da killarna sov sa kom ett paket till dorren ochh jag antog direkt att det var Colins flygplansleksak som hans farfar skickat fran North Carolina som Colin har tjatat om varenda dag, varenda timme, varenda minut i en hel vecka nu och jag och Julie har bett till varandra "snalla snalla, gor sa att planet kommer idag". Sa idag kom det antligen! Jag tog ur det ut kartongen, satte ihop alla delar och stallde upp det fint pa vardagsrumsgolvet sa han skulle se det sa fort han kom ner. Vid 5 vackte jag killarna och tog ner de till vardagsrummet och det tog en liten stund innan Colin sag det. Han pratade med mig och jag sa "Hey Colin check the floor". Han fick syn pa planet och skrek: MY AIRPLANE!! han var saa glad! Julie och Garrett var pa middag med nagra jobbarkompisar och skulle inte komma hem forran vid 8 sa jag fick aran att laga mat till killarna. Vilket inte direkt var nagon utmaning, jag gjorde pasta och kyckling. Med lite morotter.
Jag har upptackt en sak som Julie gor nar hon ger Nathan mat. Hon skar upp allting pa samma gang och ger till honom. Sa han har allt pa samma gang; pasta, kyckling, gronskaker - vad det nu ar hon ger honom. Saken ar den, att han ater saklart bara det han tycker ar godast, i detta fall pastan och ror inte ens gronsakerna. Jag a andra sidan (som helt klart ar ett geni nar det galler barnuppfostran) gav honom sma bitar av morotter forst, sen kycklingen och allra sist pastan. Da ater han iallafall allt! Och Julie fragar alltid sig sjalv varfor han aldrig ater. i do wonder. med mig ater han iallafall allt

Fast aven om Nathan ar latt att lura i mat i sa ar Colin lite mer av en utmaning. Vi har haft ett par tantrems vid matbordet han och jag...idag chockade han mig! Han at jattemycket kyckling och bad om MER (hander aldrig) och nar jag sa at honom att om han ater tre skedar pasta och tva av de 5 morotterna som var kvar sa kunde han fa ett par jellybeans till efteratt. Och vet ni vad han gor? Han ater upp ALLT! All pasta, och ALLA morotter!! snacka om att jag blev forvanad!! och STOLT! som en jakla tupp!!! och som gradden pa moset, vet ni vad han gor sen? HAN TAR UNDAN TALLRIKEN EFTER SIG! OCH SIN MUGG!!!
alltsa jag holl pa o svimma av stolthet. borjade nastan grata. Jag bara kramade och pussade pa honom och upprepade hur stolt jag var for jag kunde knappt fatta att det var sant. och han var sa sot. tackade for maten, mjolken och jellybeansen separellt. Alltsa ALLT detta utan att jag behovde tjata. alltsa, UTAN att jag ens behovde namna det!
IMA PROUD MAMA.




wooooh

im booored. out of my mind. nathan kollar pa TV. han vill inte leka. han bara skriker sa jag satte honom framfor tvn. jag har underhallit migsjalv med att stada undan kaoset i koket. igar jobbade jag nastan tolv timmar. elva tror jag. kanske tillochmed elva och en halv. och sa borjade jag 8 imorse. tydligen ska de ha middagsgaster ikvall sa jag maste jobba lite langre.. men sa ska jag ha sovmorgon till 12 imorgon tror jag.
mycket intressant.. igen.

gah jag kanner mig sa trist idag. mitt har ar trist. jag ar trist. mitt liv ar triiiist. jag langtar tills jag kommer hem. Jag vill bara traffa alla. Bara vara i ert sallskap. Typ bara sitta och dricka te och prata. Ta promenader, cykla till en lekplats och bara hanga o dricka ol (inte helt sjalv saklart, det lar lite patetiskt), aka till Bygma och halsa pa, hjalpa pappa laga mat, kramas med mamma, reta frida. ha ha. pussa pa Joker och Kasper. Ata cannelloni med Malin.

jaja. det ar iallafall inte saa himla langt kvar nu. Men det ar samtidigt sa nara att jag kan kanna det vilket gor att jag langtar annu mer.

Jag o Fia var o bowlade med ganget fran Cloverdale forra veckan. Det var ratt kul o komma ut o traffa lite folk, men man kande sig fortfarande ratt utanfor. De flesta var valdigt trevliga och pratsamma, men i langden sa var de ett valdigt tight gang som det var svart att komma in i. Fick mig att sakna mitt egna gang.
Kan vi inte aka o bowla nar jag kommer hem?

