temporary blackout?



idag gav jag en random kille mitt mobilnummer på tåget. Jeff hette han, var rätt trevlig, lite äldre.
När han hade gått av tåget tittar vicky på mig och säger

Have you completely lost your fucking mind?

men alltså vadå?
1. Han var trevlig
2. Han frågade om mitt nummer
3. Han bor i staden och han är äldre dvs - han kan få in oss på ställen
4. Vi har inga planer på Halloween och han kanske vet nån fest?


jag tänker ju inte dejta killen om hon tror det. hahah
nejnej - här ger vi ut nummer i syfte av att utnyttja folk minsann. jajamän.


ser fram emot onsdag. vi köpte kostymer igår. affären var helt sjuk. det var SÅ mycket kostymer att välja mellan så man fick ångest. vi fick gå tillbaka till där vi parkerat o lägga i mer mynt i parkeringsautomaten. ska lägga upp bilder efter halloween.
nu ska jag sova. helgen är slut och imorgon börjar slitet. på tisdag ska jag iallafall träna. så det så.

puss o godnatt.

Halloween is coming up.

På onsdag är det Halloween, och det ska bli jättekul att se hur det firas här. Som ni kanske vet är halloween hästlängder större än i sverige. man går till sk Pumpkin Patches för att välja ut den perfekta pumpan (ungefär som att gå o handla julgran i Sverige), alla barn beställer kostymer (Joey ska vara dödsätare från Harry Potter, India ska vara Obi Wan Kenobi och Jackie ska vara Yoda). De är så söta :P Speciellt India som i stort sett tar på sig sin Obi Wan dräkt varje dag efter skolan. Jag har börjat kalla henne Obi Wan :)
Joey ser ascool ut i sin dödsätare dräkt - och jag kan bara tänka mig hur adorable Jackie kommer vara i sin gröna Yoda dräkt. Ser fram emot onsdag med andra ord.

Idag ska jag, Viki och förhoppningsvis Sandra åka till Haight för o köpa kostymer till oss själva. Det finns en butik i ett köpcenter som heter Mervyns där jag och barnen köpte Joeys dräkt som också hade vuxenkostymer. Så vi ska dit och kika. Mestadels hade de typ sjuksköterska, polis - dräkter...men det kan ju vara kul det med. Jag har mina ögon på en jag tyckte var kul. Jag lägger upp bilder senare ;)

Varje år hålls en streetfest i Castro (inte som gay street fairen) ;),utan en vanliga halloweenfest ute på Castros gator. Men iår så ska det inte hållas någon för tydligen blev det bråk förra året på den här festen så nu är den inställd! DET SUGER! så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Förhoppningsvis dyker det upp något.

Igår kom Davids dotter Zoe hit till huset och ska stanna över helgen. Jag gillar henne verkligen - hon är jättetrevlig. Vi är lite samma typ av person så vi satt och snacka rätt mycket igår. Tydligen ska hon på en halloweenfest hos en kompis ikväll och hon sa att hon gärna tagit med mig men att killen hade hyrt en lokal, och man måste vara över 21. (varför är jag inte 21?)
Hon sa också att hon kan hjälpa mig att skaffa ett falskleg men jag tror jag bangar på den. Lätt att jag skulle vilja gå ut o festa i San Francisco, men om jag blir påkommen om att det är ett falskleg så blir jag sååååå hemskickad. Vill inte sabba det. Så jag får hålla mig nykter helt enkelt... i ett år... det är lugnt.

nu ska jag gå upp och käka frukost, sen kommer Viki och Sandra, sen åker vi o tankar bilen och brummar till Haight och shoppar. Tjing.

så här ser min dag ut idag:





istället för att börja halv två som jag ska göra, så får jag börja tidigare! Halv ett ska jag hämta barnen i skolan, vilket betyder att jag måste ta ut Buster vid halv tolv. kul o börja två timmar tidigare. Sen så ska jag jobba ikväll också, fram till midnatt eftersom mina värdföräldrar fick biljetter av nån granne igår att se nån teater eller nåt. och det roligaste är: efter att barnen har gått och lagt sig vid halv nio så vill dom inte att jag går ned till mitt rum. Vilket betyder att jag får snällt antingen sitta och läsa eller stirra in i väggen i deras rum, eller sova i deras gästrum.
kul.

höjden av lathet


är:
1. ligga i sängen
2. ha datorn i knät
3. ha teven på (som visar fresh prince of Bel Air fem timmar i rad)
4. äta glass
5. göra alla ovanstående samtidigt. tre timmar i sträck.

