jag är inte äcklig längre!!

när killarna sov gick jag o duschade en välbehövlig dusch. tre dagar har det gått sedan min senaste dusch. känns som om det var lite av det värsta laget det här. jag kunde känna att jag stank själv. hahah. sånt som händer när man har småbarn och helt enkelt varken har tid eller ork att duscha.
barn = ofrivillig skabbighet.

pizzan anlände nyss. Garrett borde vara hemma vilken sekund som helst. Sen åker han och hämtar Julie. Jag ser verkligen fram emot att träffa Julie. Jag saknar henne. Det är hon som håller ihop den här familjen och mig.
Colin har förresten utvecklat en oroande hosta. Jag är glad iallafall att han blir sjuk i tid tills Julie kommer hem ändå. Lite tur i oturen. För mig alltså.

imorgon tänker jag sova till minst elva. jag tänker tvinga mig själv till att somna om. Sen tänker jag åka och gymma. Den här veckan har verkligen varit dålig för min diet. Ätit onyttigt och verkligen inte hållt igång med träningen som jag lovat mig själv. Illa. men det blir det ändring på nu.

Nathan såg mig sätta på läppbalsam på mina läppar som är jättetorra, så han ville självklart också ha. In fact, han vägrade sluta skrika om jag inte gav honom stiftet. Nu sitter han och slickar i sig jordgubbssmaken. Han blir bergis lika besviken som jag blev när jag var liten och försökte äta upp lypsylet. Jävla idiotiskt att man ska ha med jordgubbssmak men så smakar det piss. Lömskt.

moment of weekness

jag vet att det är svårt att tänka sig...

 eftersom jag är så gudomligt snygg...







men tro det eller ej









image88
vi är faktiskt släkt.
(förutom grabben på hörnet)

jag är duktig på det här med gröt

image86
mums.

gårkvällens skörd

40 slingor. jag har ont i fingertopparna o skalpen.

                                                                                    


klappa kissen....

chore of the night:

ta ut mina äckliga extensions. huu

dag två. mycket bättre

min blogg har verkligen blivit en bergochdalbana sen jag kom hit. ena dagen självmordsbenägen, andra dagen mår jag ändå ganska bra. Visst - jag är fortfarande trött som ett svin och känner ibland för att skjuta mig i huvet, men jag känner ändå att jag klarar av dagen. Colin har inte varit fullt så irriterande (notera: FULLT så irriterande - dvs, han är fortfarande irriterande) och jag fann lite energi i Fia idag. Tack o lov - det behövde jag verkligen. Fia - den lyckans osten - börjar inte förrän tre på eftermiddagarna så idag passade hon på att joina oss i parken. Colin sprang runt o lekte med andra barn, Nathan kröp runt i sandlådan med diverse leksaker och jag o Fia gottade oss i solen. fint väder idag. sen åkte vi hem, Fia snyltade på min mat här hemma (ha ha), Colin fick en timeout (och ett GIGANTISKT utbrott) när han slog Nathan. Sen satt vi o kollade på barnprogram med Nathan och pratade. Sen fick hon åka hem o jobba. jag tycker Fia kan vara min personliga tålamodscoach. istället för o ta han om ett par dumma ungar. låter ju bara dumt.
dont get me wrong - jag kommer fortfarande kyssa Julies fötter när hon stiger in i huset. möjligtvis också gråta en skvätt.

Idag fyller min mami 51! (jag fick för mig att det var 52 en liten stund... jag kanske blandade ihop det med pappa.. eller nåt. min hjärna är inte på hugget just nu). Grattis Grattis!
och förlåt för mitt spydiga mail. somsagt - jag är obeskrivligt trött och just nu inte så mottaglig för tips. är nog expert på o ta det som kritik istället. Hur som helst - förlåt.


Annars så är klockan halv sju just nu. Ska gå o lägga Nathan om en liten stund, Colin kan få sitta uppe till halv åtta iallafall. Sen ska jag göra lite middag åt mig själv. Stekt ris, kalkon, ärtor, majs och lite avocado! mums! (och jag kom på det helt själv! utifrån vad jag hittade i kylen!)

Sen är det ju American Idol ikväll också. David och Jason ♥


idag har jag:

* vaknat av Nathan klockan 1.00, 3.00, 4.00 samt klockan 5.00 av att Colin står precis utanför mitt rum och gallskriker, samt 7.00 när vi gick upp.
* städat i vardagsrummet
* gjort frukost till mig själv, Nathan och Colin
* sagt: "No Colin, we are not going to have vanillacookies for breakfast" 3 gånger, som följt med 3 tantriska utbrott.
* klätt Colin eftersom han vägrade göra det själv.
* Skjutsat honom till skolan
* handlat mat
* åkt förbi gymmet för att signa upp Colin på terminens swimclass.
* hämtat posten
* tagit ut soporna och ställt ut sopbehållarna för hämning imorgon bitti.
* lagt Nathan för en nap
* diskat
* sorterat tvätt
* inte hunnit äta lunch

klockan är 11.


utmattning

klockan är 7.30 pm och jag sitter i fotöljen i vardagsrummet. äntligen har jag lagt båda pojkarna. den första av fyra helvetesdagar är över. nu har jag tre kvar. jag vill fortfarande skjuta mig själv. jag är så trött att det går inte att beskriva med ord. det enda jag kan göra för att försöka förklara hur utmattad jag är, är att när jag satt i gungstolen med Nathan i knät o gav honom sin flaska började jag gråta. Det blev för mycket bara. hemlängtan, irritation, utmattning... allt på samma gång.
Garrett kommer hem på onsdagkväll men han är inte till någon som helst hjälp. helt ledig är jag inte förrän Julie kommer hem på torsdagkväll. vilket innebär tisdag, onsdag och hela torsdagen kvar. 3 dagar. men bara två nätter.
jag saknar min familj. jag saknar mina hundar. jag saknar vårt hus, skarpäng, buss 617, mina vänner, bygma. Idag pratade jag med Malin om lägenheter och flytta hemifrån.. jag skulle älska att bo med Malin. Jag kan bara tänka mig hur kul vi skulle ha. cannellonikvällar och göra hemmagjorda cosmopolitans. och stå i tvättstugan o inte fatta hur tvättmaskinerna funkar. Malin skulle såklart råka lämna en röd strumpa bland vittvätten så alla våra underkläder, BHar och vita skjortor skulle bli rosa. Så skulle vi skratta och kalla oss själva för Pink Ladies.
 Jag saknar Täby, Stockholm. Jag saknar Sverige så mycket att det gör ont just nu, och jag får panik när jag tänker på att jag lika jävla lång tid kvar som jag har varit här. just nu känner jag att jag verkligen inte kommer stanna den sista månaden, och att det finns inte en chans i helvetet att jag förlänger med ett år. Jag vet att Julie skulle vilja, men det finns inte en chans att jag gör det. så fort mitt Visum är slut tänker jag ta första bästa flyg hem. Jag vill bara hem.

nu ska jag sova... iallafall tills sju... kan jag ju hoppas.

colin (behöver jag skriva nåt mer?)

jag sov gott som fan inatt, tills jag vaknar klockan sex av att Colin står vid trappan på övervåningen utanför sitt rum och gallskriker. jag som är helt nyvaken och snurrig fattar ingenting och rusar upp för o fråga varför han skriker. Han gråter och börjar fråga efter sin pappa. Så jag tar honom i mitt knä och tröstar honom. försöker lite smått få honom att kanske,möjligtvis gå tillbaka till sitt rum o sova lite till... (så att jag kan sova lite till), men han får en panikblick och börjar gråta och skriker "i dont want to be ALOOONEE!"

happ, så det var bara att gå upp... jag som trodde att han skulle sova länge eftersom han kom hem så sent med Garrett igårkväll och efter en lång frygresa... jag hade fel.

Nu sitter vi i vardagsrummet med TVn på (jag tänker köra på TVn hela veckan - allt för o ta sig igenom den här veckan.. det har faktiskt tillochmed Julie sagt så. den kör jag på. tycker tillräckligt synd om mig själv.)
Colin (störd och irriterande som han är) sitter och kastar bollar på mig! Jag fattar inte ens varför. När jag provar att leka med honom kollar han ändå bara på TVn. Vad vill han mig lixom??