Det var ratt kul iallafall, de kom inte direkt ihag vad vi hette (eller sa var det helt enkelt for svart att uttala att de bara sket i att lara sig) sa det kallade Fia:



och mig for:


how very inventative.


For you, a thousand times over

jag har sett klart The Kite Runner och har den senaste timmen forsokt plura ut ett satt att uttrycka vad jag tyckte om den. for jag ar helt arligt speechless. Jag vet inte hur jag ska beskriva den. Forutom att jag grat som en babis igen och att jag DEFINITIVT rekommenderar den. Plus att jag funderar att kopa bade boken och filmen online just nu bara for att kunna borja lasa boken utan att faktiskt aka till en bokhandel.

Filmen ar sa vacker, hemsk och sorglig. Jag far nastan ont i hjartat av sjalva tanken pa filmen. Jag alskar ocksa att den inte ar precis som vanliga hollywoodfilmer. Den utspelar sig i Afghanistan pa 70talet, de pratar arabiska (subtitled engelska saklart) och det var inte en enda skadespelare som jag kande igen.
AH sa underbar film! Jag vill se den igen. Nu med en gang typ.

gud jag borjar nastan grata igen. Nagot annat jag alskade med filmen var de tydligt sjalvklara symboler for andra handelser. En liten handelse i filmen betyder clearly nagot annat i den stora bilden, budskapet av filmen. Men jag ska inte saga vad. Ni far se filmen sjalva.




The Kite Runner

Hejhej! Har haft en helt okej dag idag faktiskt. Det borjade lite sadar med daligt vader. Jag var trott och jag fros nar jag kom in i koket imorse. Barnen skrek och holl pa o jag kande verkligen att det fanns ingen som helst lust att jobba idag. Fick ju bara en ledig dag i helgen ocksa. Hur som helst sa var tanken forst att vi skulle till poolen for Colins swimclass och stanna dar over formiddagen for att trotta ut dem sa de skulle somna sen, men sen var vadret sa trist sa Julie avbokade hans swimclass och jag kande att det ar ingen ide att aka dit ens. Sa da hade jag 2 val; att antingen hanga hemma (och mest sannorligen inte se till att Colin tar en nap) eller hitta pa nagot. Sa nar jag kollade mig mail sa sag jag ett mail fran Yuki (Colins basta kompis Taros mamma) att de skulle ha en playdate i en park nara dar vi bor. Sa det var ju helt perfekt. Sa vi stack dit, lekte ett par timmar och akte hem o de tog en nap fran 3-5. Sa jag stadade lite under tiden, kollade lite pa TV och tog det allmant lugnt. packade upp kylvaskan och sant. Vid 5 vackte jag dem och gav dem ett bad, vid halv 7 var Garrett hemma med grekisk take out food och nu sitter jag har i min sang och har slutat jobba. Ska hoppa in i duschen och sen ska jag kolla pa The Kite Runner som Garrett kopte pa BlockBuster nar han trottnade pa att vanta pa maten. ha ha ha. fatta vad farligt om det skulle ligga ett HM bredvid nagot sant stalle for mig. Dar skulle det ga at pengar kan jag lova. Jag har iallafall hort mycket om boken och velat lasa den ett tag men aldrig riktigt tagit tag i det. Har redan typ elva bocker som jag forsoker finna tid till att lasa. Sa det ska bli spannande att se filmen, den har ju fatt mycket bra kritik iallafall.

Imorgon borjar jag vid 8, Colin har skola och Julie kommer hem imorgonkvall. Hon akte ner till Palo Alto till sin farmor idag for o halsa pa.

Nej, in i duschen var det ja. tjing

Mamma Mia!

nyss hemkommen (okej, en timme sen) fran bio och middag med Fia. Det blev japansk restaurang och Teryaki Chicken och... dam da da! Mamma Mia. Som hade premiar har igar faktiskt.
Det var en explosion av farger, bruna skadespelare, en gammal Stellan Skarsgard och en annu aldre Meryl Streep. En supercharmig Colin Firth och en alldeles for snygg tjej - Amanda Seyfried. Och sa var det sjalvklart en explosion av alla dessa fantastiska Abba latar. Det tar en tillbaka och jag ville bara stalla mig upp och hoppa och dansa och sjunga med i Dancing Queen, Mamma Mia, Gimme Gimme Gimme, Lay All Your Love On Me och resten av alla dangorna. Det var FANTASTISKT. Jag alskade det. Filmen var jattebra och jag har faktiskt bara ett klagomal:
Meryl Streep. Finns det nagon samre skadespelerska/sangerska? De hade kunnat hitta nagon saa mycket battre. Bjorn och Benny dok faktiskt upp en gang var i filmen ocksa sa det var kul haha. Nej men faktiskt, underbar film. Se den!
Som jag sa till Fia nar vi gick ur salongen: "Det ar sana har tillfallen som jag ar stolt som fan over att vara svensk".

