little miss sunshine

jag tror jag håller på och bli sjuk. jag känner mig trött och seg hela tiden. idag har jag i stort sett legat i sängen hela dagen. jag har inte ens varit utanför huset. skulle gått till walgreens för o hämta bilderna (orkade inte göra det igårkväll) och köpa lite mat... men så orkade jag inte det heller. imorgon måste jag ut o röra på mig. ska gå till walgreens och ta en promenad senare också. behöver lite luft.

Little Miss Sunshine går på tv för femtioelfte gången sen jag kom hit. Jag har sett filmen flera gånger men jag får aldrig nog. jag tycker den är jättemysig. Jag älskar att storebrorsan är så härligt töntig. Han är enligt standard ful, men det är nåt som gör honom snygg. jag vet inte vad. sen är det jätteintressant att se Steve Carell i en så seriös roll. jag älskar det.
något som är obehagligt i den här filmen är alla barn i skönhetstävlingen. jag blir seriöst rädd. de ser ut som dockor. huuh
nu kommer snart min favoritscen, när Olive har sin talentshow i tävlingen. hon är så söt. helt rätt att hon blev oscarsnominerad. duktig tjej för att vara så ung.


p.s jag fick trosor med ko-tryck av mamma i julklapp. koolt va?

nu är klockan 3. dags o sova. puss o kram.

chewbacca

under de senaste veckorna har mitt rum sett värre o värre ut. så igår bestämde jag mig för o städa. och då menar jag verkligen städa - allt. städa undan alla skitgrejjer, tvätta alla kläder, tvätta sängkläderna, dammsuga, moppa golvet - allt.

fyra satser tvätt gjorde jag igår! fyra! städade undan alla saker. men hann aldrig dammsuga eller moppa. det får jag göra idag. ska gå till walgreens också för att hämta ut bilderna jag lämnade in igår.
just det - bilderna jag lämnade in för ett par dagar sedan blev helt cp! inte en enda bild som jag hade lagt in på USB minnet blev framkallat. det blev bara massa skit. askonstiga Skype-ikoner med olika mössor! jag fattar ingenting. det var obehagligt. hursomhelst så tänkte jag ju knappast betala 28 dollar för några bilder som jag inte kan använda. hehe så jag fick mina pengar tillbaka igår :) yess. och lämnade in nya bilder. bäst för dem att dessa blir framkallade på rätt sätt nu. annars så jäklar.

jag tror inte jag har skrivit nåt om det här, men Janine (min LCC) ringde för några dagar sen och berättade att hon hittat en ny familj i Santa Rosa, en timme norr om San Francisco. Hon har två söner, 4 och 1 år gamla. Mamman, Julie, ringde samma dag på eftermiddagen och vi pratade lite. hon verkar väldigt trevlig. Hon sa att hon skulle ringa på onsdagen (vi pratade i måndags). Nu är det torsdag och hon har fortfarande inte ringt. Jag blev varnad av det här från många LCC och av Amanda, att har man inte hört av en värdfamilj så måste man gå vidare. Så jag mailade Janine alldeles nyss och sa att jag inte hade hört något från henne och ville nu gå vidare. Dessutom bad jag henne att verkligen jobba på att hitta en familj i San Francisco, möjligen typ 20 minuter utanför. Santa Rosa verkar vara en liten stad och jag vill verkligen inte flytta från en storstad till en liten by... så jag hoppas Janine lägger ner tid och energi på att hitta en ny familj till mig. Det är ju ändå hennes jobb.
Vill stanna i San Fran!

nu ska jag gå upp o äta frukost. Undrar om David o Colbys vänner har kommit nu? Tyckte jag hörde något på ovanvåningen... hmm.

ciao

P.S I LOVE YOU GUYS!

filmen jag fick av Malin och Christian var som en guldklimp i min tillvaro. jag blev glad. tack för att ni är världens bästa människor som gjorde allt det där för mig, och tack ni som ställde upp med tid för att skicka en hälsning till mig! det går inte att beskriva med ord hur mycket det betyder för mig. det gör det faktiskt inte. jag saknar er alla så mycket och att få se era ansikten och höra era röster var helt fantastiskt.
tack ♥

det var inte förrän jag såg evelina sitta där med sin tjocka sura katt i knät som jag verkligen brast ut i gråt. Innan när jag såg Malin och Christian så kom det lite tårar, men inte förrän jag såg Evelina började jag verkligen gråta. Sen grät jag fram tills det att madde blev sur och evelina kastade iväg henne. då skrattade jag :) sötmadde!
sen började jag gråta igen när jag såg Fredrika. "Vad ska jag säga..? Jag känner mig jättelöjlig. Tycker du kan komma hem nu..... jag har din tröja. och ditt halsband! och din äckliga melonmix"
haha melonmixen kan du slänga. Men vilken tröja och vilket halsband har jag glömt hos dig?
och från det är allt en stor dimma. jossan, hanna, kim, annelie, jonte. haha jonte :) vet inte varför men jag litar inte helt på att du tar hand om mina hundar ;) fast gulligt av dig då att erbjuda dig :) söt som socker var du iallafall.
kimelim, min akkfe. you know it!
haha jossan! genom din och hannas hälsning skrattade jag iallafall. "lägg inte upp det här på youtuube" hahah. din klockrena personlighet kills me.
kul också att se Annelie! hon är ju lika adorable som alltid.
och så familjen. gillar att Joker hade en tomtemössa. snygga hundskrälle. roligast:
"God Jul Eliin! Vi ses snart! Ses i påsk! Hejdå Elin!"
"........."
" [mamma sjungandes...såklart] NU ÄRE JUL IGEN"
alla: "hahaha NEEJ MAMMAAA!"

så typiskt mamma att förstöra en enkel hälsning med o börja sjunga eller göra nåt annat fånigt. hahah jättekul var det iallafall :)


jag vet inte hur många gånger jag har sett filmen nu. jag gråter iallafall mindre och mindre för varje gång jag ser den :)

Tack allihop! Jag saknar er galet mycket! PUSS!