Skjut mig är du snäll-

those last three days

efter en ytterst spännande kväll (som jag givetvis spenderade ensam i vårt gigantiska vardagsrum med ett äpple - jag sprang idag - och ett glas vatten) och tittade på Oscarsgalan ligger jag nu i min säng och märker till min förvåning att jag är hungrig. fan. jag får fortsätta o vara hungrig tills imorgon bitti då jag kan äta min älskade gröt med applesauce. gott!
hur som: jag har nu spenderat fem underbara dagar inomhus (eftersom vädret i Kalifornien tydligen inte alls skiner som i LA hela tiden - utan har bestämt sig för att i Santa Rosa ha spöregn, vind och dimma konstant i en vecka) med Nathan och märkte för en 20 minuter sen eller så att Garrett och Colin kom hem. Garrett åker iväg imorgon bitti vid 5 så nu har jag TRE underbara dagar med BÅDE Nathan och Colin!
Visst - att vara ensam med en bebis är jobbigt, men det är en fjärt i rymden jämfört med att ta hand om en ett åring och en fyraåring. jag kommer seriöst dö. Sist jag tog hand om båda två under en längre tid var det 2 dagar och då ville jag ta livet av mig själv. Jag kan inte neka det: Colin retar gallfeber på mig. Han tjatar konstant om sitt jävla godis och kakor och kex och tårta. Socker ska han fanimej jämt ha.
"does this have sugar in it?"
FAN VET JAG - ÄT DET BARA UNGJÄVEL! ... vill jag skrika men jag säger bara snällt:
"Ja". även fast han äter ett äpple. Jag ska testa att inte ge honom något godis.
Julie har fått in honom på vanan att varenda gång han bajsar får han godis.
whoopiedoda - grattis. hur jävla svårt är det att bajsa? sen ska han ha en kaka för att han har varit "duktig pojke" och sovit. (fast han sover aldrig, men han har "privatetime" - vilket innebär att han är på sitt rum och leker i en kvart... OCH DET FÅR HAN GODIS SOM BELÖNING FÖR!) ibland undrar jag deras uppfostringsstrategier. när jag var liten fick jag femton kronor på en lördag för att gå ner till tobak och handla lördagsgodis. inte fan fick jag godis för att jag bajsade. eller en tårtbit för att jag lekte snällt på mitt rum med mina syskon.
En gång fick Colin tillochmed godis - förbered dig - TILL FRUKOST!
"mommy, i ate all my dinner" (han menade nog breakfast)
"ooh.. no you didnt colin"
"oooh. can i have som einstein candy?"
"you can have some when you finish your breakfast"
lixom... VA? hade jag varit hans mamma så hade jag blågarvat o sagt: YEAH in your dreams pal.
OFTA man ger sin 4åriga son godis till frukost! jag menar: HALLÅ? Earth to Julie - har du läst NÅT om fetman bland amerikanska barn som bara växer och växer? Varför tror du det sker? För att föräldrarna ger sina barn frukt? Newsflash! I dont think so!

oj.... vad jag avreagerar mig. frustrerad över att inte ha haft något vettigt sällskap på ett bra tag. känner mig isolerad och trött och irriterad, och den här veckan kommer bara bli värre. Jag kommer irritera ihjäl mig på Colin.
Men han kan glömma det där med godis. gråta får han göra om han vill. godis får han inget av mig. inte ens om han bajsar. han kan få ett äpple istället..


träning

när Nathan somnade tog jag mig själv i kragen o ställde mig på löpbandet en timme. kändes bra.
innan det gick jag ut o hämtade posten som jag har glömt de senaste fem dagarna. den var proppfull. fick knappt ut kuverten o tidningarna o all skitreklam. duktigt..

hahah nu hör jag i monitorn att nathan bajsar. fan vad han tar i. han är typ förstoppad. vi får ge honom laxermedel varje morgon.. fast det verkar ju inte som om att det hjälper. han stönar o gråter ändå lika mycket.
jag ska springa upp o hämta honom nu. uno sekundo por favor.
3.36

3.46
hans bajs hade fastnat. eller ... det hade lixom halvt kommit ut. jag fick heja på honom lite.
"come on Nathan, PUSH!"
"uääääh"
"you can do it! PUSH!"
"uähähähä!"
"come on! PUSH! PUSH!"
...........
"goo"
"are you done? did you do it?"
"he he he"
"yeey, good job! High five!"
*Nathan high fivar* (jag lärde honom det Ü)

nu kravlar han runt naken på vardagsrumsgolvet. han ska bada. han gillar o bada. tycker om badskummet.
tjåkizbebis. han är asknubbig.



förlåt för att inlägget blev så äckligt. mitt liv verkar handla mest om spyor och bajs.

(fotnot: när jag lyfte upp honom från golvet för att gå upp o bada i sinken - vad ser jag då?
en KISSFLÄCK! på Julie och Garretts nyinlagda matta!
wtf...)

"MY ANUS!"

hahahahahahahahaha jag dör så roligt:

http://www.youtube.com/watch?v=hZdaSWP4WNo

ha ha ha

hihi är alla fransmän såhär uttråkade?

http://video.msn.com/?mkt=sv-se&vid=4dfce6a1-35eb-45f7-92d8-67bf46818907&from=SVSE_MoMedia&tab=s1202719973921





my mission in life: KILL Moose and Zee




jag hör den här låten på Noggin ungefär 20 ggr om dagen. Varenda gång jag hör den ryser jag i hela kroppen och jag vill slakta TVn.
Död åt Moose och Zee.

http://www.youtube.com/watch?v=abUhT2zeCKU

bizarre cows singing

gud så bisarra barnprogram det finns. det som Nathan kollar på nu är det tre kossor som sjunger i kanon, en flicka, en gris och ett monster som är gult med röda prickar som dansar. I ett område med träd som ser ut som godis och glassar.
Maggie and the Ferociuos Beast.
åh gud jag önskar att det här klippet fanns på youtube. nu började korna sjunga gospel.


jag hittade den här iallafall:
http://www.youtube.com/watch?v=hh_6oqGoenY





pappa

pappa. detta är till dig.  om jag inte får en uppriktig kommentar där det står något liknande detta:
"bra jobbat elin, jag är stolt över dig! Du kommer vara så smal o snygg när vi kommer om en månad!"
... så skjuter jag mig själv.
jag har nämligen precis spenderat följande tid på löpbandet (dvs sprungit och gått i hög takt, utan att stanna överhuvudtaget):
















2 timmar! TVÅ TIMMAR!

hurra till mig!
(nu börjar det stinka i mitt rum. jag tror jag ska gå o duscha. kan vara läge på det) godnatt!

vem?



"det är klart saker och ting händer när jag är kåt och har fria händer på en snorre lixom"

nån som vet från vem detta glasklara citat kom från?

mitt mail till Stonestown flippin´ YMCA

Hi. I´ve recently moved from San Francisco to Santa Rosa, and I transferred my membership from Stonestown YMCA to Sonoma State Family YMCA. I thought that during this process (which was very complicated) my membership from the Stonestown YMCA would automatically be cancelled, and so would the monthly withdrawal of my bankaccount, but I was told that it wasn´t and I had to personally contact the people at the Stonestown YMCA and cancel it.
So today I called Stonestown to cancel it before you take my money for next months membership. I was told when I signed up that the withdrawal happens on the 25th of every month, but this man I spoke to today told me it was the 20th. Since I did not know this, I waited to call and cancel. But since I was told the wrong date of cancellation, I feel it´s no more than fair I should get a refund.