det kanns som om jag hade nagot annat valdigt spannande att skriva men nu kan jag inte minnas vad.
aja. tvivlar pa att det faktiskt var nagot spannade eller viktigt sa det far val vara da.
hejhej



The Lion

watch and weep people. Watch and Weep.


http://www.youtube.com/watch?v=ozXwG-bAf1k

nytt inlagg

det har med blogg har ju gatt sadar pa sistone kanner jag. jag skriver bara mer och mer sallan och for att inte tala om att amnena jag skriver om ar typ samma hela tiden. "Idag gjorde Nathan det, och Colin gjorde det. Det var jattegulligt!"
"Gah jag hatar Colin! Star inte uut!". jag menar, hur orkar ni lasa? Jag skulle inte lasa min blogg om jag inte var jag. den ar ju sa utomordentligt trakig. Nar jag kommer hem till Sverige ska jag starta om pa nytt och starta en ny blogg.
Nytt liv = Ny blogg. Det ar ju bara simpel logik.
Jag horde just min mobil pipa. Sms. Men jag vet inte vart jag lade mobilen. Gud vad jobbigt. Orka leta...

Haha jag ringde mobilen fran hemtelefonen och gissa vart den lag? Under fjarrkontrollen i mitt rum. Hahah av alla stallen.

Jag tankte iallafall vadra ut lite saker jag har tankt pa:

1. Inatt dromde jag att jag hade kommit hem till Sverige. Jag satt pa varan kokso inne i koket och pratade med pappa medan han lagade mat om att jag antligen var hemma och att jag hade dromt sa himla manga ggr om att jag var hemma och jag var glad att detta inte var en drom. Men sen kande jag hur jag fros och blev kissnodig (VARENDA morgon fryser jag och ar kissnodig och vaknar av det) sa jag insag i drommen att jag dromde och sa snabbt till pappa (i drommen) "Pappa! Jag markte just att det har var en drom! Forlat!". Sen vaknade jag och fros och var sinnesjukt kissnodig.

2. Evelina ska flytta till Malta??? VAD I HELVETE?

3. Malin ska vanta med sin inflyttningsfest tills jag kommer hem! :) Det kommer ju bli superkul!

4. Det gick jattebra att hamta familjen pa flygplatsen i tisdags. Nar vi korde ner dit for 2 veckor sen och lamnade de dar sa skrev jag ner exakt hur jag skulle aka fran 19th Avenue. Vilka avfarter och sant sa det gick verkligen som en dans i tisdags. kandes skont for jag var valdigt nervos. Hatar flygplatser...
Pa vagen hem stannade de pa In n Out (en hamburgerkedja) som ar Julies favorit. Hon har namnt den flera ganger och en dag tog hon tillochmed med en hamburgare till mig for hon tyckte jag skulle smaka den. Jag fick lite angest for jag har inte atit hamburgare pa snart ett ar och jag ville inte forstora det nu (mitt lofte att inte ata hamburgare/McDonalds/french fries/dricka lask/ata chips under hela aret). Och samtidigt ville jag ju inte saga att jag inte ville ha den for det var ju sa rart av henne att kopa med den hem at mig. Sa min tankeprocess var: Jag kan spara den till imorgon och saga att jag tankte ata den till lunch, sen nar hon inte ar hemma sa slanger jag den och sager att jag at den. fast nej, om jag da sager att den var jattegod sa kanske hon koper den igen? Flera ganger!
Sa efter en stunds tankande insag jag att det ar bast att tala sanning och beratta hur det stod till, jag menar, det var ju inte direkt ngt att skammas over. Sa jag gjorde det, hon forstod precis och gav den till Colin istallet.
Hur som, i tisdags pavag hem var de alla sa hungriga sa de stannade pa In n Out for o kopa hamburgare. Hon fragade mig om jag ville ha och jag tackade nej, aven fast jag var hungrig som en varg. Jag foljde dock med henne in (vi hade ju inte setts pa snart 2 veckor och ville catcha up lite) och darinne luktade det SA gott. De lagar allting fresh. Ingenting ar fryst sa ni kan ju tanka er doften av french fries. Alltsa INTE nadigt. Mums. Men jag lyckades halla mig ifran dom anda. Det var inte sa himla svart egentligen, det bringade fram sa mycket goda minnen dock :) ha ha