P.S I love you


jag och amanda har slängt runt inne i stan heeela dagen idag. letat leksaker och sprungit runt. jag vill inte ens räkna ut hur mycket jag la ut på julklappar till barnen här. usch.leksaker är dyra grejjer,
har lämnat in bilder på framkallning också så att jag kan göra ett fotoalbum till familjen innan jag åker. det är asbilligt! att framkalla 177 bilder kostade 26 dollar. (ungefär 150 spänn!) jösses.
 
vi bestämde oss lite spontant för o gå på bio, och det stod emellan två filmer:
August Rush och P.S I love you. Det blev P.S I love you eftersom August Rush inte visades på just den bion. Men fy vad glad jag är att vi gick o såg den. gud så bra den var. jag och amanda satt typ tårögda under hela filmen. den var så hemsk. men samtidigt så söt. så.. fin. seriöst, när den kommer till Sverige, ni måste gå och se den. jag är mållös.

Mötte förresten min bög idag! På tåget! han var asgullig! :D sa att håret såg jättebra ut och gav mig en jättemysig kram. Jag ska haffa honom när jag åker in till salongen och betalar resten.

herregud, nu måste jag ju sova. klockan är fyra på natten. jestanemig. God jul på er därhemma förresten. klockan är ju ett nu. snart får ni öppna julklappar :) wiie. jag måste vänta tills morgonen den 25e! (det är FEL!) men hursomhelst. nu = bingen.

Puss o gonatt!

arizmendi

gårkvällen var fruktansvärd. förutom sushin (den var fantastisk). Jag och Amanda åkte till Union och Van Ness för o träffa Steffani och vi hittade en pytteliten sushirestaurang (precis bredvid en bar där det var fullt med fulla tomtar). Våran servitör var lite lustig. Han var nog bög. Han var trevlig. Jag älskar bögar. Är fortfarande på jakt efter den perfekta bögen. Skulle vilja ha Miguel från hårsalongen. Han var såå mysig!! Alldeles för tajta byxor och läspade gjorde han också. jag förstod inte ett jota av vad han sa. haha

Så, efter vi ätit upp sushin gick vi ut för o haffa en taxi. Vi åkte till ett uteställe som heter Suite one8one. Deras hemsida såg ascool ut så jag hade förväntat mig aningens bättre område. Det fanns inte ens nån skylt om var klubben låg. Men det var vakter där och folk utanför. Vi visade våra leg och vakthelvetet var inget spån utan lyckades fatta att vi inte var 21. jävla skit. så vi kom inte in. Ruby Skye låg i närheten så vi tänkte att vi kunde gå dit. (vi har ju kommit in där förut). Så vi traskade dit. När vi var utanför så såg vi att det var ingen kö. Det var typ inga där. Så det är nog ingen idé att ens försöka. När vakterna har tid att kolla legen så ger dem sig själva tid att räkna ut hur gammal man är. så. skit igen. Vi gick vidare till Starbucks. Amanda ringde en kille som hon träffade förra helgen, och han sa att han skulle fixa in oss på ett ställe som låg på Market and 7th. "Mr Smith" eller nåt. Så vi satt på Starbucks och väntade på att han skulle ringa, och blev så avtaggade som man bara kan bli. Så ringer han och säger att vi kan komma. Vi går ner på Market (som typ är den största gatan i San Francisco) och när vi gått från 4th avenue till typ 5th så blir det bara mer och mer skumt område. Ju närmare 7th vi kommer, desto obehagligare kändes det. Det var massor med uteliggare och (förlåt, jag VET att jag låter jätterasistisk) mörkhyade. (Jag är livrädd sen Amanda blev rånad den där dagen på tåget. jag är skitnojjig).
hursomhelst. Vi blev visslade på och alla typ stirrade. En mörk tjej sa "hey there white girls" och jag kände verkligen att vi borde inte vara här. Jag började seriöst bli rädd, så jag sa till Amanda att jag tänkte inte gå in på den där klubben. Amanda ville träffa den där killen så jag förstår att hon blev besviken. Nästa gång får de helt enkelt träffas på ett lite säkrare ställe. Så vi gick ner i munin (tunnelbana typ) och åkte hem till mig.

Väl på tåget så ser vi en kille som vi känner igen. Lång, kort hår, ganska söt. Han är tillsammans med en annan kille och en tjej. Så vi sitter och funderar på hur vi känner igen honom, var vi har sett honom förut. Så kom Amanda på att det var ju den australienska killen vi hade sett på samma tåg för några veckor sen! Fast vi hade aldrig pratat med honom. Vi hörde hans underbara accent när han pratade i mobilen med någon. Så vi satt där o snackade lite om honom och allt annat. Lyssnade på Spice Girls bland annat. Helt plötsligt kommer den här killen fram till oss och frågar "Förlåt, men det driver mig till vansinne  - jag kan inte komma på vilket språk ni pratar. Var är ni ifrån?"
Hahah så vi börjar snacka lite om vad han gör här, och vad vi gör här. Sen byter vi telefonnummer och ska ses o festa tillsammans nån gång. Bra lustigt ändå. Tänk att jag o Amanda är så snygga :)

Amanda har frusit hela natten här stackarn. Även fast hon sov i mjukisbyxor, tjocktröja, strumpor och ett täcke o en filt. Plus att värmeblåsaren har varit på :) haha. tänk vad JAG frös när jag inte hade någon värmeblåsare eller filt ;P
Nu ska vi iallafall till Arizmendi på 9th avenue och äta frukost :) Scones o kaffe. åh
"fan vad sjukt att det är julafton imorgon" klämde Amanda nyss ur sig. Shit. Måste handla julklappar till barnen idag.