The man I spoke to asked me to leave my adress and phonenumber:

Elin Berzelius c/o Julie Lees
3630 Hadley Hill Drive
95404 Santa Rosa, CA
(              707-953-4023       )



I hope we can solve this.
With regards, Elin Berzelius




Vad tror ni? Får jag mina pengar tillbaka?


städare, man, 40+ och brun utan sol

har jag nämt våran städare? han är bra underlig. Han och en annan tjej (som jag skulle chansa på vara ryska eller nåt sånt) kommer hit varannan torsdagmorgon och trallar runt i huset och städar i flera timmar. Vanligtvis brukar jag ta med mig Nathan ut på en promenad till parken för att inte vara i vägen när de städar, men idag regnar det så det gick i stöpet. Men det är lugnt... Nathan rullar runt på golvet och låter "dädädädädududud AOU! HA-HA-HA-HA". Han ska också envisas med att krypa fram till trappan eller pilla på min dator. Jag har tillochmed satt på TVn! Jag förstår inte vad som är så intressant med en trappa när Maggie and the Ferocious Beast visas på Noggin. Hallå? Knäppunge.
hursom - tillbaka till städaren. Jag tror han heter Mitch (kommer alltid att tänka på David Hasselhoff i Baywatch när jag hör det namnet). Jag blir nervös när han kommer hit.. Inte "åh-han-är-så-snygg-vad-ska-jag-ha-på-mig-nervös" utan "hjälp-han-är-så-underlig-jag-vet-inte-hur-jag-ska-bete-mig-omkring-honom-nervös".
För att få bästa möjliga beskrivning av honom så ska jag studera honom så precist jag bara kan. Här är mitt resultat:
Han har kort brunt hår, med lite flint på sidorna, á la alla gubbar. Han har glasögon från 70talet. Han har en vit tshirt som det står "my mom went to London and all she gave me was this stupid tshirt" på. (det säger väl nästan allt?)
Han har brun-beiga avklippta mjukisbyxor, och - det slutar inte här, shortsen är kortare än en jeanskjol på en fjortis. inte alls nådigt. Vita strumpor och springskor. Han har ett bälte runt midjan - ni vet ett sånt där som poliser har sina vapen i, eller som byggarbetare har sina verktyg i... men han har sin disktrasa och rengöringsmedel... och kanske en liten handtvål. Han är varken tjock eller smal. Han är väl normalbyggd skulle jag säga. Men så till benen... ack de benen. som de skrämde mig första gången han kom hit. Jag vet inte ens hur jag ska beskriva dem. "brun" är en underdrift. "Tan" doesn´t give it justice. Den närmsta beskrivningen jag kan komma till att få er förstå hur bruna hans ben är faktiskt bajs. Det ser inte klokt ut. Första gången tänkte jag bara "oj, han måste precis kommit hem från Thailand eller något" så jag frågade honom. Har du precis haft semester?

Nej, svarar han och ler. Bara jobbjobbjobb!"

Så varannan torsdag sen dess har jag och Julie småviskat till varandra att han måste gå på tanning salons varje dag typ. Inte en chans att han får den färgen här.. inte den här årstiden.

Så, för några veckor sen så frågade han Julie som han gör varenda gång: "Är det något speciellt du vill att vi ska göra idag? Något extra?" som om han vore ytterst professionell och är mån om sina kunder, och varenda gång svarar Julie: "Nej. Bara städa huset". Och varenda gång frågar han mig om jag vill att han ska städa mitt rum o badrum, och om han ska städa gästrummet och badrummet däruppe. Och varenda gång svarar jag eller Julie "Ja tack, vi vill GÄRNA att ni städar HELA huset som vi BETALAR er för". Efter han har stält hans vad han kallar "den obligatoriska frågan".... ("We have to ask you this, it´s a company policy". ehrm...jag vet inte.. "Företaget" är hans. och han har en anställd... ryskan... tänk vilka problem han hamnar i om han inte utfärdar hans "company policy"... undrar om "chefen" "avskedar" honom. hoppas inte) så gav han Julie ett papper och sa "If you happen to know anybody who´s looking for someplace to live, I am looking for a roommate!
.... vad sa vi om professionellt? Reklamera för egen benefit under arbetstid?
Julie tackade och tog emot pappret och gav mig en "IS HE KIDDING?!" - blick. Jag himlade med ögonen och fnissade. Senare den dagen när de hade gått tog vi tid och läste pappret. Jag lade direkt märke till vad hans hus hade att erbjuda:
kök
badrum (vilken tur)
två sovrum
garage
tanningroom

ha ha ha. jag började skratta högt och både Julie och Garrett vände sig om och sa "vad?!"
"Han har ett solarierum hemma...! Tro fan att han är så brun". Vi skrattade gott åt honom.

just det. han har alltid med sig massa flaskor och behållare i städsyfte såklart. En stor flaska hade ett brunt innehåll och jag har alltid undrat vad det kan vara. Idag såg jag att han drack ur den. chokladmjölk.
jag är förvånad att han inte fortfarande bor hemma hos hans mamma. han verkar vara en mammagris.




american idol

jag är kär. på riktigt. jag är alldeles förälskad. jag är kär i nästan alla male contestans i årets idol. alla är coola och snygga på sitt sätt. förutom den lille fjanten som ser ut som Peter Frampton.
annas är Australienaren het (men gammal), David Cook är snygg på sitt sätt (..men gammal).
Tillochmed hårdrockaren är tasty.
fast....Jason Yeager är tråkig. och ful.
Danny Noriega gillar jag inte. Han är lite för skrytgay. plus att på hans första audition misstog jag honom för en lesbisk tjej. sorry.
inte heller den där luke menard... hans falsett var ... inte bra.


men det finns två män som redan satt sina spår - vänt utochin på mitt hjärta. Jason Castro och David Archuleta.
eller... david är väl inte så mycket man som han är....... tjaa...... pojke.
MEN JAG SKULLE INTE BANGA! SÅ SÖT!
svär på mina öronglobar att Evelina kommer ÄLSKA Jason också. han är så... jävla cool bara.





http://www.youtube.com/watch?v=G45bA3Y9WYY



http://www.youtube.com/watch?v=PIifwaZPXSQ&feature=related





Right, RIGHT?!
David Archuleta är ju bara mumsig. Vill kalasa på hans tår eller nåt
Jason har sex appeal. Han kan få sex appeala mig. ha ha ha

pellets

jag undrar lite varför i hela fridens namn det luktar kaninmat i mitt rum....?

image78

Björn Gustavsson

hallå, nu kännr jag mig sådär gammal och "ur trend" igen. får väl acceptera det helt enkelt - sånt som händer när man flyttar till US fucking jävla A.
Men vem är den här Björn Gustavsson egentligen? Var kom han ifrån? När kom han?  Han är ju asrolig! Och så jävla ung!
Jag surfade in på youtube i hopp om att hitta Carolas melodifestivalframträdande (inte för att jag tycker hon är särskilt bra utan för att... ja hon är ju Carola, nåt knäppt gör hon ju alltid) men så hittar jag den här killen som mimar till what is love och läser en dikt. ha ha. jag skrattar högt för mig själv. Ser klipp från Parlamentet (här börjar jag inse att "fan, han måste ju vara riktigt duktig ju om han är med i Parlamentet") och ser att alla storkomiker asgarvar åt den här killen. Johan Glans (som jag förövrigt avgudar), Henrik Hjelt, Johan Ulvesson - listan är lång.

hursomhelst, jag fastnade på youtube iallafall och kollade massa klipp och har skrattat högt för mig själv i säkert en timme. han är ju hysteriskt kul!  ha ha
nån som vet om han har flickvän eller?

Hotel Rwanda

... och jag gråter som en bebis. den filmen är bara hemsk.


image77

vändåtta

nu är jag sådär skakig igen. skakigt arg som jag kunde bli på Joey förut. Ni har säkert läst ett av de blogginläggen när jag blev så frustrerad att jag ville slita av mig håret.