häromdagen föll jag för frestelsen. jag köpte Ben&Jerrys. TVÅ PAKET! Tack och lov har jag nog med sinne att inte äta upp två paket samma dag - nej jag har bara ätit ett halvt. men alltså, efter det här ska jag ALDRIG mer köpa glass. känner mig så onyttig. Åt två bagels till frukost imorse också. usch. och var nära (riktigt nära!) på att hänka på ungarna o äta apple slices med peanut butter. lyckligtvis hade jag lite självstyrka kvar.


jag kan inte sova. har legat i sängen i flera timmar som sagt. har så ont i halsen. kan inte svälja utan att det ilar i hela kroppen. Alla här i huset är sjuka. David gick från middagen igår för att vila, Jackie hostar hela tiden (ofta på mig också - rakt i ansiket. inte helt kul).

jag vill åka och träna. känner mig tjock. börjar bli smått orolig över att gå upp sådär mycket i vikt som alla säger att man gör under ett år i USA. men jag vill inte.
men från och med nu ska jag sluta äta onyttigt, och träna träna träna. imorgon ska jag ut med Buster igen.

hey idag solade jag för första gången sen jag kom hit. Har en dörr från mitt rum ut på gräsmattan så jag gick ut o la mig i en stol, drog ned armbanden på mitt linne så det blev som en tubtop. efter 15 minuter i solen hade jag ett streck på bröstet. yey. snyggt.
imorgon ska jag ut igen :) det var riktigt skönt faktiskt.
förutsatt att det är lika ruskigt varmt som det var idag då. nu ska jag försöka sova igen. klockan är kvart i fyra.

.

igår gick jag upp ännu tidigare för att åka och träna. jag vet inte vad som har hänt... jag är en helt annan människa. jag är... min mamma (förutom det där med träningen :P). Men jag städar, håller rent, tvättar kläder, viker och lägger undan dom. Jag får tillochmed panik när jag ser en dammtuss på mitt golv och rycker fram dammsugaren så fort jag bara kan. Men det är skitbra att jag har fått ordning på mitt liv. Undra om det håller i sig när jag kommer hem? Återstår att se.

hur som helst, igår vaknade jag vid halv nio (av mig själv, min alarmklocka ringde inte då heller..) och åkte till the Y för o träna. I onsdags tränade jag i en och en halv timme, igår blev det två raka timmar. jag är så stolt över mig själv. Först sprang jag på treadmillen i 30 minuter, sen tränade jag styrka. Armar, ben, mage, rygg - you name it. Efter detta hittade jag en (för mig) okänd maskin. Det var som om att göra höga knän. skitjobbigt men skitbra! det höll jag på med i ca 10 min. efter det körde jag 20 minuter på crosstrainern. Så sammalagt en timme vardera på löpning och styrka.

och idag är min kropp död. helt död.
Colby och jag kom fram till att det nog är smartare att lägga till mig som en additional adult nästa månad, eftersom jag inte kommer få ut så mycket träning för 46 dollar av vad som är kvar den här månaden. Vilket betyder att jag inte kan träna på tolv dagar. Så jag hoppas innerligen att den här disciplinen håller i sig tills dess. Jag har blivit lite av en träningsnarkoman.
Jag bara totalvägrar att komma hem till Sverige om ett år och vara 30 kilo tyngre. NEJ! Not gonna happen damn it!

snart ska jag och jackie iväg till The Aquarium. och se på fiskar. Thrilling!

Pelle:
Härligt att du kom igång med träningen pga mig! :D Kör på!
Hoppas att allt går bra med lumpen!
Puuss!

STISH!

jag försov mig faktiskt imorse också, vaknade klockan nio och fick lite lätt panik över hur jag skulle göra. sova eller träna? men jag gick upp *yesss* åkte till YMCA som ligger på 19th and Eucalyptus - tar väl en ungeför 10-15 minuter dit med bil så det är najs. traskar in där runt tio och pratar med en förvånansvärt otrevlig brud i receptionen. jag berättar att jag ska läggas till som en additional adult på mina värdföräldrars medlemsskap och hon sa att då måste de skriva på ett avtal om det. som tur var så fick jag ett tredagarspass som jag kan träna på, så det är ju shysst. traskade upp till gymmet som hade typ en miljon cardiomaskiner, och hälften så många muskelmaskiner. gymmet är rätt nice. och det finns massa olika klasser de håller i. Typ kickboxing, vattengympa och såna tantiga grejjer.