"Jag hatar det här jävla landet. Alla är tjocka och fula och vi får inte dricka!!"
 - en arg Elin kring 11snåret när vi blivit nekade två ställen för att vi inte är 21.

pirates

klockan är 18:45 och jag har så tråkigt så jag vill dö. Har loggat in och ut på msn, facebook, mailen och culturalcare.com. flera gånger för att ha något att göra. nu har jag accepterat att ingen skriver nåt så jag får väl skriva själv då- i min ytterst intressanta blogg (som jag förövrigt känner tendenser till att den på senaste tiden blivit väldigt gnällig?).
det händer inget i mitt liv! det är så patetiskt! Varför åkte jag hit? för att slösa ett helt år på barn och deras föräldrar som bara utnyttjar en för att sen överge en? SMART! åh. ibland ångrar jag verkligen grovt att jag ens kom hit. så jävla korkat. jag hade kunnat jobba på mitt älskade Bygma som jag saknar helt sjukt mycket., jag hade kunnat umgås med mina underbara vänner där hemma; ta långa promenader i vinterkylan, fika - allt.
Den här veckan har verkligen varit så jävla onödig och tråkig. India och Joey har varit på basketballcamp hela veckan så Colby har hämtat dem runt fem (åkt tidigare från jobbet). Igår och idag jobbade hon inte ens så hon har i stort sett varit hemma i två dagar. Och Jackie är sjuk så han får inte gå ut (vad sägs om att ta på honom en varm jacka och köpa mössa och vantar så vi kan hitta på nåt?) men nä. Så mina dagar har i princip sett ut såhär:

8.30 - vakna för o åka till gymet
11.00 - kommer hem från gymet. duschar och äter frukost
11.30 - 1.30 sitter i min säng vid datorn och pratar med alla hemifrån
1.30 - går upp för att börja jobba (Adriana har precis lagt Jackie.... och gjort all tvätt så jag har inget o göra)
1.31 - 3.00 - går runt och fördriver tiden med att göra precis ingenting. Colby vill inte att jag är i mitt rum när Jackie sover så under den tiden är det meningen att jag kan göra annat. som att tvätta. vilket är svårt att göra när Adriana redan gjort tvätten...
3.00 - 4.00 Jackie vaknar. Colby kommer hem. Han svansar runt henne vart hon än går och vill självklart inte leka med mig. Så... jag går runt o gör ingenting. Typ läser en bok och får arga "varför-gör-hon-inte-sitt-jobb-blickar" av Colby. (?)
4.30 - Colby åker för o hämta barnen. Jackie vill såklart följa med henne. Så jag går ner till mitt rum
4.30 - fram tills middagen - är i mitt rum
ca 7.30 - middag.
8 - ätit klart. går ner till mitt rum. är där tills jag går och lägger mig.

välspenderade dagar? Jotack det vill jag påstå. ÅÅÅH

Imorgon åker de till Lake Tahoe så jag är ensam i huset. Tills det att deras vänner kommer hit för o bo här. Vilka de nu är. Jag ska nog vara hemma så lite som möjligt och försöka vara hos Viki istället.
Jag känner mig nere. Trött, ensam och lite småsjuk. Börjar få ont i halsen och extrem huvudvärk. Sen är jag så fruktansvärt uttråkad att jag bara vill lägga mig o dö.

Kan inte fatta att jag betalade pengar och var extremt exalterad över det här...

transition

igår hade jag, colby och en LCC ett möte för att skriva på lite papper nu när jag ska byta familj och allt. Så nu är allt på G. Imorgon åker familjen till Lake Tahoe och jag är ledig i en vecka. Rätt skönt ändå. Jag ska se till o träna, säga upp mitt gymmedlemsskap på YMCA och typ hänga med Viki och hennes familj. Förresten så ringde Viki för typ fem minuter och sa att familjen borta i Castro inte var intresserade av en au pair. Tydligen hade de inte plats i huset, eller så ville de inte att en au pair skulle bo hos dem. Det kan jag ju förstå, men det är inte utan att jag blir lite besviken ändå. Det hade varit så härligt att bo nära Viki och Sandra... men hursomhelst. Nu är det bara att vänta på att cultural care hittar någon ny familj till mig. Förhoppningsvis får jag stanna i San Francisco, men det är aldrig en garanti. Det är inte ens säkert att jag får stanna i Kalifornien. Men herregud, det hoppas jag verkligen. Jag har ingen lust att flytta nånstans kallt. Förstå hur mycket nya kläder jag måste köpa??
Jävla skit.

tila tequilafinal + ny familj?


igårkväll tog jag min lilla 12åriga volvo och åkte hem till Viki för o se A Shot at Love with Tila Tequila finalen. Ni vet antagligen inte vad den realityserien handlar om så - en snabbförklaring:

Tila Tequila har skapat sig ett namn inom hollywood genom att skaffa 2 miljoner vänner på MySpace (WAOW vem bryr sig?) plus att hon tydligen är jättesnygg. Sen nu på senare dagar håller hon på med "musik". skriver egen "musik" och gör "musikvideos".

Här kan ni se hennes första "låt":
http://www.youtube.com/watch?v=AUxviLaRCWU
personligen tycker jag det är oacceptabelt att kalla den där skiten musik.

hursomhelst så är iallafall hennes realityshow A shot at love with Tila Tequila väldigt underhållande. Tila Tequila träffade 16 män och 16 kvinnor för att hitta kärleken. Och hon släppte bomben att hon var bisexuell. vilket är så ointressant så jag vill spy - men de lesbiska tjejerna och de avundsjuka skrämda männen gör det iallafall roligt att titta på. Så under de senaste veckorna har jag följt den där serien som en hök. Och igår var finalen. Jag tycker hon valde fel person! Hon borde ha valt den andra. Inte för att det var något fel på den som vann, jag tyckte bara att den andre skulle vara bättre för henne. anywho, Viki höll med mig om att den andre skulle ha vunnit.

När jag kom igår så hade Viki, Kiran och Yasmin (hennes värdbarn) en playdate med en pojke som heter Joshua och hans barnvakt. Viki hade berättat om min situation för Joshuas barnvakt och hon och jag pratade lite. Tydligen ska hon sluta som barnvakt i den familjen för att starta ett eget företag och tänkte kanske att jag kunde jobba hos dem. jag kan knappt bärga mig. Det vore helt perfekt om jag kunde jobba för dem! anledningar:
1. Bara ett barn att ta hand om
2. Bor nära både Viki och Sandra!
3. Tillgång till bil
4. Nära till gym
5. Bra arbetsschema
6. Tydligen (enligt Cat) jättemysiga värdföräldrar.

