jag blir så sugen

efter att ha snackat med malin på msn om hennes nya lägenhet o allt, så blev jag assugen på o kolla själv. så jag kom över hemnet.se och en lägenhet som skulle säljas (budet skulle börja på 890.000). det är en etta på 35 kvm, men ändå ruskigt rymlig och så söt. så fräsh o så fin. en sån lägenhet vill jag ha. helst nu. i sverige. och den låg i täby också. näsbydal.

kolla själva:
http://hemnet.se/beskrivning/hemnet/133256

är den inte helt underbar? vill ha! hade jag en miljon liggandes omkring i mitt sovrum så hade jag köpt den på stunden. det var bara 2000 i månadshyra också. jag började fundera lite smått om hur jag kanske skulle ha råd med en lägenhet sådär (självklart inte den där eftersom den skulle vara såld låååångt innan jag ens kom hem och hunnit jobba ett halvår. men en lägenhet som den iallafall).
lixom: om jag skulle jobba ett halvår eller nåt och ta lån så skulle jag ju faktiskt ha råd. men självklart tar pappa alltid ner mig på jorden och förklarar allt lite mer noggrant för mig att allt inte funkar såsom jag vill att det ska i min lilla prinsessvärld:
för: om jag skulle ta ut ett lån på en miljon kronor så skulle jag behöva jobba heltid för o kunna betala mitt lån. vilket betyder att jag inte skulle kunna plugga så mycket som jag behöver för o kunna ta studielån. vilket betyder att jag skulle behöva jobba på bygma (eller ica) i resten av mitt liv om jag skulle ha råd med min lilla lägenhet. vilket betyder att karriär = not gonna happen.

men så blir jag jättesugen på inredningsdesign också. jag vill hitta någon inredningsutbildning i stockholm men det går inte så bra över peanut-google. måste finnas nån eller hur? jag menar, nånstans i Stockholm som jag kan läsa? På typ Stovckholms Universitet? tycker jag iallafall.

och apropå det - jag måste anmäla mig till stockholms universitet också senast den 15 april om jag vill plugga något i höst. vilket jag vill. kan ju inte bara komma hem och lalla runt. jobba och plugga deltid.
ska maila niklas på bygma o informera om när jag kommer hem och om det finns möjlighet till jobb för mig då.


nu går will o grace på tv. grace är inredningsdesigner. vill också vara.
fast... Elin Berzelius Design låter inte lika coolt som Grace Adler Design...

fan.


$300 makeup

jag vill använda mitt smink. ha ha. fjantigt I know, men jag är exalterad att prova det. men inte nu när jag ändå trallar runt o linne o shorts o inte planerar o springa in i Brad Pitt eller någon (väntar med det tills LA om två veckor)

anywhooooo. inne i Beverly Center Galleria hittade jag en sminkaffär som hette Mac. Köpte:
*foundation
*foundationborste
*rouge
*rougeborste
*concealer
*conealerborste
*puder
*puderborste

total: $300 = 1800 kr. (pappa fick en halv hjärtattack)

tro nu inte att jag är snor rik som har råd att lägga ner nästan 2 papp på smink. men jag behövde det. badly. Ni vet, annars slutar det alltid med: göh, jag behöver en ny foundation. köper nån skit på Kicks (i helt fel färg) eller H&M (som bara är dåligt). Sen lärde jag mig massor. som att man kan tvätta borstarna (så slipper man använda såna där spunges lixom. som blir asäckliga efter typ två gånger)


whoopiedo. jag är uttråkad o hungrig. bra.

jag vill hem till santa rosa, jobba klart de här fem jävla månaderna, åka hem, fixa en egen lägenhet, bo själv, jobba på bygma o festa hela helgerna. för o ta igen det här jävla året.


så. så känner jag just nu. godnatt.





my weary feet..

mina stackars  fötter. jag har ont i hela kroppen. vi åkte till Venice Beach idag för o sola, men den här jävla stan bestämde sig för att det skulle vara molnigt idag tydligen så det gick ju åt pipsvängen. Men det var en fin strand iallafall och det blev lite varmare mot slutet. vi åkte iallafall till Beverly Hills galleria och shoppade (JA det var pissdyrt). handlade ett vitt linne och en väska på H&M och lite smink. (inte så lite heller, 300 dollar...) men det var fint smink. och smink jag faktiskt behövde. annars har jag bara köpt skitsmink lixom. typ en foundation där, en mascara här, lite ditt o datt lite här o var.. och det blir bara skit. nu har jag iallafall BRA smink, BRA borstar och en BRA sminkväska. yesyesyes.