Jag började jobba sent idag - 10.30. Nathan hade inte sovit första napen och ingen var påklädd. Julie åkte till jobbet och jag lade Nathan och lät Colin se på TV medan jag vikte tvätt. Så vaknade Nathan 1.30 och Jag klädde på honom och gick ner till Colin med hans kläder, stängde av TVn och sa: Jag ska gå och klä på mig så går vi till parken sen! Så, ta av dig din pyjamas, sätt på dig dina kläder så går vi sen, okej? Deal?"
Deal, svarar han och jag går in till mitt rum. 15 minuter senare är jag klar och jag går ner till vardagsrummet för att hämta Colin. Han har fortfarande sin pyjamas på sig och han ligger under soffan och gömmer sig,
Colin? ropar jag på honom eftersom jag inte ser honom. Han svarar inte. Colin! Ropar jag lite högre - han svarar fortfarande inte.
COLIN! nästan skriker jag och han svarar fortfarande inte. Det finns inte en chans i helvetet att han inte hör mig. Så jag går ner i vardagsrummet och letar efter honom. Så, jag hittar honom under soffan och drar fram honom.
"Colin, varför svarade du inte när jag ropade?"
han svarar inte.
"Colin?"
ingenting
"Alright, Colin... vill du gå till parken?"
yes
"okej, så om du vill gå till parken så måste du klä på dig. Varför gjorde du inte som jag bad dig?"
svarar såklart inte
"Okej, Colin jag ger dig en chans till. Jag ska gå upp och hämta en tröja till Nathan, när jag kommer ner vill jag se dig påväg att ta av dig din pyjamas och ta på dig dina kläder okej?"
....
"Okej Colin? Deal?
tyst
"Colin! Deal?"
mmm
"say deal"
deal
"Okej, bra."
Jag går upp och hämtar Nathans tröja och när jag kommer ner har han FORTFARANDE inte gjort som jag bett honom. Han ligger på golvet och pillar sig i håret!!!

"Colin, varför är du inte klädd?!?!"

--------------------------

"okej" Jag rycker tag i honom, måttligt irriterad och klär honom. Jag förklarar för honom hur respektlöst det är att ignorera mig när jag försöker få med honom på något roligt. Han tittar bort och himlar med ögonen.

Efter att jag har klätt honom förklarar jag för honom noggrant:
"Okej, Colin. Du har betett dig som en liten pojke hela morgonen. Stora pojkar kan klä sig själva och lyssna på vad andra säger. Om du vill att vi ska gå till parken så måste du gå upp och ta på dig dina skor själv. Okej?"

Jag tog fram skorna och sa åt honom att börja ta på sig dem. Mitt tålamod har nu sjunkit WAY DOWN.

Han börjar krypa runt på golvet runt skorna.

"Colin! Ta på dig skorna!"

Han lyssnar inte. Jag går fram till honom, tar tag i honom och tittar honom i ögonen.

"Colin, lyssna noggrant på mig nu. Såhär är det: om du vill gå till parken så måste du ta på dig dina skor själv. Jag kan inte göra allting åt dig. Jag ska gå upp och byta Nathan, när jag kommer ner vill jag att du ska ha dina skor på dig. Om du inte har börjat ta på dig skorna så går vi inte till parken, om du inte gör som jag säger så stannar vi hemma, och du får ha private time. Det betyder att istället för att gå ut och ha kul i det fina vädret så stannar vi hemma och har tråkigt. Du få sitta ensam på ditt rum och leka själv. Vilket vill du göra?"

"go to the park"

"Okej, bra! Det vill jag också göra! Så vad måste du göra för att få gå till parken?"
"put on my shoes"

"Bra Colin! Precis! Så jag ska gå upp och byta Nathan, och du tar på dina skor och så går vi sen. Okej?"

okay.


Jag går upp och byter Nathan. När jag kommer ner står skorna ensamma på golvet och Colin kryper fortfarande runt. Jag suckar och säger högt:

"Alright, i guess we´re not going to the park"

här får Colin ett totalt tantriskt utbrott och börjar skrika och gråta
"I WANNA GO TO THE PAAAAAAAAAAAARK! ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄHHHHÄÄÄÄÄÄÄ!"

Jag tar tag i hans arm för att ta med honom upp till hans rum och han TOTALSKRIKER. Jag har aldrig hört någon skrika så högt och panikslaget. Jag svär, han lät alldeles panikslagen. Som om jag hade slagit honom eller att nån skulle tvinga honom att äta maskar eller nåt. Han var verkligen panikslagen. Han skrek och grät och hulkade
"BUT I WANNA GO TO THE PAAAAAAAAAAAAARK ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄH!"

och jag svarade bara:
"det skulle du tänkt på innan Colin, när du betedde dig dåligt och inte lyssnade på mig"

 Jag fick bära honom upp för hela trappen. Och då hade jag Nathan på höften också. Colin tog inte ett enda steg. Och han skrek under hela vägen uppför trappan.

Väl uppe i hans rum har han fortfarande inte slutat skrika eller gråta. Jag tar tag i honom och försöker lugna ner honom och förklarar varför han får det här straffet. (lärt mig av Supernanny på TV). Han lugnar sig något men gråter fortfarande. Jag berättade att som straff för att han inte lyssnade på mig och gjorde som jag sade, så ska vi inte gå till parken nu. Däremot, om han har en bra privatetime utan att avbryta den så kan vi gå till parken sen. Efter en stund lugnar han ner sig och jag lämnar honom ensam i hans rum. Nu har han varit där i 30 minuter och jag ska snart gå och hämta honom. Jag måste bara andas och samla lite styrka först.


Jag kanske låter som en coldhearted bitch, men försök klara det här själva så ska ni nog se att ni antagligen hade gjort samma sak. Jag vet, han är bara 4, men det tar inte bort faktumet att det är fruktansvärt irriterande. 4åringar borde fan kunna klä sig själv och ta på sig sina skor själv. In fact - jag vet att han kan det, för i Julies närvaro gör han precis som hon säger....


åh hur ska jag stå ut i 6 månader till?


yesyesyesyesyesyes vs nonononononoonono

nu är det officiellt: jag äger.
det blev en timme på löpbandet idag igen! kändes obeskrivligt skönt. Intressant ändå att jag är helt slut efter 15 minuter, men på nått sätt lyckas jag ändå hålla ut i 45 minuter till. Men det är så skönt efter. Att ha den där känslan när man är helt färdig och bara känna: YES fan vad jag är bra. Jag blir så taggad på mig själv. att hålla mig nyttig.

.... men så kommer jag hem och ser den där stora lådan med choklad som Julie gav mig idag på Alla hjärtans dag.

JÄVLA SKIT DAG! AVSKAFFA DEN! OCH AVSKAFFA ALL CHOKLAD!

gym vs sova? gym vs sova?

ååååååååååhnäääääääääääääee jag orkar inte. jag är verkligen läskigt nära på o gå o lägga mig i min säng och ta en tupplur innan träningen. Saken är den: tar jag en  tupplur i en halvtimme så finns det inte en chans i helvetet att jag kommer resa mig upp för att gymma. jag kommer inte bli piggare än såhär. Jag kommer inte bli piggare av att vänta i en halvtimme o kolla på Scrubs och chilla en liten stund. 
Det har varit hektiskt idag så jag vill verkligen varva ner.

okej... jag SKA åka till gymmet. Jag var inte där igår, jag får fanimej inte banga idag. Skärpning nu.
Men jag sitta här i fotöljen och varva ner till Scrubs sen ska jag TAMEJFAN PALLRA MIG TILL GYMMET!
ÖNSKA MIG LYCKA TILL! JAG UPPDATERAR SENARE HUR DET GICK!

åh, den här jävla skitdagen nu igen

happ, tack - det räcker inte med o vara i stort sett ensam i ett främmande land, nu ska man bli påmind om hur ruskigt ensam man är också. TACK! vad var det för hönshjärna som kom på alla hjärtans dag? Kan vi inte bara avskaffa fanskapet?