men ändå, lite valmöjligheter har ingen dött av. så jag hoppar upp på treadmillen och börjar kuta. efter tio minuter var jag dödstrött och det kliade överallt. jag vet inte varför, men varenda gång jag tränar och blir svettig så börjar det klia! På höfterna, magen, under brösten. i dont get it. anywho, även fast jag var så trött att jag skulle kunnat slänga mig över närmsta gymmare och spytt så fortsatte jag tappert. i femtio minuter! :O (tillochmed JAG förvånar mig själv). sen tränade jag lite armar, ben, rygg och mage. jag var så svettig så jag halkade på mig själv nästan. och det absolut JOY:igaste av allt var att solen bestämde sig för att titta fram medans jag tränade. så när jag kom ut med collegetröja och ullbyxor hade min bil värmt upp sig typ fyrtioelva miljarder grader så det var ren öken därinne. phew.

jag är stolt över mig själv som lyckats ta tag i min träning! Äntligen! Åtta veckor efter ankomst! vad som suger är att gymmedlemsskapet kostar 46 dollar i månaden. dock har jag och Colby (min värdmamma) löst allting på ett smidigt sätt. Jag ska ta ut hunden tre gånger i veckan under min sovmorgon, och iställer för att hon betalar mig mer pengar, så pröjsar hon för mitt gymkort! det är ju helt okej. fast jag tror att jag går back på det litegrann, men ändå. man kan vara schysst o ställa upp med hunden. Det är faktiskt ändå rätt skönt o komma ut o traska o lyssna på musik. Plus att det blir lite mer träning för mig ;)
(när blev jag en sån hurt-fia?)

David (värdpappan) har fem vänner från Frankrike på besök. David pratar flytande franska så alla springer runt och är oerhört franska av sig. Jag snodde ett glas vin, skröt lite om min skolfranska och släktingar i Grenoble (uttalade det på PERFEKT franska) sen smet jag ner hit. Från alla barn, pappor och pretentiösa fransmän. fast det var mycket trevliga. och de trodde att jag var davids fru.
("Nog för att min fru är ung, men inte riktig SÅ ung") Sa David på perfekt franska. och jag snappade upp det minsann ;)

attans också

här sitter jag. ensam, försoven och kall.
(förutom på fötterna för nu har jag investerat i ett par tofflor!)

japps. jag försov mig imorse. det var bara grädden på moset där faktiskt. jag var så laddad och överförberedd på att börja mitt nyttiga liv att jag var tvungen att jinxa det. för självklart dog batteriet på min alarmklocka. så den ringde självklart inte. och vicky ringde självklart för att undra wtf jag var, och självklart dog batteriet på min mobil samtidigt som jag skulle svara. och självklart kunde jag inte hitta laddaren til min mobil för självklart är mitt rum som ett bombnedskag (även fast jag och jackie städade här i fredags).

buhu.

imorgon = nytt försök!

2 månader.

"sådärja. en månad avklarad. känns bra. 11 månader kvar hos familjen. Sen ytterligare en månad att resa. Om jag inte dör av kronisk hemlängtan innan. är nog inte helt omöjligt."

shit.. det där skrev jag för exakt en månad sen här i bloggen... 12 inlägg sedan. det är sjukt egentligen var tiden går fort. är det bara jag som tycker att det känns som om igår jag åkte? För det gör det verkligen. veckorna rinner förbi i en sjuhelsikes fart kan jag säga. jösses. och det är riktigt skönt, för mitt schema har ändrats nu också. Nu börjar jag jobba tidigt på måndagar och fredagar. så tisdag, onsdag och torsdag börjar jag halv ett, vilket ger mig tid att åka och träna på mornarna. Plus att jag ska ta ut Buster en timme mellan 12-1 (och få extra betalt - yey). Buster är så jävla sweet. skön hund.

imorgon ska jag upp tidigt även fast jag inte börjar jobba förrän halv ett. så ska jag hitta the YMCA och skaffa gymkort o träna. ser fram emot det faktiskt... knas. sen ska jag förhoppningsvis träffa Vicky och den nya svenska tjejen Sanda, som tydligen kommer från Enebyberg hemma i Täby. Jag säger då det - världen är allt bra liten.