idag såg jag TVÅ kändisar! *oooh*

                                                                    

Minnie Driver                      och                                           Tila Tequila


det är bergis ingen i Sverige som vet vem Tila Tequila är (om ni inte är MySpace nördar) men hon blev "känd" pga att hon hade över 2 miljoner vänner på MySpace, sen fick hon typ skivkontrakt o modellkontrakt o allt vad det var, och i höstas hade hon en realityshow som hette A Shot At Love With Tila Tequila. Som jag o Viki följde intensivt.
Minnie Driver borde ni veta vem hon är. Hon stod längst fram vid rödljuset i sin bil vid det övergångstället vi just skulle korsa. rätt coolt.

åh nu är jag så trött så jag skulle kunna dö. Jag ska upp o duscha o sen gå o lägga mig.

(och Malin, jaa jag förstod vad det är du vill visa he he. Jag ska försöka hitta en scanner o skicka den så snart som möjligt!!)

Puss o godnatt!

Los Angeles, Hollywood?

idag anlände vi i Hollywood, LA.
NICE kan jag säga. Varmt som en jävla öken, exploaterat som fasen, skyltar med neonljus varannan centimeter, bilar, trafik och bensinlukt överallt, stressade människor till höger o vänster, en man utklädd som en sköldpadda.... men NICE.
än så länge har jag väl bara sett en bråkdel av den här staden egentligen, men jag kan redan nu säga att det här är ingen stad i min stil. Okej, jag kommer säkert inte banga på stränderna o festandet när Malin kommer hit om 3 veckor, men jag skulle ärligt talat aldrig klara av att bo här. Det är som alla säger.
"Los Angeles är.... bara så jävla stort".
det är faktiskt sant. det finns typ egentligen ingenting speciellt med den här staden. Universal Studios typ.. och alla stränder o kändisar o blablabla. Det är inte som San Francisco som har massa sevärdheter och faktiskt är en fantastiskt vacker stad. Jag gillar definitivt San Francisco bättre än Los Angeles. men jag skulle ju inte banga på det här vädret och stränderna....
Imorgon tänkte vi åka till Universal Studios. Men jag såg nu på deras hemsida att en biljett kostar 100 dollar verkar det som. och det är ju lite VÄL mycket.
i dunno - vi får se.
sen tänker jag illafall tvinga mig till EN strand innan vi bilar hem igen. (ja.. vi ska BILA hem hela vägen)

jag är dålig på o blogga den här veckan. förlåt. och jag har inga roliga bilder o lägga upp heller. eller, vänta jag ska kolla..
okej det fanns lite roliga bilder men jag orkar inte lägga upp. nu ska jag leta upp videon på Nathan där han bajsar o visa för frida. den är jätterolig (nej man ser inte själva bajset, han står vid väggen o trycker)


torsdag

hej hörni! nu har jag inte skrivit något sen i måndags... har inte hunnit riktigt. eller.. inte hunnit är väl att ta i, jag har inte tagit tag i det. Med familjen här och alltid något att göra så blir det svårt o sitta ner och... ja.. orka skriva. Men nu är jag här! Så, hold the presses - allt är lugnt. jag lever fortfarande

Så, igår åkte vi härifrån ner mot Santa Rosa tidigt tidigt - runt 9 på morgonen. Så åkte vi ner mot the Marina och Pier 33 för o ta ut biljetter till Alcatraz. Båten gick tio över tolv och det var så kaaaaallt. sinnesjukt. I Santa Rosa var det varmt men i San Francisco var det jättedimmigt och blåsigt. Usch. Så nästan alla frös under hela dagen. Alcatraz var iallafall riktigt fascinerande. Det är något jag absolut tipsar till er som funderar att åka till San Francisco någon gång under er livstid.