5. Nathan har lart sig imitera lite djur och andra grejjer. Julie visade mig att han kan imitera en ko och en apa. Supergulligt. Jag filmade det. Kolla har:
http://youtube.com/watch?v=yN7V3RCV25A
Sen i onsdags har jag lart honom att imitera en bil (beep beep) och en kattunge (meow)

6. Det ar ungefar 42 dagar kvar tills jag kommer hem

8.24

nyvaken. gah jag vill lagga mig ner och somna om. kunde inte sova igarkvall sa jag lag o stirrade upp i taket tills typ tva pa natten. och att sen ga upp vid 8 for o kora en och en halv timme ner till SFO kanns inte helt kul. pff
jag ar lite nervos. jag hatar att kora till SFO. det kanns som om jag kommer hamna fel. jag avskyr flygplatser. antingen parkerar jag pa fel parkering, eller sa hamnar jag i fel fil att jag inte parkerar alls utan aker ut pa motorvagen norrut igen vilket ar skitdumt ju. och sen hatar jag systemet pa flygplatser. gater, customs, utgangar - GAH vart fan hittar man alla? De flyger ju inrikes och med US Airways sa det kanns som jag borde hitta ratt men jag ar mest nervos over att jag ska komma fel nar jag aker av 101 till flygplatsen.
fick ett sms av Julie imorse som sa att de landar 12 och inte 11 vilket ar bra for det ger mig en extra timme. annars hade jag behovt aka om 2 minuter. vilket nog hade blivit lite kallt for mina ben....
dags for frukost. wish me luck

MEATABALLS!

jag har precis lagat klart mina kottbullar. och dra mig baklanges - FY FAN vad de ar goda! Jag ar lite ledsen over att jag bestamde mig for att laga dessa at familjen som kommer hem imorgon istallet for o lamna dem at mig sjalv for jag inser nu hur jakla gott det hade varit med kottbullar och spaghetti. mumsii
men horni vad trott jag blev av det har... jag kande det nar jag stod o rullade dom att jag bara blev supertrott. ouff.

kolla vad fina de blev:






(jaa jag drog i mig typ en, tva.. 7 stycken...)




men till mitt forsvar sa var de faktiskt sjukt goda.

gud jag ar sa trott att jag skulle kunna somna nu. klockan ar bara halv sju! imorgon ska jag ner till SFO o hamta familjen vid 11. sa det betyder att jag maste aka harifran vid halv 9 typ. och sa maste jag tanka innan ocksa. idag skickade de mig till en auto dealership for o fixa ett oljebyte pa bilen. Sa Julie skickade directions via mail sen smsar hon senare o typ "nu sager de att det kostar 150 dollar (de lamnade 100 i cash).. kan du lagga ut sa betalar vi dig sen?". Sure tanker jag, inga problem. Sa jag kommer dit, lamnar in bilen och satter mig i en valdigt obekvam stol och snackar med Malin pa msn. Sa kommer killen ut o sager "Vi maste fixa bromsarna pa bilen. Vad tycker du?"
eeeh.. jag har absolut ingen aning svarar jag. Ring Garrett och fraga honom. Sa de ringer honom och de bestammer att de ska fixa bromsarna ocksa och det slutar med att jag far lagga ut 350 dollar... gash. sen akte jag o handlade for 80 dollar sa det tog hart i min lilla planbok. men de ska ju betala tillbaka saklart. de blir massa caaash

jag maste stada ocksa. vardagsrummet ar lite hysteriskt stokigt. och duscha o tvatta haret maste jag gora. gah. alla dessa masten och absolut ingen energi. jag skulle jag aka o trana idag ocksa men det orkar jag ju inte nu. och jag vet inte om jag kan trana imorgon. eller jo efter jobbet iofs. om jag nu ens jobbar. Julie och Garrett kommer ju vara hemma sa de kanske kan ta hand om barnen. A andra sidan kanske de vill att jag tar hand om ungarna medan de typ packar upp. aja. aterstar att se.