Tack och lov så är det iallafall jättefint väder idag, det gör mig på mycket bättre humör. Och att det snart är helg. Och att jag är fast besluten av att träna ikväll. Jag försökte glänsa för pappa när jag berättade om hur duktig jag var på gymmet... men han skjöt genast ner mig på jorden igen:
"pappa kolla! Jag springer 30 min, sen kör jag styrketräning i 30-45 minuter, sen springer jag 30 minuter till! Duktigt va?"
"... mmmm.."
"??????"
"jomen det är ju bättre om du springer en längre tid... snarare närmare 45 minuter, kanske en timme. om du orkar"

faan, jag som tyckte jag var så bra. aja. Bara o ändra på planerna. Hålla sig på löpbandet en timme. gash
Men så i tisdags kom Fia hit till Fountingrove och hängde med mig o killarna, efter jobbet åkte vi till gymmet, och jag höll mig på bandet i en timme. Gick inte av eller stannade en enda sekund faktiskt. Sprang först 30 minuter, sen gick jag i snabb takt i 5 minuter, sen sprang jag 25 minuter till. Det kändes bra. Jävligt bra om jag ska vara ärlig.

haha Nathan står framför teven o tittar på en litet barnband. Han skrattar och dansar med och låter såhär:
"AH! ahahahahahahahah. HUÄ! BOO!" asgulligt.

Idag åkte förresten Emilie till England för o vara au pair i 6 månader. Hon var så nervös igår på msn stackaren, men det kommer gå jättebra! Bli inte skrämd för vad jag har skrivit i min blogg - ledsen om det har varit lite panikframkallande. Men min förra familj var i värsta laget, det går säkert 100 ggr bättre för dig! Ända anledningen att jag skriver lite jobbiga saker nu är att jag har så jobbigt schema och småbarn (vilket är jobbigare helt enkelt)

Så, tillbaka till träningen. Jag planerade verkligen att åka o träna igår, men så slutade jag jobba 45 minuter senare än jag borde egentligen (Julie har så galet mycket jobb nu så tillochmed jag får panik). Så det slutade med att vi båda satt i de alldeles för bekväma fotöljerna i vardagsrummet och pratade ett bra tag. Sen surfade vi in på DMVs hemsida för o kolla lite på körtestet. Vi gjorde 5 test online och det gick bra! Jag har lärt mig mycket med hjälp av Julie. Om man parkerar i backe måste hjulen vara vridna åt höger (så att om handbromsen skulle paja så backar inte bilen ner i backen, utan in mot trottoarkanten istället). Hur Colby inte kunde berätta det här för mig när jag i 5 månader körde och parkerade i San Franciscos kullar är bannemig helt jävla otroligt.
Att man inte får parkera längre ut än 18inches från trottoarkanten, att man inte får ha mer än 0.08 promille i blodet när man kör, och har man fått ett DUI en gång, så får man inte ha mer än 0.01 promille i blodet efter det.
Jag tror ändå att jag ska försöka få tag på en bok och läsa på lite. Boken är bara typ 90 sidor. Sen sa Fia att uppkörningen är busenkel. Körläraren sa till henne när hon gjorde det "jahaa, du är svensk! Hahah jag kan ju ge dig körkortet med en gång egentligen, alla svenskar är alltid jätteduktiga förare!"
tro fan det, det är ju bannemig assvårt att ta körkort i sverige ;)

det är somsagt helt underbart väder idag, så när Nathan sover ska jag gå ut och sätta mig i solen och jobba på brännan. Jag blir verkligen sämre och sämre med det för varje år. SKÄRPNING!

I helgen ska jag iallafall åka till San Francisco. Har jag nästan lovat Amanda nu så det är väl bäst o hålla löftet :) Hur jag ska orka åka buss i två timmar är en annan femma. Kanske tar med mig datorn och kollar på Felicity eller nåt :) hehe

Puss på er alla, och hoppas ni har haft en bra alla hjärtans dag!!

PAKKETÉT

hur kul är det inte att jag drömde värdens knäppaste dröm igårnatt, och så igår när Julie kom hem hade hon med sig tre paket till mig som kommit i posten? Undra om jag har övernaturliga krafter... att jag drömmer något osammanhängade om något som kommer hända senare under dagen? Så måste det vara- Vet ni vad jag tror? Jag tror jag kommer bli känd, sen kommer amerikansk TV skriva en serie som handlar om mig.. som Medium! Tror ni inte??


Mamma ville att jag skulle ta kort på paketet så hon kan se hur det ser ut när det kommer fram. Det lär ju bli rätt mörbultat...
      


Anywho, i paketet låg:

*          självklart godis... och jag som försöker träna och vara nyttig. Blir jäkligt mycket svårare  med polkagrisar och Palle Kuling!! fast.... mums


*      Lite tidningar från pappas jobb! (Pappa - vad hände med Traktor Power??)


*       Kalle Ankas korsord! En begagnad också! :D hahah nej men det var kul faktiskt. Nu kan kan jag lösa barnkorsordet. Det är det enda jag klarar av. 
    


Och så hade mamma slagit in en liten riktig present. På kortet stod det något i stil med:
"Jag hoppas du gillar presenten. Minns du vad du sa om den innan du åkte?"
Jag kunde se på formen och skaka lite och förstod direkt att det var en DVD film, men jag kunde inte för allt i världen komma på vad det kunde vara för film. Kanske en till "Vänner dvd"? (vi har ju fått en del under åren).  
Kanske en dvd på The Office? (Fast varför skulle jag få det? Vi har ju de hemma och jag har sett alla avsnitt redan)
Jag tänkte så det knakade i varenda liten cell i min hjärna men jag kunde inte komma på vad det skulle tänkas vara. Så öppnar jag presenten och......



*      Underbar och Älskad av alla! Självklart! Hur kunde jag glömma det?! Jag hade verkligen helt totalt komplett glömt precis allt om det! Att den kom ut på bio i Sverige efter det att jag hade åkt. Jag har läst alla hennes böcker och tycker hon är jätterolig! Har velat se den här filmen sen jag hörde att de höll på o filma den förra vintern! HAHA vad kul ändå att jag helt hade glömt bort att den existerade!
Tyvärr så funkar inte svenska filmer på amerikanska dvder, ("wrong region" - jag vet inte om man kan ändra inställningar eller nåt sånt) så jag kunde inte se den på min TV, men tack o lov så funkade det på datorn :) Så jag la mig till rätta i min säng efter middagen och såg på filmen. Och höll mig undan från godiset....

.... nästan iallafall. Några polkagrisar slank ner.



Tack familjen! ♥


drömlogik?

jag drömde seriöst världens mest störda ologiska dröm någonsin. jag drömde att jag fick ett brev hit till huset i Santa Rosa. Det var från mamma i Sverige. Jag öppnade det och läste det. Det var en 20årspresent. Vet ni vad det var för 20 årspresent?
en bil!
men vänta lite - inte vilken bil som helst, nejnej - en RACERBIL!
och så stod det:

"Vi läste att det finns massa militärbaser i Santa Rosa, så vad passar väl bättre än en racerbil?! Grattis!"

.... okej för det gjorde ju saken mer logisk...?


men sakta i backarna, än har inte min ologiska dröm tagit slut. Det fanns ett VHS band också. Så jag tog ut det och stoppade in det i TVn.
På teven ser jag:

Dr Phil! I en mördblå turtleneck (obs! Inte en kostym som han alltid har - en polotröja!). Och det var ett klipp från hans show när han svär åt en gäst. Han sa något i stil med: Du är ju dum i huvet din jävla idiot.
(jag har alltså inte sett det här klippet o verkligheten och nu letar den sig tillbaka i min dröm, utan det är min alldeles magnificenta hjärna som hittat på allting).


       
tack mamma. precis vad jag önskade mig.