Jag ska försöka att inte ha så höga förhoppningar, men det är svårt att undgå hur perfekt det vore. Jag,Viki och Sandra kunde ses på dagarna, gå till gymet tillsammans, gå i skolan tillsammans, ha playdates med barnen - ALLT. jag skulle slippa vara ensam hela dagarna. Det vore perfekt! Jag hoppas Cat lyckas övertala föräldrarna att gå med i Cultural Care! Hoppas att de ringer.

Idag var jag, Viki, Kiran och Jackie på San Francisco Zoo. Det var jättemysigt. Skönt för en gångs skull att inte gå där ensam med Jackie. Nu hade han någon att springa runt och leka med, och jag och Viki kunde gå och prata. Jackie var helt slut efter vårt besök på Zoo så han somnade i bilen. D&G - down and gone som vi kallar det. När jag lyfte honom ur bilen mumlade han i sömnen "can i have pasta?". haha lillkillen älskar pasta. han får det till lunch typ varje dag :P
Nu sitter jag i min säng  och väntar på att han ska vakna eller att tvätten ska bli klar.

tjingeling.

.....

åh jag är så fjantig.
ett nytt program på NBC heter Clash of the Choirs. det är kändisar som åker hem till sin hemstad och skapar en kör, sen tävlar de. ungefär som Idol fast 30 pers i ett o samma framträdande.
I Nick Lacheys kör ingick en pappa och hans dotter, och i slutet av framträdandet sa pappan att han var så stolt och glad över att få sjunga med sin dotter och att det var som en dream come true. och jag började gråta!
Fjantigt!

jag saknar min papi.


god jul någon?


det är officiellt. det är nu så officiellt officiellt som det kan bli.
jag kommer ha världshistoriens sämsta jul.
någonsin.

david kom in till mitt rum i eftermiddags och ville prata. vi gick upp till vardagsrummet och satt i soffan och han sa att han ville diskutera det där vi tog upp för en vecka sen (eh, det var 3 veckor sen men visst).
han sa i stort sett att det inte fungerade såsom de ville och att de ville att jag skulle flytta. Jag förstår inte. Inte för att verka självupptagen eller något, men jag har fanimej jobbat arslet av mig de här veckorna för att tillfredsställa fröken Colby. Jag har jobbat extra, jag har varit och handlat, jag har städat, jag har varit mer kreativ med barnen och ändå tycker hon inte att jag gör rätt. Och tydligen "älskar de mig som person" för det är tydligen inte det det handlar om.
En fråga bara: Vad fan är det då? Vad är det som är fel? Vad är det som de inte tycker att jag gör tillräckligt av?



åh förresten - det räcker tydligen inte med att jag
1. varken har familj eller vänner hemifrån under julen
2. hör till en värdfamilj här i San Francisco
utan de tycker att: Det är nog bäst om jag stannar hemma när de åker till Lake Tahoe!
Och - under julhelgen ska vänner till Colby och David bo här i huset.
Men, jag får ju faktiskt ta hit vänner om jag vill. För de lär ju inte alls fira jul med sina värdfamiljer.

Christian, minns du vad vi pratade om? Du tyckte att jag skulle ge julen en chans, försöka se allt från den goda sidan och ge det ett försök. Att jag kanske får en bra jul iallafall.
Ensam på julafton. Kan det bli mer patetiskt?
Se det nu officiellt nedskjutet. Min jul kommer suga.

lussebak+raggarbil

                                

igår bakade jag, india och jackie lussebullar! Först var inda inte alls taggad på o baka. När jag gjorde degen så frågade jag henne om hon ville lukta på den (för mig så luktar den så härligt julig förstås) men hon ryggade tillbaka med ett "uuuh" och en äcklad min... hmm.
Men sen när vi faktiskt skulle baka (och så småningom äta) lussebullarna så tyckte hon det var jätteroligt! Jackie var först lite rädd för degen. Jag tror den var lite för gul och kletig för honom. Han är rätt feg faktiskt. haha. Han står hellre och tittar på än att faktiskt vara med. Som i hans musik klass - han tittar på alla andra när de hoppar runt och dansar och sjunger, men själv vill han antingen sitta i mitt knä eller att jag ska bära honom när jag dansar. fegis. Och det gjorde han ju såklart igår också - han ville hellre titta på när vi bakade än att röra degen. Fast när han sen såg russinen så ville han vara med. (Han åt upp russinen när han trodde att jag inte såg - askul).

Här är iallafall lussebullarna när de var nybakta. SÅ gott. och det doftade saffran i hela huset. Då kände jag mig ganska hemma och julig.



                                         image49


jag måste berätta om en kul grej igår när jag skulle hämta India från skolan. Jackie var hemma o sov (adriana passar honom på morgonen) och Joey slutade senare för han har schack, så jag hämtar India på fredagar så har vi en timme för oss själva. Det är rätt kul faktiskt. Hur som helst så hade jag precis parkerat bilen och skulle å över gatan till skolan när en kille i en förskräckligt ful raggarbil stannar framför mig. Konversationen:

 Killen: Oh my god you´re attractive!
Jag: Oh.. thank you. haha that´s nice of you *försöker gå*
Killen: I mean.. MAN you´ ve got the looks girl!
Jag: *försöker hålla mig för skratt för det där lät SÅ amerikanskt* hehe... thanks *försöker gå igen*
Killen: Hey, can i have your number?
Jag: *tvekar*
Killen: Or. maybe you´re dating someone?
Jag: YES! ehm i have a boyfriend! *yesss*
Killen: yeah.. go figure. bummer.But hey girl you can take my number. and we could just hang out ya know.
Jag: .... okaay...
Killen: Hey you like my car? It´s the same model as the one in *nån serie jag aldrig hört talas om*
Jag: Really?  *Couldn´t care less dude...*
Killen: yeah so where in Europe are you from? Like France or Germany or somethin´?
Jag: No, i´m from Sweden..
Killen: Oh really?! Yeah no wonder you´re hot!
Jag: *HAHAHAHAHAHA* yeah... haha okay....
Killen: So anyway, here´s my number ***********. So you can just call me whenever and we could just hang out or a know. whatever. like grab a beer or whatever.
Jag: *skriver ner numret på min telefon* mhm.. sure thing. *OFTA!*
Killen: Alright. So take care! Stay hot!
Jag: Will do. bye.