igar var forresten jag, Fia och Fias kompis Ellinor som bor i Seattle pa bio o sag Get Smart. Den var en sandar fjantfilm men faktiskt valdigt rolig. jag skrattade hogt ett par ganger. Och sa sag jag trailern till The Dark Knight och den vill jag verkligen se! Heath Ledgers sista film och han ser sa sjukt laskig ut i reklamerna. Men jag vill se de andra Batman filmerna forst sa man fattar allting.  Samma sak med Indiana Jones filmerna. Maste ju catcha up lite :)

nu ska jag lagga mig i sangen o kolla lite pa AFV o slappa lite. tjing

I SUCK

jag ar sa dalig. internet ar antligen tillbaka och jag tankte blogga om den absolut varsta veckan i mitt liv.
den veckan jag var utan... INTERNET.
men nu ar jag for trott. Vips sa var klockan lixom halv tva. imorgon ska jag laga kottbullar :) ah mums! och sa har jag fatt i uppgift av Julie att fixa oljebyte pa bilen. samt handla. yey.
jag far recappa imorgon istallet. nu maste jag sova. nighty

sjuk. definitivt

jag är definitivt sjuk. åtminstone tillfälligt. jag vet inte hur jag mår imorgon men huvudvärken är fan inte att leka med. jag försöker massera mina tinningar men jag har en ny liten jävla finne vid vänstra tinningen så det går inte så bra.
meningen är ju att dricka massa vätska när man är sjuk men jag har inget vatten hemma. Inget vatten i flaska och inget vatten i kontoret. Och vattnet i kranen smakar jätteäckligt. så jag har i stort sett försökt dricka vattnet i kranen och de tillfällena då det bara inte gick ner har jag sugit på isbitar.
men nu hittade jag Colins juiceboxes i garaget och jag suger i mig dom likt en vampyr som suger i sig blod.
vätska!!

sjuk?

jag undrar om jag håller på att bli sjuk eller något. jag har världens huvudvärk och jag börjar få lite smått ont i halsen..och hela min kropp värker. men det beror nog också delvis på träningsvärk. jag ska ligga kvar i min säng i nån halvtimme eller nåt, sen ska jag ta ett varmt bad och en dusch. sen måste jag iväg till posten och mataffären. uh. jag vill bara ligga här hela dagen och slippa röra på mig.

can´t do it

jag tror jag skriver om mitt dagsschema här lite:

1. vakna tidigt
2. lägga mig ute i solen
3. åka till postkontoret
4. åka o träna.
5. åka o handla

ändring till:

1. jag vaknade för tjugo minuter sen (kl är 13.55)... mission not accomplished.
2. jag låg ute i solen i 2 minuter och fick andnöd.... mission not accomplished.
3. om ett par timmar.. mission might be accomplished.
3. not a fat chance in heaven.
5. måste, annars svälter jag... mission will most likely be accomplished.

jag har alldeles för mycket träningsvärk för att pina mig själv på gymet idag, det går helt enkelt bara inte. det känns som att mina vader kommer sprängas vilken sekund som helst. istället ska jag ta ett varmt bad och pampra mig själv. men jag ska ta o försöka att åka till postkontoret,och definitivt handla. Om jag vill ha middag ikväll och resten av veckan så är det det enda logiska.
Just nu ska jag gå tillbaka till min säng och ligga där någon timme innan jag lägger mig i badet. tjing.

laundrynight

hejhej. jag tänkte recappa de senaste dagarna här nu som jag inte har hunnit skriva så mycket om, med början av 4th of july.
4e juli är deras nationaldag eller Independence Day som det heter här. "The day we kicked the shit out of the british" som en kille så fint formulerad det. Fias och min plan var först att ta bilen och åka ner till San Francisco och gå ut på en klubb och dansa hela natten och sen sova på ett hotell för att åka hem dagen efter. Men som tidigare påpekat, vi klantade ju till oss och glömde boka hotell i förhand så det gick ju i stöpet. Däremot ska vi dit nu i helgen då Fias kompis från Seattle kommer hit och hälsar på.
Så istället för att åka till SF så tänkte vi att vi stannar här istället, ser på fyrverkerierna (vi har ju faktiskt en fantastisk utsikt från baksidan på huset), lagar en god middag, tar bilen antingen ner till Santa Rosa Downtown eller Healdsburg och hittar någon bar att hänga på och sen en taxi hem.

Så, vi börjar laga middag. Vi hittade stek i frysen, potatis i kylen och massa grönsaker så vi tänkte grilla och göra ugnsbakade potatisklyftor och jag måste säga: Fia och jag är de bästa svenska kockarna i Santa Rosas historia - HANDS DOWN! Så gott det bleeev. jag blir hungrig av bara tanken på hur gott det var.
kolla själva. KOLLA:



mästerkockarna i farten i tell you!