Idag låg vi hemma på baksidan i solen tills ett på eftermiddagen. Sen åkte vi ner till Santa Rosa Plaza igen för o byta lite skor o handla lite ipods o grejjer. Jag köpte ett par converse i tisdags när vi var där. Frida köpte ett par vita och jag ett par svarta. Ville hellre ha vita, men det fanns inga kvar i rätt storlek. Egentligen skulle bara Frida köpa skor, men så sa killen att vi kunde få det andra paret för halva priset, så jag tänkte att jag kunde köpa dom då. Så idag ville jag byta till vita för jag insåg att svarta inte var lika snygga. Hursomhelst, jag visade upp kvittot och sa att jag ville lämna tillbaka dem, eller om det fanns vita så ville jag byta. Han tittade på kvittot o sa att eftersom mina skor var "Half off" så var det ett slutet köp och kunde inte bytas. Jag sa att det hade jag ingen aning om, det var det ingen som sa till mig när jag köpte dom. Han svarade att den killen var ny. Jag sa att det inte var mitt problem, utan deras och jag ville byta mina skor. De var oanvända och jag hade ett gällande kvitto. Tough luck för er då.
Hur som, Frida berättade sen för mig att hon tyckte synd om honom för han såg rädd ut eller nåt. Kanske ledsen. haha jag kan förstå det ändå, det är inte lätt o bli tilltalad sådär från en kund, men ändå lixom, jag måste ju stå på mig - kunden har alltid rätt ;) (fyfan vad det inte stämmer...)
Han vek sig iallafall och hittade ett par vita skor som jag bytte. yeeey

Imorgon åker vi in till San Francisco för o shoppa hela dagen. eller.. kanske inte hela dagen då. men mycket iallafall. o blir det inte fint väder så hoppar jag från golden gate bridge.

Thats all folks! jag ska lägga upp lite bilder från Alcatraz när jag hinner. Pappa tog alla foton så han måste skicka dom till mig först.
tjingeling.

min absolut bästa dag på 7 månader.

aaaah.

nu är klockan 10.40 och jag ligger i min säng o försöker samla in hela den här dagens intryck. det har definitivt varit en lång dag. en väldigt bra lång dag.

min dag började klockan 6 då jag vaknade av mig själv - en hel timme innan väckarklockan skulle ringa. Jag kunde inte sova. Jag var hungrig, illamående och kissnödig på samma gång. Jag tror det var en blandning av nervositer och anxiousness inför "the arrival". (för er som inte vet - min familj anlände i San Francisco idag). Så jag gick upp o åt frukost - mjölk o cheerios. Hälsade på Garrett som satt vid datorn i köket (som vanligt) och gick tillbaka till mitt rum. Chillade lite i min säng och kollade på TV medans jag åt min frukost. Jag hörde hur Nathan, Julie och Colin vaknade. Vid kvart över sju började jag göra mig iordning. Plattade håret, sminkade mig, klädde på mig och packade lite nödvändigheter i min väska. Halv nio skulle jag passa barnen en timme medan Julie och Garrett packade det senaste. 
Igår, märkte jag till min förvåning, att de inte hade städat det minsta efter helgeng besök bestående av 4 vuxna, ett barn och en GIGANTISK hund. (som hårade GIGANTISKT mycket). Så jag måste säga att det kändes väldigt givande att få i uppgift att ta hand om två småbarn OCH se till att städa hela huset.
Vad jag åstadkom under en timme:
* såg till att Colin åt all sin frukost
* klädde Nathan
* klädde Colin
* Borstade Colins tänder
* Borstade Colins hår
* Bytte Nathans blöja. Två gånger
* Städade undan ALLA leksaker i det orangea vardagsrummet
* dammsög hela det orangea vardagsrummet
* dammsög hela det andra vardagsrummet
* satte igång diskmaskinen som var proppfull
* diskade de köksporslin som inte fick plats
* torkade alla ytor
* sopade köksgolvet

phew. efter det var jag svettig så jag bytte tröja :) kände att det kanske inte var läge på o möta familjen för första gången på 7 månader med svettfläckar? Nä

sen så bar det av mot flygplatsen. En och en halv timme senare var vi framme. Julie, Garrett och pojkarna steg av med all packning, Julie förklarade för mig exakt hur jag skulle åka för att hamna på short term parking. Sen kramades vi hejdå, de gick in och jag körde iväg.