Så fort han hade åkt raderade jag hans nummer. haha vad tror han egentligen?! Han frågade inte ens vad jag hette!

haha snälla!

hahaha jag läste just på TV4.se att Idols flickfavorite Erik, Danny och det här årets favvo Mattias ska starta ett pojkband! Dem ska heta EMD! alltså... allow me to:
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

det där kommer ju vara överspelat inom ett par månader. man kunde rösta på tv4.se om de tror att EMD kommer bli:
1. större än backstreet boys
2. nej det är glömt innan nyår
3. vem bryr sig?

hah - vem bryr sig? Behöver världen verkligen ett nytt pojkband? Kan de inte bara acceptera att de har haft sina 15 minutes of fame och fortsätta till sina vanliga liv? jösses. kan bara tänka mig smörlåtarna som kommer. blä


jag har laddat ner Spiderman 3. satt o kollade på den igårkväll. men så blev jag för trött och somnade. Men jag ska nog se klart filmen sen. Det jag såg var iallafall okej, Den var inte direkt wow men okej. Det var lite för mycket hej-vi-ska-försöka-vara-roliga när det egentligen inte ska vara så. eller.. så tycker jag iaf.

för ungefär en timme sen kom Colby in i mitt rum och berättade för mig att India ska ha ett HolidayParty i skolan och vill att jag ska gå dit. Så idag hinner jag inte träna och får ingen sovmorgon.. bajs. aja. Jag fick mina pengar också, så nu har jag allt hon var skyldig mig. skönt. och idag ska jag förska baka lussebullar :)
men nu ska jag duscha!
puss

deal or no deal

åh herregud. jag får typ multipla hjärtattacker.
deal or no deal på TV. Killen tackade nej till 179.000 dollar (179.000 x 7 = 1.2 miljoner kronor). jag fick en hjärtattack.
Han tackade nej till 240.000. en hjärtattack till.
han tackade nej till 340.000. "WHAT?!"
Nu har han blivit erbjuden 453.000 dollar. efter pausen ska han antingen säga deal (vilket jag HOPPAS han gör. han är fan dum i huvet om han inte gör det ) eller no deal.

493.000 DOLLAR! DET ÄR 3.1 MILJONER KRONOR! OCH HAN KAN TREDUBBLA DET OM HAN HAR TUR!

okej, nu är pausen slut.... får se vad som händer...
20:45


20:46
NEJ! ÅH NEJ Å NEJ ÅH NEJ. jag fattar inte. jag FATTAR inte. han TACKADE NEJ TILL 493.000 DOLLAR! jag vill gråta. har han tur går han därifrån med 3 miljoner dollar. har han otur går han därifrån med 5 dollar. Känns inte som om det är läge att riskera...?
 
Okej, nu öppnar han nästa väska. jag är så nervös så jag vet inte vad.
IDIOT! IDIOT! nu plockade han miljonen! GAAH. nu kommer ju erbjudandet från banken gå ner.
gah idiot.
och erbjudandet blir.....296.000! fatta hur mycket det gick ner. nu kan han antingen ta erbjudandet eller chansa på 750.000 dollar. eller så har han sjukt med otur och får bara 10 dollar. han måste ju ta erbjudandet. annars får jag en till hjärtattack...

tack gode gud. han tog erbjudandet. phew. och en bra deal gjorde han också. sålde sin väska för 296.000 dollar. i väskan hade han 10 dollar. nu har han chansen att dubbla, tredubbla eller halvera sitt belopp.
och han halverade det. fick 148.000 dollar. han hade kunnat haft 493.000 dollar. hahaha stackars kille. fy fan vad sugigt det måste kännas


ooh på en annan kanal är Top Model circle 9 finalen :) iiih ska jag säga vem som viiinner? ;)
nu vet iallafall jag vem som vann.

hej nervöst sammanbrott?

åh herregud jag blir tokig. ta mig härifrån. ta ungjävlarna härifrån.

Jackie bara skriker för att han inte får leka med en leksak som Joey använder. Jag går upp för att berätta för Jackie att han måste låta Joey använda den. Samtidigt som jag försöker vara pedagogisk med Jackie slänger Joey svärdet på mig och säger "FINE! Let him have it! Whatever". Och jag ber honom att vara tyst och låta mig prata med Jackie. "I DONT WANT IT! HE CAN HAVE IT".
och han håller på o skriker och oar sig och jag vet inte vad jag ska göra av mig själv. Jag skulle aldrig slå ett barn men i den sekunden ville jag inget annat än att smälla till honom. fy FAN vad han är irriterande. Jag blir galen. Jag blir seriöst galen. Jag får ett nervöst sammanbrott. Jag känner mig som matadoren i Ferdinand - jag vill bara slita av mig allt hår, lägga mig på golvet och gråta. Det här är för mycket. Tre ungar och speciellt en som Joey är för mycket för mig. Jag har för mycket att göra. även fast mitt schema är bra så är det för mycket för mig. Att ta hand om tre barn är för mycket om man inte är en förälder. Dessutom gör alla au pairer ett jävla björnjobb för en totalt skamligt patetiskt pinsam jävla SKITLÖN!

Jag klarar inte av mer. Han har en så jävla taskig attityd mot mig. Ungjävel, efter allt jag gör för honom så har han inte en jävla gnutta respekt.

Nu smäller dom i dörrarna också. okej. andas. andas.

jag måste bara säga: om det är någon som läser det här som funderar på att åka till USA som au pair, eller vilket land som helst för den delen. Snälla, ta mitt råd och åk inte. Det spelar ingen roll hur mycket man tycker om barn eller hur gärna man tvättar eller gör "lätt hushållsarbete" i hemmet, man kommer oavsett situationen bli utnyttjad för en skitlön. Jag älskar barn, och älskar mina barn här i San Francisco (förutom idag) men ibland ångrar jag grovt att jag åkte hit (som idag). Jag och Sandra har pratat rätt mycket om det här. Vilken jävla tabbe ändå. Jag har precis tagit studenten, jag hade ett jobb som jag älskade, jag skulle snart fylla tjugo. Det här är den bästa tiden av mitt liv och jag åker till USA för att ta hand om barn? Det är så korkat. Om man vill åka till USA så finns så många fler alternativ än att åka som au pair. Åk hit och plugga istället!