Dear Mr President




jag är helt blown away av den här låten.
Melodin är underbar och fängslande och texten är genial. För att inte tala om budskapet som är viktigt.
Kudos, Pink!

http://www.youtube.com/watch?v=9eDJ3cuXKV4


how do you sleep while the rest of us cry?
how do you dream when a mother has no chance to say goodbye?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
what kind of father would take his own daughters rights away?
what kind of father yould hate his own daughter if she were gay?


det är verkligen starka ord. en modig akt av henne att skriva den här låten för att framföra ett så viktigt meddelande.
det här är revolutionerande.
det är nästan så man vill gråta.

the pursuit of happiness

aaaah
4.15pm kom Julie hem och hade med sig sin farmor, en jättemysig gammal dam som köpt en 9årig laptop på ebay som visade sig vara en scam, det finns inget internetuttag! hahah
Julie satt och skrattade i en kvart:
"grams, this is a scam! We seriously had this at Agilent -99. You can use this - excuse me - crap"
sötfarmor. sen åt vi pizza och satt och skrattade åt söta barnklipp på Youtube. Jag lyckades tillochmed kläcka ur mig the top secret information om våran dans - sommaren 06. fan. Men Julie och farmor älskade den. Dom tyckte vi var jättebra ;)

(haha på TV går American Gladiators från 80talet! Underbara färger! Ni ska se vilken skillnad alltså, AG som går på TV just nu är GIGANTISKT! Stor hall, stor hinderbana, större gladiatorer. Den här versionen för 20 år sen är det typ ett tjugotal som sitter brevid och klappar lite lätt. Typ: Heja Börje!"
http://www.youtube.com/watch?v=TE3RQhok7iI&feature=related   Kolla in introt från den allra första säsongen!)

Jag såg The Pursuit of Happiness idag igen. Jag älskar den filmen - den är så fin. Will Smith och hans son spelar i den filmen som utspelar sig i San Francisco faktiskt! De åker upp till Noe Valley där två av mina kompisar bor. Jag tror att de går längs Noe Street. Och så åker de muni och bart. jag saknar San Franciscooo!

I helgen ska jag:
1. sova
2. träna
3. sola! Ska plantera mig ute på terrassen bakom huset och skaffa lite färg. Tillochmed farmor kommenterade att jag var blek.


Dagens drivkraft:
"Elin....?"
" Yes Colin."
"Do you have a baby in your tummy?"
"No... but thank you"

ge mig 17e mars

Nathan somnade otroligt nog så jag kunde städa ur bilen... det var inte LITE saker de hade i bilen alltså!
Kläder, sovsäckar, babystolar, stroller, jäkla massa papper, leksaker, babymat, filmer, skivor - listan var lång. Men nu är bilen städad och när Nathan vaknat ska vi åka till The Carwash. Sen ska Colin sova, sen kommer Julie och Garrett hem, och JAG SKA BARA LIGGA I MIN SÄNG O SOVA!
sen ska jag nog ta o ringa Viki eller nån. Vill åka till San Francisco i helgen. Fia ska till Lake Tahoe i helgen så stannar jag här blir det en till såndär ligga-i-min-säng-och-inte-röra-på-mig-på-hela-helgen - helg.
Å andra sidan ska jag ju jobba igen för min träning som jag gick miste om i onsdags och igår... Jag kanske kan smita förbi YMCA i Stonestown eller nåt... hmm åh.
eller så skiter jag i SF i helgen och stannar här o tränar imorgon och på söndag. Så satsar jag på San Francisco nästa helg istället... jag är ju faktiskt galet trött så det kan vara skönt o bara ta en lathelg här hemma. Plus att jag känner mig smått risig.
Så får det bli. Satsar på SF nästa helg. Jag har ändå ingen lust att åka buss i fyra timmar.



haha, jag saknar tillochmed Ica Rösjöhallen.
Tänk bara att kunna gå till Ica (inte behöva ta bilen precis överallt)
och veta vart allting finns...
Ica äger


hem

jag har så mycket hemlängtan just nu. jag känner seriöst att jag är nära på o säga upp mig o bara åka hem. jag orkar inte mera. jävla tabbe o åka till usa för o jobba med BARN. det är verkligen inte kul. egentligen.
jag tror iofs att mina känslor nu är för att jag är så idiotiskt jävla trött. jag somnade klockan 9 igårkväll och vaknade vid 7 imorse. Jag har jätteont i huvet, och magen - iofs kan det vara för att jag inte åt middag igår eller inte ätit frukost. jag vet att det är dumt, men lixom - jag har bannemig inte hunnit!
och att Garrett satte upp sin treadmill så jag kunde springa medans killarna sover -  vilket SKÄMT! när killarna gått o lagt sig så är det enda jag orkar göra att gå in till mitt rum och lägga mig i min säng.

jag klarar inte av mer barngråt! JAG KLARAR INTE AV MER! nathan är så jävla gnällig och jag pallar seriöst inte mer. Jag vill bara gå in i mitt rum, låsa in mig, skita totalt i honom och skrika in i en kudde.

och nu måste jag hinna städa ur bilen också på något vänster. Hur jag ska klara det med två småbarn vetefaan. Colin älskar tydligen att vara på carwash, så vi ska dit o tvätta bilen idag. Men innan måste jag städa ur all skit som finns i bilen. Vad ska jag göra av killarna? Jag kan ju inte gärna ta med dom ut, då får jag ju inget gjort. Tror jag ska försöka lägga Nathan, så får väl Colin kolla på TV medans jag städar. får göra det fort.

Igår när båda killarna hade gått o lagt sig så gick jag ner och la mig i soffan för o se på Lost, och Nathan började gråta i babymonitorn. Jag satt verkligen på helspänn för att han skulle vara tyst och somna. Jag var livrädd för att han skulle vakna. Varenda gång jag hörde ett litet mummel så spände jag varenda muskel i hela kroppen och bad tyst för mig själv "please god just go to sleep, please god just go to sleep". Hur faan klarar man av o vara mamma på heltid? Jag kommer bli flintskallig när jag får barn isåfall. Riva av mig allt hår i ren frustration och utmatthet.
Jag säger det här helt ärligt: Jag vet fan inte om jag ens vill ha barn nu alltså. Och jag som alltid velat ha barn. Är inte så jäkla säker på det nu.

japp... så var det 3e gången gillt!

YES nathan spydde på mig igen!
jag glömde bort att Julie sa att jag inte ska ge honom mer mjölk... Men jag gav honom skitlite! Hällde bara upp 3oz i flaskan (hälften av vad han vanligen får) och han tog typ två klunkar - sen SPLUÄSCH - upp igen.

återigen gick jag halvnaken genom Garrett och Julies hus.

allt jag känner för just nu är att sätta i mig glass, godis, läsk, hamburgare, pizza och chips - på samma gång.
varför kan det inte vara så att man går upp i vikt av att träna, och ner i vikt av att äta? Varför kan inte onyttig mat vara nyttig mat? Varför kan jag inte få leva i en tvärtomvärld?

När pojkarna somnat ikväll ska jag springa. springa springa och springa. Jag ska springa genom hela Lost ikväll. en timme. Och i pauserna ska jag powerwalka. gud vilken bra idé. Fan vad smart jag är.

rolig konversation med pappa idag:
Jag: Du vet, jag har inte druckit läsk sen jag kom hit. Eller ätit chips, eller hamburgare, eller pommes frittes.
Pappa: ...... är du inte klok?!
Jag: haha nää.. eller JO det är jag ju! Jag är jätteklok.


Nu sover killarna. Sen ska jag ta med Colin på swimclass. Sen måste jag bada honom. palla
sen ber jag till GUDARNA att Nathan inte spyr igen. Jag orkar inte.

om lite mer än en månad kommer min familj hit :D

dubbelt upp

så.. nathan spydde på mig igår. Julie och Garrett åkte till Tahoe och jag var ensam med killarna. Jag lagade middag till mig och Colin och gav Nathan hans babymat. En burk grönsaker. Så klockan 7 skulle jag lägga Nathan. Jag värmde hans mjölk och gick upp med honom. Jag bytte hans blöja och satte mig i gungstolen och gav honom mjölken. Han drack nästan allt, sen spottade han ut flaskan och spydde upp allting igen. Över sig själv, över mig, över hans filt, över stolen, golvet - allt. Jag svär, det var dubbelt så mycket som första gången.
åh. nathan börjar gallskrika, jag tar in honom i badrummet, tar av honom alla hans kläder, och tar instinktivt av mig alla mina spyiga kläder. Inte förrän nere i köket inser jag att jag går runt i Julie och Garretts hus i bara trosor. Haha det trodde jag nog aldrig skulle hända ändå.
Så jag sätter nathan i diskhon och börjar skölja av honom. Han gillar att bada så han blev snabbt på bättre humör.