så. efter maten (mätta och väldigt glada) hoppar vi in i varsin dusch och möts nere i Julie och Garretts badrum som är stort och rymligt med dubbla speglar så man slipper trängas :) Lyssnar på lite partymusik och öppnar blindsen till fönstret för o hålla utkik efter fyrverkerier. Sen när vi är klara hoppar vi in i bilen och kör upp till Healdsburg. Hittar en bar där vi sätter oss och beställer varsin Margarita. Jag säger det, jag kan inte dricka Margarita.. tequilasmaken är bara för.. urk. det går bara inte. men den gick ner iallafall :) Efter en stund på den baren (som egentligen var en restaurang med en bar) gick vi till en annan bar (som faktiskt var en bar) där vi träffar Jenna - Fias granne som är typ 22 - och hennes kompisar på baren, bl a Derek som bjöd oss till hans fest i Cloverdale dagen efter. Så vi stannade där en stund och pratade med lite folk men sen tröttnade vi och åkte hem. Jag körde faktiskt, även fast jag hade druckit en margarita, men det var ett par timmar tidigare och jag kände att det var okej. Fast jag borde givetvis inte ha gjort det, det är aldrig smart. Men nu gick det bra som tur var.
så kom vi hem och gick i la oss.

lördag vaknar Fia tidigt och jag sov Ü. Big surprise. Men så vid... tolv (?) vaknar jag och vi äter frukost ute i solen. Sen lägger vi ut soffkuddar och ligger och solar. Det var så sinnesjukt varmt så jag var tvungen att gå in typ var femte minut och hämta andan. Det var nästan så man fick lite solsting. När vi var klara med solen så bytte vi om och åkte till gymet för o träna. en och en halv timme senare duschar vi och åker in till Plaza för lite sen lunch och shopping :) he he. så det var härligt. Vi kommer hem runt 6 tiden på kvällen och Derek som bjöd oss på festen hör av sig och tycker vi ska komma. Fia är taggad men jag var bara helt färdig. Massa sol, träning och shopping.. jag var död. Så jag var tråkig och bangade och somnade gott i min säng klockan 10. Fia däremot är partyprinsessa och tar sin lilla bil och åker till Cloverdale.
vid halv ett får jag ett sms från Fia:
"im so drunk. but it´s fun! I think i will sleep at jenna´s house because I can´t drive. love you"
på engelska skrev hon antagligen för att det är lättare med t9 än att behöva knappa fram alla bokstäver.. speciellt när man är packad också. Så jag skrattade gott och hälsade godnatt och att det bara var att ringa om det var något.
så jag somnade om och sen vaknar jag igen vid halv 4 då Fia ringer och säger att Jenna hade åkt hem och hon visste inte om hon borde sova på soffan hos Derek eller inte. Så jag sa att om hon ville att jag hämtade henne så gör jag gärna det, hellre det än att hon sover hos någon hon knappt känner. så jag kör upp till Cloverdale och det är helt sjukt vad långt det var. Jag trodde det var typ bara 5 minuter från Healdsburg eller något! haha boy was I up for a surprise!
Så jag kommer fram och träffar några grabbar på uppfarten till huset och ut kommer Fia och går nästan förbi mig innan hon upptäcker att det är jag och kramar mig och skriker "EEEELIN!". haha. så vi står där och snackar lite en stund med henne nyfunna vänner som var jättetrevliga och sen åker vi.
En kille skriker "I LOVE SWEDEN!"
jag svarar: "I DO TOO!".
killen skriker igen: "FUCK NORWAY!"
haha. så vi kom hem vid 5 på morgonen och Fia går upp i gästrummet och jag antar att hon däckade ganska fort. Jag med. Imorse vaknade vi och åt frukost i min säng, kollade lite på TV sen drog vi oss igen vid halv 2 uppåt Cloverdale för att hämta Fias bil. Hon skulle jobba idag klockan halv 4 (jag undrar hur det gick ha ha). Själv åkte jag faktiskt till gymet (trots min fruktansvärda träningsvärk) och körde en timme på löpbandet, 30 minuter styrka på ben, armar och rygg samt 30 minuters stretch. Jag kan ju säga att jag var rätt död efter träningen men annars kändes det väldigt skönt att få jobba bort lite fläsk Ü.

så, sen när jag kom hem hoppade jag in i duschen och sen satte jag igång med...
tvätt! jajamän! tvätt minsann. (hör på den morsan!).



jag menar, it was about time! tre loads blev det. phew. (= mycket vikning and putting away)
jag höll på o få slut på rena trosor så jag kände att det var nog läge på o tvätta lite.

imorgon har jag stora planer minsann. jag ska sola, åka till postkontoret och träna!
och handla! Handla ska jag göra. Har nästan inget mat hemma. potatis, grönsaker och massa andra saker. får ta o skriva en lista. Men det gör jag imorgon. Nu ska jag sova.
puss och godnatt på er!






yey

det funkade :) yey. nu blire What Not To Wear istället.

jag har förresten oförskämt mycket träningsvärk idag...
undra om man skulle ta o väcka Fia? nä jag låter henne sova.
Klockan är ju bara 12.20

remotecontrol

fjärrkontrollen till teven i mitt rum har gått sönder... jag är handikappad. och fast att kolla på "Runs´s House".
undra ifall jag byter den här fjärrkontrollen mot den i vardagsrummet, om den funkar till min tv? Dom är ju exakt likadana så rent teoretiskt så borde de ju funka.