Åk om du ändå bestämmer dig för att åka som au pair, får jag bara tipsa om att INTE åka med Cultural Care. Jävla skitorganisation. Jag vet att det låter jättelockande att komma till USA och bli en del av en amerikansk familj och ha det bästa året av sitt liv, men tro mig - det är inte så. Om du nu inte anser att "bästa året av ditt liv" inkluderar att tvätta, laga mat, städa, hämta barn från skolan, ta en jävla massa skit och få en skitlön för det.

Bästa året i mitt liv? Fuck my beard asshole.

msn skype

nu ska jag och jackie snart åka iväg till hans music class, men vid halv tolv när jag lagt honom så loggar jag in på msn och skype så se till att vara inne där då. Jag saknar er och vill prata med er nu.
Så, halv nio - nio ikväll svensk tid så ses vi på msn (alternativt skype malin och maria - samt familjen)
Okej? Bra. Vi hörs då.

Julkort!

Elin&Malin
Personalized Glitter Graphics

Disaronno

jag känner för o sjunga. vet inte varför. sitter i min säng med tvn på som vanligt och gnolar på nåt - men vet inte vad. Lite allt möjligt. Reklamjinglar, sex and the city temat, julsånger som spelas för fullt överallt (det är jättekonstigt att höra julsånger och faktiskt fatta att det är J UL när det inte är någon snö nånstans. men å andra sidan är julbelysningarna inne i stan helt makabra. På Union Square har man ställt upp en megagran och över hela Macy´s, Nordstroms och Bloomingdales har dom dekorerat med ljus och allt möjligt. Det är verkligen jättemysigt att gå inne i stan på kvällen med vantar och en varm kaffe i handen. Jag ska åka in någon kväll och bara ha tid för mig själv.)

alldeles nyss kom jag på att det är Jonas födelsedag, så jag skrev ett litet inlägg på facebook, och då insåg jag:
Det är exakt en månad kvar tills jag fyller 20. hjälp? Jag har inte ens märkt det. Det suger. Att fylla 20 ska vara världens deal. Man får handla på systemet (de flesta iallafall, andra klär ju ut sig till tanter när de är 17...) men vad får jag göra nu? INGENTING. bajs. är inte ens gammal nog för att gå ut på klubbar i usa. (vilket jag gör ändå. tack gode gud för att amerikaner är korkade och inte fattar europeiska id). Men ändå. Min jul, mitt nyår och min födelsedag kommer suga gnupung. bajs igen. punkt.

jag har förresten fått vuxenproblem. irriterar mig något oerhört över de små luddbollarna som vandrar från min filt till mitt täcke. mitt underbara gröna täcke med vita små luddbollar. miljontals av dem! de går inte att få bort! andra vuxenproblem jag har:
"Hur ska jag hinna tvätta innan jag måste hämta barnen?"
"Shit, slut på blöjor"
"DAMMRÅTTOR! I MITT RUM! VAR ÄR DAMMSUGAREN?!?!?!"


Usch..
ta mig hem
tillbaka till min ungdom.
då jag inte var 40 år gammal.





förresten. en sak till, innan jag går o lägger mig.

"Malin, jag tänker gå o se Sex and the city på bio. Och sen retas. Puss


The Color Purple


Jag såg för några veckor sen en reklamskylt för The Color Purple. en musikal i produktion av Oprah Winfrey, som skulle gå på Orpheum Theatre här i San Francisco, och jag bara bestämde mig direkt att den måste jag se. Jag minns att mamma har pratat om filmen, Purpurfärgen som den heter på svenska, och att filmen var både Whoopie Goldbergs och Oprah Winfrey´s filmdebut. Dessutom har jag hört att den ska vara jättebra, så att se den som musikal var direkt givet. (Jag som älskar musikaler).
Men så kom jag på att för att verkligen uppskatta musikalen, för att få den riktiga musikalkänslan så måste jag se filmen innan. Så ikväll klockan elva när jag uttråkat zappade mellan kanalerna på min tv råkade jag hamna på en kanal där The Color Purple precis skulle börja. Flax!
Halv tre slutar den... och jag som ska upp o träna imorgon. usch. Men jag måste se klart den. Den är hemsk. Och jag har aldrig sett Whoopie så bra i en film förut. I andra roller hon har gjort spelar hon nästan alltid en skämtsam roll, men inte i den här filmen. Man vill nästan gråta under varje sekund under hela filmen.
Visste ni att den blev nominerad till 11 Oscars 1986, men vann inte en enda Oscar? Det är för mig obegripligt.
Oprah Winfrey är för övrigt också läskigt bra i den här filmen. Och det är hemskt att se hur hennes karaktärs personlighet förändras under filmens gång - hur hon som svart kvinna i 30-talets amerika blir nedtryckt och såld till en vit man som deras slav.
För er som inte har haft chansen att se den här filmen än - se den.



Marie Picasso wins Swedish Idol 2007






Idag har jag plågats av hemlängtan och samma sekund som jag såg på 
www.tv4.se att Marie Picasso vann Idol började jag storgråta. Av någon anledning blev jag så glad att hon vann. Hon är så genuin. Jättevacker, mysig, lättomtyckt, och - ärligt talat - den enda i idol 2007 som jag anser kan verkligen sjunga. Alla kan sjunga om man sjunger som Amanda, men inte alla kan sjunga som Marie. Jag är glad att hon vann, jag hoppas att det går bra för henne. Med ett röstomfång som hennes borde hon bli lika stor som Kelly Clarkson. minst.







and I don´t feel the same

You say you wander your own land
But when I think about it
I don't see how you can

You're aching, you're breaking
And I can see the plead in your eyes
It's as everybody's changing
And I don't know why.

So little time
Try to understand that I'm
Trying to make a move just to stay in the game
I try to stay awake and remember my name
But everybody's changing
And I don't feel the same.

You're gone from here
Soon you will disappear
Fading into beautiful light
'cause everybody's changing
And I don't feel right.

So little time
Try to understand that I'm
Trying to make a move just to stay in the game
I try to stay awake and remember my name
But everybody's changing
And I don't feel the same.