Vid halv åtta är jag klar igen. Har badat honom, satt på honom ny pyjamas och gett honom Motrin. Så jag lade honom i hans babysäng och han somnade med en gång. tack och lov!
Efter det hämtade jag Colin som satt nere i vardagsrummet och tittade på TV, och gick upp o lade honom med. Vilket var bra mycket lättare än vad jag hade trott faktiskt. Vi läste två böcker och sjönk blinka lilla stjärna. Han gillar att höra den på svenska (och nu har jag ju faktiskt lärt mig hela också :P) Sen låg han i sängenoch vi pratade lite. Han var söt.
Jaa, sen satt jag nere i vardagsrummet och pratade av mig på Markus på msn (som var vaken till halv sju på morgonen! och skulle upp klockan nio! knäppgök). Sen vid 10 gick jag in till mitt rum och gick o la mig. Pratade lite med Julie också för att rapportera vad som hänt under kvällen.


Nathan sov hela natten. så skönt. jag trodde ärligt talat att det skulle vara värre på natten än vad det var. Jag trodde att Colin skulle längta efter Julie och vilja sova i min säng, eller ringa henne eller nåt, men han somnade när han la sig och vaknade inte förrän klockan 6. Nathan vaknade vid 5 och var hungrig. inte så konstigt eftersom han spydde upp allt han ätit innan. Så jag gav honom bara jättelite mjölk och la tillbaka honom i sängen så somnade han direkt.

När Colin vaknade tog jag honom till min säng och så sov vi där. Eller.. jag sov - han satte sina iskalla fötter på mina lår... och höll på o skruva på sig och lät och var lite smått irriterande. Men jag fick sova till 7 iallafall..


Nu är Colin i skolan, Nathan sover, städarna är här och jag sitter o väntar på att antingen familjen eller malin ska logga in på skype. Vill prata.

och så ska jag äta frukost också. Har inte hunnit göra det än.


snor och spya

jaa det sammanfattar väl min dag hittills rätt bra. Nathan har varit snorig hela dagen, och idag åkte Julie och Garrett till Lake Tahoe - för typ 30 minuter sen.  sjukt bra timing. "Han är aldrig sjuk" har Julie sagt, och så går han o blir sjuk idag den lilla rackaren!
Jag får ändå salutera honom för timingen. världsklass.

På fredageftermiddag kommer de dem. Så jag har hela kvällen idag, hela dagen imorgon, och nästan hela fredagen. Sen tänker jag SOVA hela helgen.
Alltså, om jag skulle spela in ljudet som Nathan gör ifrån sig när han andas med näsan så svär jag på att ni skulle tro att han var en katt som spann. Det är exakt så han låter.

vid halv tre satt Nathan i mitt knä och vi kollade på Noggin - en kanal som visar barnprogram 24/7. Och han började bli gnällig, så Julie sa att vi kunde prova o lägga honom för en nap. Så hon värmde hans mjölk och jag bar upp honom. När jag precis kommit upp för trappan sätter han snor i halsen eller nåt, och spyr. Och det var inte en liten spya heller. Det var över hela mig. Över hela min tröja, min kofta, mina byxor. Jag tror tillochmed att jag fick lite i håret. ick. så nu tror jag att jag har gått igenom allt.
Jag är officiellt helt förberedd för hur det kommer bli när jag får egna barn.

åh... hej smärta

mina vader. mina stackars stackars vader.
i 60 minuter fick de kämpa och kämpa och kämpa på löpbandet idag - och nu är de döda.
färdiga.
kaputt.

annars känner jag mig nöjd med dagens träning. En timme på löpbandet (fick offra ett par vader... och en lunga)
och 45 minuter styrka. Det här är en bra början på mina 10 weeks of intense workout. Nu jävlar ska vi gå ner i vikt! jajamän!

de har precis börjat en andra säsong av Paradise Hotel. första säsongen var klockren. Loved it! mahah
... fast egentligen var den ju faktiskt skitdålig. Bara kul o titta på.
zappar mellan den här skiten och Deal or No Deal. Howie Mandel är snygg. hehe
Han är förresten på million dollar mission där han för varje gång någon inte vinner en miljon, slänger han in en extra miljon för nästa tävlande. Becky som tävlar nu har 10 million dollar cases. och på två rundor har hon redan plockat 6 av dom. hahahah snacka om jobbigt läge..

mina vader gör ont.
9.50


10.00
Nu har hon ett erbjudande på 266.000 dollar. och hon har 4 million dollar cases kvar. deal or no deal?

No deeal blev det. fatta o säga nej till 266.000 dollar. då måste man ju ändå vara lite skruvad? Förstå vad girig man måste bli av att vara med i det här programmet ändå.
hahah men då är det iofs också jävligt kul när det går åt helvete för dom. En kille blev erbjuden över 400.000 dollar och tackade nej hela tiden. Det slutade med att han gick därifrån med 10 dollar. åh jag hade varit så bitter...

10.13
3 million dollar cases kvar. nu kommer hennes erbjudande:
293.000 dollar. whosh
deal or no deal? ooooh
......................
NO DEAL! herrejävlar

nu har hon öppnat en väska, har en kvar. 3 million dollar cases, 4 andra. snacka om stor chans o få en miljon. hejaheja alltså.
Nästa väska ääär....

åh, jävla NBC.. reklampaus
10.18


10.23
okej. väskan innehåller:
.........
.........
haha JAG blir nervös!
..........
1 PENNY! holy schmoly nu blire sprutt på bankgubben! Kling i kassan jomantackar!
Erbjudandet blev 333.000 och hon tackade nej.
jisses jag får betydligt högre hjärtrytm av det här. jag blir verkligen nervös. Lika nervös jag blir av att se American Gladiators krossa stackars idrottslärare till äppelmos.
nu är det reklampaus... igen... jävla USA.

nä nu pallar jag inte skriva mer vad som händer. jag sammanfattar när det är slut.
jag har verkligen ont överallt.


Deal or no Deal resultat: Hon gick tills hon hade 3 väskor kvar som innehöll antingen 1 miljon dollar, 400 dollar eller 1000 dollar. Hon tog erbjudandet: 297.000 dollar och hennes väska innehöll 1000. så, good deal.
nu ska jag sova och töja ut mina stackars muskler... aaaj

eyeyeyyeyeyyeyeyeWWEEEYY

ååh idag släppte evelina en himlans stor, fin och alldeles alldeles underbar bomb på mig: att hon kanske kommer hit i sommar o hälsar på mig! wihooo! Det förstås om hon kirrar ett jobb och kan spara ihop pengar :D Men om hon kommer i july så kan hon komma den 4e (USAs nationaldag) för då kommer min värdfamilj vara i North Carolina och jag har ledigt i två veckor :D det vore ju alldeles SUPERKUL om evelinaskrutt kunde komma hit. Det skulle göra min sommar alltså!

för övrig är det dags för mig att pallra mig till gymmet alldeles alldeles strax, måste bara vänta på att min lilla ipod kan samla på sig lite batteri från min dator. Det går inte att träna utan musik. Jag tänker inte ens försöka.
Träningskläderna är på, vattenflaskan är fylld, skorna är packade, bilnycklarna i högsta hugg. Nu är det bara ipoden kvar. Sen väntar sushi när jag kommer hem <3

aah kan det bli en bättre dag?
* Evelina säger att hon kanske kommer hit
* Jag påbörjar mina 10 weeks of intensive workout
* SUSHI! det är bara grädden på moset.

hejdaa

mission:

okej, 10 veckor kvar tills Malin kommer hit och vi åker till LA. Måste få till figuren bättre tills dess. Vad tror ni om mitt mission:

Måndag:
Träna 2 timmar på YMCA efter jobbet, lånar Julies bil.

Tisdag:
Colin har swimclass från 5-5.30. Åker med dem och springer i en halvtimme (kan inte låna garretts bil eftersom han jobbar sent)

Onsdag:
Träna 2 timmar på YMCA efter jobbet

Torsdag;
Samma som tisdag

Fre, Lör, Sön
Ledigt (kan givetsvis träna om jag inte har annat planerat)



Okej, om jag kör det här schemat i 10 veckor och fortsätter äta nyttigt som jag gjort tills nu, tror ni jag kan uppnå att gå ner 7 kilo? Återstår att se antar jag. Imorgon ska jag svänga förbi gymmet och lämna in ansökan om billigare pris.