05:06

det är ju faktiskt lite cp att jag bloggar såhär sent (eller snarare tidigt) men jag har faktiskt en anledning. det är nämligen så att jag somnade gott klockan 10 igårkväll efter en lång och härligt dag med Fia, men se - sen väcktes jag igen klockan tjugo över 3 av en full fröken borta i Cloverdale på fest utan skjuts hem. ha ha. så det är klart man ställer upp o hämtar men jävlar vad långt det var till Cloverdale. Det tog tyo 40 minuter med bil på motorvägen. Och då körde jag ändå i typ 80.
så nu ligger Fia uppe i gästrummet och jag ska lägga mig o försöka sova. Jag är trött men ändå inte. jag typ... känner för att äta eller något. Vilket antagligen är ett tecken på att jag inte ska äta så jag bör nog helt enkelt bara sluta svamla o sova nu istället. Imorgon måste vi åka tillbaka till Cloverdale för att hämta Fias bil igen.
skriver mer utförligt om gårdagen/gårkvällen imorgon.
natti.

dumbassfuck

4th of july imorgon och jag är så dum att jag inte FÖRBOKAR hotell.
allt är fullt nu! ALLT. alltså orka! Det finns hotell men palla att vi ska betala 600 spänn VAR för EN natt. nej det tänker jag inte göra. vi funderar på att bara fira 4th of july här uppe och åka ner nästa helg istället och boka rum i tid innan. fia har en kompis som är här nästa helg också så det känns ju dumt att betala dyra pengar för två helger..

gah. så irriterande bara. så jäkla typiskt.

fredag?

träningen ikväll var en P-I-N-A. usch, efter 30 minuter var jag helt död och fick verkligen plåga mig igenom de resterande 30. sen dog jag på Julie och Garretts säng. Sen insåg jag att det kanske inte var så fräscht att ligga på deras överkast i svettiga träningskläder. Så jag slängde in överkastet och alla kuddfodralen i tvätten och nu är de i torkmaskinen...
japp. det var ju väldans intressant..

imorgon är det torsdag och höjdpunkten på min dag är klockan 1 då jag har en telefondejt med min mamma. innan det ska jag vakna, sola och OH! - äta frukost.

på fredag är det 4th of july så jag och Fia ska parta till det lite och åka ner till San Francisco och festa lite. Ta in på motell och åka hem på lördagen någongång. Gick online idag för o kolla availability på motellen i San Francisco och hör och häpna - alla billiga motell är fullbokade!
Så korkat att vi inte tänkte på det. Men jag hittade ett hotell som ligger precis vid Union Square som är lite prisigt, men å andra sidan kanske vi kan kosta på oss det för en natt bara? 50 dollar var isåfall. Jag vet inte än, jag ska ringa Fia imorgon och dubbelkolla med henne vad hon tycker. Jag betalar nästan hellre isåfall lite mer pengar för att bo på ett fräscht, centralt och säkert hotell ist för någon billig sörja på Market Str.

nix. Bedtime! Nattinatt.

dobiedo

jag börjar få slut på idéer till rubriken till mina blogginlägg. det känns som om semesterdag #1, #2, #3 och #4 börjar bli lite tråkiga. men skitsamma. idag har väl varit som vilken annan dag som helst. Förutom att jag vaknade tidigare än jag brukar. gjorde iordning lite frukost bestående av gröt och jordgubbar. bytte om till bikini och låg ute i solen ett par timmar. Nu har jag städat mitt rum i en timme ungefär och ska byta om och röra mig mot Julie och Garretts rum för att springa en timme. Sen märkte jag att de har vikter också i rummet så jag kan ju köra det en liten stund också.

usch.. bara det att jag verkligen inte har någon lust alls att träna. blä. kan jag inte bara bli smal av att sluta äta eller nåt?
jag skulle iofs inte kunna sluta äta. jag skulle bli hungrig på en minut av bara tanken av att inte få äta..

och vad ska man göra till middag ikväll då? åh.

nä nu byter jag om och går o tränar innan jag hinner ändra mig.

wipeout

nyss utkommen ur dushen och mår så himla bra. (av någon anledning. jag tror det är för mitt hår är fönat och så himla lent och skönt). undrar om det beror på det nya schampoot?