So little time
Try to understand that I'm
Trying to make a move just to stay in the game
I try to stay awake and remember my name
But everybody's changing
And I don't feel the same.

Everybody's changing
And I don't feel the same.

entertain me tonight

okej, jag tror alla kan hålla med om att det finns mycket skit på TV. Ta all skiten på tv i Sverige och multiplicera det med 10. Då har ni ungefär en bråkdel av skiten som visas på TV i USA. Det är helt otroligt.
Men så finns det de program av den här skiten är mycket underhållande.

T.ex  "40 dumbest celebrity qoutes ever"

1. Brooke Shields
"Smoking kills. Being killed is a very bad part of your life"
  
BRIGHT TJEJ!

2. Paris Hilton
"Whats Wal-Mart? Do like.. they sell wall stuff?

3. Al Gore
"A zebra does not change it´s spots."
He´s kinda right though... A zebra actually does NOT change it´s spots... If it were to have any..


4. Arnold Schwarsenegger

"I think that gay marriage is a special thing between a man and a woman"

Exsqueeze me, men är det inte exakt det det inte är?

5. Whitney Houston
"Let me tell ya something. Let me get this straight. Crack is cheap. Crack is wack!"
Varför Whitney? VARFÖR?


SKÄMTAR DU ELLER?!

# 1. För en halv minut sen ringde Joe´s spanskalärare för att berätta att deras sista lektion var förra veckan och att de nu har väntat i en halvtimme! Jackie sover fortfarande vilket betyder att jag måste väcka honom, vilket betyder att han kommer bli grinig. Jag är fortfarande i min pyjamas. Jag hade planerat att göra deras mellanmål och ta med mig det och barnen till en park eller en lekplats eller något och göra något KREATIVT som Colby kräver av mig! Det blir dock jävligt svårt att hinna med det när hon inte kan TALA OM FÖR MIG VAD SOM HÄNDER!! Hur fan kan hon förvänta sig att jag ska hinna med precis allt när hon inte ens kan tala om en enkel jävla sak som "åh just det, Joe och India har ingen spanska idag." TVÅ SEKUNDER TAR DET!
IRR-I-TER-AD!

#2. Har ni sett videon 2 girls and 1 cup? Se den inte. så JÄVLA vidrig.


happ - nu blir det till att springa. Och säga förlåt till Joey och India som omedelbart kommer tycka att allt är mitt fel.
Idag vill jag byta familj.

åh. nääe

bajs.
så känner jag idag. jag vet inte vad jag vill! jag kan inte bestämma mig hur jag känner. jag kan inte bestämma mig om jag blir glad eller ledsen när Colby säger vad hon säger. Jag vet inte om jag vill stanna här. fan
Min LCC pratade om en familj inne i stan vid Ghirardelli Square med två tvillingtjejer på två år. Jag är lite sugen på dom. Roligt ändå att jag är mest spänd på att hitta en familj med värdföräldrar jag känner mig bekväm i. det är så obeskrivligt viktigt.
skit. vilken nitlott jag fick ändå. Jag som trodde jag hade tur.


(JÄVLA DATOR HELVETE! Malin, du vet hur jag irriterade ihjäl mig på att markören på Work på din dator flyttade sig VARANNAN minut när man skrev? Och du sa att jag kom åt en knapp? Nu gör min dator också det - och jag svär på att jag inte kommer åt någon knapp. Jag skriver typ så försiktigt som jag kan och det händer ändå. och det driver mig till vansinne. GAH)



funderar starkt på o gå till Andronico´s o köpa Nerds. jag är så sugen så jag dör.


nu har vi pratat. jag berättade hur jag kände och frågade hur de kände och vad de tyckte om mitt förslag. Både Colby och David var väldigt uppskattade över att jag pratade med dem, och lyssnade noggrant under mitt tal - det kändes bra. Sen frågade Colby om hon fick tänka på det, och jag svarade att det kunde hon självklart göra.

Nu känns det bra. Det känns som om det spelar ingen roll vad som händer. Antingen vill de att jag stannar och vi provar igen, eller så visar det sig att de helt enkelt inte vill att jag ska stanna, och då har jag iallafall gjort det jag kunnat och kan gå vidare. Och vi kan skiljas som vänner utan att ha några undangömda känslor.

Vi får se vad som händer. Jag mår bra och känner att du kan det bara bli bättre.

dilemma

jag kom precis hem från en dag inne i stan med Sandra och Stephanie. När jag kom innanför dörren skriker Jackie av lycka när han ser mig. Colby tittar ut från köket, ser mig i ögonen och ler och säger "hej". Jackie drar med mig upp på ovanvåningen där jag träffar Joey och India. Sen går jag ner, ser David i vardagsrummet och säger hej. Han säger att han vill prata med mig, och jag sätter mig i fotöljen. Han säger att han hörde av Colby vad som hänt, och vad som ska hända, och säger att han är ledsen att det blev som det blev, och att han tyckte att jag hade underbar hand med barnen.

Han var såå helt underbart trevlig. Och jag fick så dåligt samvete. Hur blev det såhär? Kan vi inte prova igen?
Nu när både Colby och jag har sagt vad vi verkligen känner så kanske det bara kan bli bättre?
Jag tror jag ska prata med dem efter middagen och se vad de känner. Säga att jag är villig att ge det en andra chans om de är villiga att prova.
Jag har ju faktiskt äckligt bra schema, helt fantastiska barn och både David och Colby är faktiskt trevliga människor - vi hamnade bara på fel fot. Jaa, jag ska prata med dem. Sanningen är faktiskt den att det är bådas fel, inte bara deras. Jag kan jobba hårdare, och Colby kan vara trevligare.
Så får det bli.
Plus att de får fixa en jäkla värmeblåsare :)

LCC meeting


idag ska vi åka skridskor på vårat LCC möte. Det är ju lite reminissing ändå. ska bli trevligt. Viki, Sandra och Theresa kommer också så det ser jag fram emot :)
 
igår dränkte jag mina sorger. I shopping. Fan vad jag behövde det. Först kom vi in på Ross (typ som Åhléns fast mycket större och med mycket mer skitgrejjer) där jag helt enkelt inte kunde motstå att köpa en filt. Och.. jag säger det, det är ingen liten filt. Det är en gigantisk filt. Den är stor, mjuk, len och varm. För 20 dollar! Världens kap. Inatt sov jag inlindad i fetingfilten och täcke ovanpå och jag sov som en bebis. Så varm och så nöjd. Skönt o slippa sova i jeans o tjocktröja för en gångs skull. Sen gick vi in till Mango där Amanda skulle kolla på jeans, och det slutade med att hon köpte ingenting, och jag gick därifrån med en brun skinnjacka! Äntligen! som jag har letat! Den kostade 200 dollar (ungefär 1500) och den är jättefin! Är supernöjd. Sen köpte jag en kofta också på Zara, vilke´n var förvånansvärt dyr... men orka, den var fin iallafall.