imorgon är det extra skönt för jag behöver inte hämta Joey och India förrän 3 från skolan så jag har en extra timme här i mitt rum. så halv tolv imorgon natt (svensk tid) är jag tillgänglig. dock bara på skype för av nån dum jävla anledning har mitt msn slutat fungera. Pappa... hjälp?

nu ska jag lägga mig i min säng, äta pistagenötter och försöka hindra mig själv från och gå till Andronico´s och köpa Ben&Jerry´s (det var ett jävligt close call igår på Walgreens.. Vicky räddade mig i sista sekunden. Jag hann tillochmed klura ut att man bergis kunde be om plastskedar på Starbucks´et tre kvarter därifrån...) jag sjunker allt djupare.
sen ska jag SOVA. och ladda inför träningen imorgon. jag är taggad.

klockren.

* Name a country that begins with U.
#1. Yugoslavia?
#2. Utah.
#3. Utopia.

* Whats the religion of Israel?
#1. Israeli.
#4. Catholic probably.

* What religion are buddhist monks?
#1. ...buddhist monks??
#2. ....????
#1. Islamic? I don´t know.

* Who is Fidel Castro?
#1. A singer?

* How many sides does a triangle have?
#1. .....damn. four.
#2. There is no sides. One?

* What is the currency used in United Kingdom?
#1. What is the United Kingdom? I don´t know. Queen Elisabeth´s money?




http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE

MARIA!

LOGGA IN PÅ MSN FÖRFASN!

bjäff

ååååh det är så svinigt jävla pisskallt i mitt rum!
SKITSKITSKITSKITSKIT!

mina händer är som isbitar. jag kan knappt ens skriva på tangentbordet för jag träffar fel knappar eftersom mina fingrar har svullnat upp till tre gånger dess orginella storlek. PALLA! (är inte det här kalifornien?)
Och varför fungerar inte min heater? och varför vägrar mina värdföräldrar fatta att den är trasig? Och varför fungerar värmaren alltid när de kollar den och inte när jag BEHÖVER den?! varför gud, varför?



jag är sjukt sugen på glass. dödligt sugen. jag skulle kunna sitta här naken utan värme i ett år om jag bara fick lite glass. lite ben&jerrys. browniebatter. ååh. kärlek. mitt hårda jag-ska-inte-äta-något-onyttigt-skal föll samman häromveckan och jag köpte glass. i sällskap med jackie. Han frågade vad det var, jag sa att det var pepper (paprika). han hatar paprika så han ville inte smaka när jag njöt av min glass. evil? Ja. smart? Ja.



(varför fattar inte janine att jag inte orkar med henne på msn? Hon har skrivit o skrivit o skickat vibbar och jag har inte svarat. JAG ÄR INTE HÄR dumma tyskjävel!)
Fast jag är ju här. kall och elak och eländig.



jag har kommit på mig själv med att introducera mig själv som Ella. rätt intressant ändå. Varför? Jo det ska jag berätta.
Sen jag kom till detta fantastiska land, möjligheternas land, land of the fat people har INGEN lyckats uttala mitt namn rätt. INGEN!
Min värdpappa kallar mig eliiine.
min värdmamma kallar mig eylin.
india kallar mig eowin. (hon vägrar lära sig uttala L så hon använder W istället..)
Jackie kallar mig eileen.
Viki kallar mig Eli.
tjejen på starbucks skrev Ellen på min mugg.

så i protest (och förlust av ork att försöka få dumma amerikaner att uttala mitt namn korrekt) har jag valt att presentera mig som Ella. punkt.

evigt solsken i ett fläckfritt minne

How Happy Is The Blameless Vestal´s Lot?
The World Forgetting By The World Forgot
- Alexander Pope

anxiety

känner mig så sjukt deprimerad. jag vill ha helg igen. jag orkar inte jobba en hel vecka.
jag vill
ha helg.
jag vill åka till Golden Gate Bron med Viki och Johanna.
Jag vill att thanksgiving ska komma så vi kan åka till Santa Cruz och ta surfinglektioner.
jag vill vara hemma i täby med mina vänner och ta en promenad i vintersverige.
jag vill vara tillbaka på mitt jobb och få en kram av kurtsson.
jag vill sova i min säng och sitta vid mitt skrivbord.
jag vill få en blöt puss av kasper. och en kram av joker.


jag vill träffa bea
jag vill träffa maria
jag vill träffa malin
jag vill träffa evelina
jag vill träffa josefin
jag vill träffa sophia
jag vill träffa jonathan
jag vill träffa christian
jag vill hem.