jag ska recensera hårkrämen:
njaaa sådärva. det räckte ju knappast med 3 minuter iallafall. Och om man kanske gör det två gånger efter varandra så får man bort allt hår. Jag gjorde en gång och fick bort det mesta men inte allt. Resten tog jag bort med en rakhyvel bara. Men orka lixom att man ska behöva rensa med en rakhyvel efter att man har gjort med rakkrämen? Nej jag tycker nog det ska funka med en gång.. men aja.







                   
before                                   after


nu sitter jag i min säng med melonen redo och kollar på ABC´s nya program Wipeout. Det är jättekul! Det är tävlanden som gör helt sjukt roliga hinderbanor och de slås ut one by one. Last man standing vinner 50.000 dollar. Nick som jag träffade i Los Angeles var med i första programmet! Snacka om chock o se honom där! haha askul. Han hade gul tröja, gula shorts och gula kalsonger över shortsen. Väldigt moderiktigt om jag får säga det själv. Det roligaste var när alla tävlanden skulle göra en hinderbana som såg ut såhär:
* först stod alla i någon snurrgrejj som snurrade fort som fasen.
* när snurrgrejjen hade stannat skulle alla ta av sig sina säkerhetsbälten och börja springa... bara det att alla var rätt snurriga..
* efter det skulle de till över en platta som tippade åt det hållet man gick på.
* först över vann hinderbanan och gick vidare till nästa omgång.

haha det roliga var: alla började springa med en gång efter de kommit ur snurrgrejjen men eftersom alla var snurriga så ramlade alla i vattned på tipp-plattan, men Nick stod stilla en liten stund för o samla sig, kommentatoren säger:
"Uh.. could someone tell Cournal Mustard to get a clue and start moving?"
haha åh vad jag skrattade. Lille Nick. Så söt han var. Han kom till final men blev spöad av en tjej. ha ha.


Nu ska jag luta mig tillbaka och njuta av min melon.
Eller cantaloupe som det heter. mmm










semesterdag #4 avsnitt 2.

Idag har faktiskt varit helt okej. Jag har inte varit fullt så uttråkad som tidigare dagar. Jag låg ute i solen i två timmar och lyssnade på musik i värmen. Det var verkligen jätteskönt! Efter det gick jag in och gjorde mig iordning, tog bilen och åkte ner till stan. Virrade runt i Plaza i ungefär en timme och när jag sedan handlat klart åkte jag till Lucky´s och handlade lite mat. Jag gick runt o butiken med 3 meloner och jag bara kände att folk stirrade på mig. haha. Köpte iallafall en stor vattenmelon och två små honungsmeloner som är ASBRA som snack. Istället för att gå o äta glass eller godis så äter man lite druvsocker i form av melon! Supergott och nyttigt. fabolous!
Köpte också ett nytt schampoo som Fia har kört med ett tag. Sheer Blonde från John Frieda collection. Så det ska jag prova och se om det funkar bra för mitt hår :)
Jag beställde förresten en produkt online för någon vecka sedan från Nair. Det är hårborttagningsmedel. Man kan använda det ben, armar, armhålorna och bikinilinjen så jag ska passa på o prova det nu när jag hoppar in i duschen. Har just sprungit en timme på Garretts treadmill. phew :)
Återkommer med resultat.

åh herregud.
"Hej jag heter Blondinbella!"
 Blä



Jag har förresten börjat förstå varför Evelina älskar Niles i Frasier. Åh han är ju så kul!

Frasier till Niles: Just try not to think about sex.
Daphne från köket: would you like me to butter your buns Dr Crane?
Niles börjar skaka
Frasier till Niles: Grandma in a teddy.
Niles efter en stund tänkande: Thank you

semesterdag #4

fjärde dagen in på semestern och jag är redan utomordentligtjätteuttråkad... jag får verkligen gnugga energiknölarna för att komma på något att göra..
idag ska jag

1. gå in i köket och äta frukost (klockan är 1)
2. byta om till bikini och lägga mig ute i solen och lyssna på musik
3. vid kanske 4 tiden åka ner till Plaza och shoppa lite för en viss herre (vad har jag ingen som helst aning om)
4. Åka till Lucky´s och köpa schampoo och sätta in min 620 dollar som ligger i min lilla sminkväska på banken.
5. Åka hem och... kanske träna?
6. duscha.. 
7. göra iordning någon lunchmiddag?
8. Städa i köket för det ser helt förjävligt ut.
9. Borsta tänderna.
10. Kolla på någon film och somna.

yey. stora planer.