Nu ska jag upp och duscha, sen ska jag ringa Viki och kolla om vi ska mötas nånstans. Det känns som om att det kommer bli en bra dag idag. Jag känner mig glad. Iallafall mindre ledsen.

lite underhållning i en jävlig vardag

Tack underbaraste tove för omtanken! Hoppas att du mår bra hemma i Sverige!




Inatt sov jag i en härlig kreation: jeans, tshirt, två tjocktröjor, dubbla strumpor, mössa och vantar. Notera noggrannt att det var inte för att jag kom hem mitt i natten och däckade i sängen (eller det gjorde jag iofs tidigare) men det var för att mitt rum är så jävla kallt! Om ni inte riktigt har uppfattat hur kallt det är så kan ni nog tänka er lite smått hur det är. SVINKALLT!

vid nio vaknade jag av mig själv (vad är dealen med mina sovvanor? somnade vid fyra och vaknar nio?) och tog datorn och gick till Kaleos. köpte kaffe och bagel där. Börjar komma in i den amerikanska starbucksmanin- förutom att jag försöker undvika att gå till Starbucks. Köper man en kaffe där får man (SERIÖST!) två milliliter kaffe och resten grädde, mjölk och socker. gott som fan, men inte nyttigt. Hursomhelst, så hände världens mysigaste sak och jag blev förvånandevis glad!
Den hawaiianska tjejen i kassan hälsar på mig och säger:
"Good Morning! The usual? Medium sized coffee and a cinnamon raisin bagel?"
Hon visste vad jag ville ha! åååh. Jag älskar Kaleo´s. Jag vill inte gå härifrån. Fruktansvärt vidrig musik spelar dom iofs, men det är värt det. Det är lugnt och tyst, det är varmt (förutom när nån idiot glömmer att stänga dörren) och det är harmoniskt. Precis vad jag behöver. Med trådlöst internet. mmm


Igår åkte jag till Viki i Castro för att följa med till Gestalthaus och ta en öl, bli allmänt full och glömma mina bekymmer. Sen kom jag på att jag körde bil och det kanske är bäst att inte dricka öl när man planerar att köra hem? dumpffhuvud
Iallafall så satte jag på radion, och "I´m all out of love" med Air Supply kom på och jag höjde musiken och sjöng med och tänkte på min sorgliga situation. Jag trodde att jag gillade Jackie mest av barnen för han är minst och sockersöt, men till min förvåning kom jag på mig själv med att yla "I`M ALL OUT OF LOOOVE, I´M SO LOST WITHOOOOUT YOU" och gråta och tänka på India. GUD vad jag kommer saknar henne! Jag saknar henne redan!
Igår när jag hämtade henne från skolan så hade jag precis pratat med Viki om min situation och gråtit och var alldeles rödsprängd i ögonen när India kom ut från klassrummet. Hon log med hela ansiktet och sprang emot mig och kastade sig i min famn. Jag lyfte upp henne och hon sa : Eowin, why are your eyes so red?
Och jag svarade att jag hade fått en fluga i ögonen. Och hon kramade mig och sa "are you okay?". Usch
Det hela känns som en skilsmässa. Man ljuger för barnen och låtsas att allt är prima ballerina, sen släpper man bomben och de förstår ingenting. Jag vill inte ens tänka på hur India kommer reagera. Usch.

 
Pratade just med Christian på msn, och vi kom in på ämnet Jul.
Vadå jul? Jag har absolut ingen julkänsla alls. nothing what so ever. Ingen snö, ingen familj, ingen paketkalender.. inga pepparkakor eller lussebullar, ingen lucia, ingen julskinka! (TEAR på julskinkan!) Och jag har en känsla av att det här kommer bli den sämsta julen någonsin.
1. Utan familj. Vad är jul utan familj?
2. Utan julfika med vänner. Med lussebullar och julmust!
3. Utan någonstans att bo (för tillfället) eller åtminstone en tillfällig familj att försöka fira jul med.

så det känns rätt hopplöst. Men jag lovade Christian att försöka hålla humöret uppe och göra det till det bästa jag kan. Så jag ska försöka.


För ungefär en halvtimme sen var jag hur nere som helst och kände gråten i halsen och.. allt kändes bara piss.
Sen fick jag för mig att läsa Jossans gamla blogginlägg.
TACK Josefin för dina gamla blogginlägg. De håller mig vid liv. Åtminstone ett tag till. Jag kan inte beskriva hur roligt det är att läsa Jossans blogg. Hon är helt hysteriskt rolig. Utan att ens försöka vara rolig. Hon är pessimistiskt, klantig och negativ. Men ändå så hysteriskt skön. För att ta några exempel:

1. "NEJ JAG HAR INGA PENGAR! Inte om du inte har en bankomat i arslet!"
2. Jag höll på o rapa en kund i ansiket idag. Kände bara hur den kom, men lyckades hejda mig. Frääääsch tjej"

med mera med mera. Jag älskar det!
Jossan kan du inte börja blogga igen? Snälla?



Amanda har ringt mig två gånger nu och tycker jag ska åka in till stan. Jag pallar egentligen inte, men jag ska åka. Vill gå på Irving Street och shoppa lite. Såg några mysiga affärer, och Zoe har tipsat om secondhandshopping här. mums

Sen vill jag åka till Studio 211 och kolla lite med frisörerna där. Dags att ändra barret.