(är det inte förresten helt underbar timing att Julie har bakat chocholatechip cookies idag? åh ni skulle vara här och känna doften i hela huset. Det är jobbigt att hålla sig ifrån kan jag säga. jobbigt)

subway

hahaha den här är också klockren!

En kvinna går in på en hamburger restaurang.
Guy: Hi, how can i help you?
Lady: Hi, what´s your cheeseburger combomeal come with?
Guy: Bloated feeling, regret, remorse, bigger waist, loss of selfesteem, loss of boyfriend, shame, years of therapy, fries and a shake! :D
Lady: ..........................................................................................
Guy: ..................................................................................................
Lady: Can i get that without the loss of selfesteem?
Guy: Yes..
Boss: NO! Costom ordered!
Lady: oh...


underbar

http://www.youtube.com/watch?v=8_Hp70B6uTs


if you can´t get a Sven in 2008

http://www.youtube.com/watch?v=aDVGrzqf4go

första gången jag såg den här reklamen på tv skrattade jag så jag höll på o dö. den är så genialt klockren. Jag älskar den.

nytt i mitt liv:

* Säsongspremiären av Lost var underbar. Nu väntar den fjärde säsongen. Varje torsdagskväll sitter jag bänkad i min säng, slår på ABC channel 7 klockan 9/8 central. aah ♥

* Efter Lost upptäckte jag att Eli Stone också hade säsongspremiär. Första säsongen. Den handlar om en advokat som helt plötsligt upptäcker att han hör musik som ingen annan hör. Till tonerna av George Michaels Faith. Han går till olika doktorer och får svaret att han har drabbats av en aneurism - en ministroke i hjärnan. Detta förändrar såklart hans liv drastiskt blablabla. Men jag gillade den! Den var kul och hade ett fint budskap.

* Josefine Nyström (eller Fia som hon kallas.. Eller Thea som Julie trodde att hon hette) var kompis med Jovana (Julies förra au pair) och hon ringde mig häromdagen för att svara på mitt mail. Vi ska ses nu i helgen. Hon var jättetrevlig över telefon. Ska bli kul att få prata med någon annan än 30+are och småbarn. Inte för att jag inte gillar Julie och Garrett och pojkarna, men efter ett tag så behöver man lite kompisar, you know.

* Jag frågade Julie om det fanns någon möjlighet om jag, Malin och Malins kompis Annika kunde få låna deras bil och bila ner till LA, eftersom de inte är hemma. Plus att vi slipper betala dyra pengar på att hyra bil. Hon sa att hon hade tänkt tanken själv och skulle prata med Garrett. Hon visste inte om de ville ha så många miles på bilen, och ärligt talat så fattade jag inte riktigt vad hon menade :) Men jag förstår verkligen också om de inte vill låna ut den. Jag menar - det är en sjukt fräsch Toyota Sienna, och vi är 3 20åriga tjejer. Inte för att vi inte är ansvarsfulla (kan iofs inte tala för Annika, men vad jag har hört från Malin verkar hon schysst) - jag och Malin tar alltid ansvar :)

* I samband med att jag frågade om bilen berättade Julie en historia. När Colin var 3 månader hade hon, Garrett och Colin åkt iväg från huset. Hon hade en 2år gammal bil som hon älskade. Garretts vän Gup (jag fick fråga två gånger om han verkligen hette Gup. Hur kan man heta Gup?) frågade Garrett om han kunde få låna Julies bil, Garrett sa ja (berättade ingenting för Julie) och Gup tog Julies nyckelknippa. En vecka senare har Gup fortfarande bilen (Varken Julie eller Garrett visste om detta), och han stannar förbi deras hus för att hämta nånting. Han lämnar bilen på (för att behålla värmen) öppen och med nycklarna i. Fem minuter senare kommer Gup ut och upptäcker till sin förvåning att bilen inte står där längre. Hm, någon har stulit bilen. Chockerande. Den här nyckelknippan som bilnyckeln satt på (som självklart blev stulen den med iochmed att den satt i bilen) fick Julie av sin mamma när hon var 16. Hennes mamma dog 4 år senare i bröstcancer när hon var 36 år gammal.
Så, jag har ju rätt mycket förståelse om de inte vill låna ut bilen.

* Jag har försökt föra över mitt gymmedlemsskap från YMCA Stonestown i San Francisco där jag tränade när jag bodde hos Colby, hit till Sonoma County Family YMCA i Santa Rosa men av nån dum jävla anledning så tar det forever för dom att fixa det. Varför kan man bara inte gå med i The YMCA och träna på vilken facilitet som helst? Som Friskis o Svettis. Måste det vara så komplicerat? Jag vill ju bara träna.
Born and raised, som Julie säger. Santa Rosans Born and Raised ska man hålla sig undan.
Igår ringde Joe, nån chef eller nåt på YMCA Santa Rosa och sa att avgiften för varje månad är 42 dollar (3 dollar billigare än SF), men jag måste betala en intuitionfee på 100 DOLLAR! Är han seriös?
1. Jag betalade 75 dollar som intuitionfee när jag startade första månaden i SF
2. 100 DOLLAR! Det är fan ett rån!
Så jag berättade det för Julie, som också tyckte det verkade sjukt skumt, och hon ringde Joe och snackade till sig ett reducerat pris till mig. Nu ska jag lämna in några papper och fylla i någon ansökan om reducerat pris eftersom jag tjänar så lite pengar. Fantastiskt. Om vi kunde bevisa att jag tjänar 157,59 dollar i veckan så får jag nedsatt pris till 25 dollar i månaden! Jo jag tackar jag. Julie är helt otrolig.

* Idag ska jag jobba en timme för Julie ska till doktorn och få resultat om hon har är likely att få bröstcancer, eftersom hennes mamma fick det och dog så ung.

* Jag vaknade för drygt 3 timmar sen och har fortfarande inte satt min fot utanför sängen. Klockan är 3PM och jag har inte ätit frukost. Om en timme ska jag jobba.

* Jag vaknade halv fem imorse och märkte att min TV stod på och jag hade fortfarande mina kläder på. Däckade väl där runt tio eller nåt.

* Igår morse var jag inne och kikade på Colby´s facebook och tittade på lite bilder på barnen och så. Jag såg en bild på henne och David från julen och tänkte att de ser så himla trevliga ut, men det var en helt annan sak när jag var där. Så jag kom och tänka på när jag först blev matchad med dom, och hur jag sa till min familj och mina vänner: "Kolla - ser de inte jättetrevliga ut?" och var jätteexalterad. Usch.
Så igårkväll när jag och Julie och Colin satt och åt middag så började vi prata om våra Culturalcare experiances (Hon om hennes förra au pair Jovana och jag om min förra värdmamma Colby) och jag nämnde den här bilden som freaked me out. Så jag sa att jag skulle visa den. Jag loggade in på FB, försökte leta upp Colby på min vännerlista och märker: Hon har raderat mig! Hon måste ha sett att jag var inne o kikade på hennes sida.
lixom SNÄLLA! hahahah hur patetisk får man vara? Så jag och Julie skrattade åt henne ett bra tag och vi kom fram till att jag skulle skriva ett meddelande till henne. Så jag skrev typ:
" Hej! Jag tänkte gå in på din sida och kolla på lite bilder på barnen, för jag saknar dem verkligen, men upptäckte att du tagit bort mig från din vännerlista. What´s up with that?"
HAHAH. så vi får se om hon svarar. herregud, den kvinnan förvånar mig mer och mer hela tiden. Jag förstår inte hur fan jag stod ut där i 4 månader. Jag tycker så synd om deras nya au pair som inte vet vad som väntar.

näe, nu ska jag pallra mig upp och äta frukost. eller lunch snarare..
Snart kommer min familj och Malin hit! Bara en respektive två månader kvar!