Detta är hur Julie sa åt mig att åka:
Ligg till vänster så mycket du bara kan. Hela SFO är en stor cirkel så du kan bara cirkulera runt så kommer du till slut hitta en ingång till Short Term Parking. Vad du än gör, åk inte ut Long Term Parking - då hamnar du på motorvägen. Och då blir det klurigt att hitta tillbaka.

Detta är vad jag gjorde:
Sket i princip i exakt allt vad Julie sa och gjorde den exakta motsatsen istället.
Jag 1) låg inte till vänster så mycket jag kunde, 2) Åkte direkt mot Long Term Parking och 3) SURPRISE! Jag hamnade på motorvägen.
jäkla kålhuvud.
men - bright som jag är så tog jag iallafall nästa avfart och svängde om o åkte 101 South igen tills jag tog avfarten mot flygplatsen. Phew - jag hann bli riktigt nervös.

Hur som - väl inne på flygplatsen så försökte jag hitta till rätt terminal/gate/custom/ vad-fan-det-nu-heter-på-flygplats-språk. När jag väl hittat rätt - där jag och Viki mötte hennes föräldrar när de ankom innan jul förresten - så satte jag mig ner och började läsa min bok. Två timmar satt jag där o väntade och det gick faktiskt bra mycket fortare än man tror. Jag hann bli hungrig o kissnödig igen så jag köpte en macka och besökte the restrooms.

Klockan började närma sig 2 och jag bytte plats till ett säte där jag kunde se TV:n där de visar de som kommer ut innan de kommer ut. Ur en kamera lixom. På skärmen visade de att det började komma folk från Amsterdam flight KL605. Jag lade ner min bok i väskan, satte mig rakt upp och stirrade koncentrerat på skärmen. Tyckte att jag såg pappa och Frida överallt. Misstog en kines för Adam (förlåt Adam).... (och kinesen) ha ha ha skämt åsido.
Plötsligt ville jag springa in på toan och spy. Jag var SÅ nervös. Jag vet inte ens varför. Jag tror det var en blandning av exaltering och nervositet. eller nåt... jag satt och tänkte på hur det skulle vara att se dem och jag kom på mig själv med att få tårar i ögonen och verkligen nästan börja gråta.
Så på skärmen såg jag min bror. Min långa stiliga bror. Sen såg jag pappa för att bekräfta att de var dem och sen reste jag mig upp för att gå fram en bit så de skulle se mig när de kom ut från dörrarna. Från när de kom ut kommer jag faktiskt inte ihåg så mycket. Jag kommer inte ihåg vem jag såg först, vem som såg mig först. Jag kommer bara ihåg att pappa sprang emot mig och sen brast det helt. Han kramade mig och jag började gråta.
Ärligt talat - jag trodde faktiskt aldrig in a million years att jag skulle gråta. Att mamma skulle gråta - det hade jag räknat med, men inte att jag skulle gråta... faktiskt. Jag grät inte när jag lämnade Sverige. Jag tror jag var för avskärmad och blockerad. Nu när jag tänker efter så känns det helt sinnesjukt att sist jag faktist såg dem var den 20e augusti 2007 på Arlanda då jag lämnade Sverige.... wow. jag kan fortfarande inte greppa det.
När jag kramat klart pappa (vilket tog ett ganska bra tag) så hade mamma, adam o frida ställt sig en bit bort. Jag vred o vände på mig men såg de inte förrän jag hade vänt helt på mig. Så där stod de. Jag grät fortfarande o gick fram o kramade alla.

Det var ett härligt ögonblick faktiskt. Undrar hur det blir när de åker sen igen? Det blir nog ett "okej, hejdå. Tack för att ni kom! Vi ses snart! 5 månader för att vara exakt! Puss o kraam!" från min sida.'

Vi hittade ut till parkeringen där bilen stod o allas blickar läste "waaaaaow. Iallafall Fridas när jag nämnde att det fanns en dvd i bilen o jag tog med mig filmer. haha

ungefär en och en halv timme senare var vi framme i Santa Rosa. Vi stannade på Lucky´s och självklart köpte de onyttigheter. jäkla familj! haha - här har jag gått o varit nyttig i 7 månader så ska de komma hit o köpa chips! vafalls?!
Frida o Adam gick o viftade med en Pringles under näsan på mig o viskade i mitt öra "vi ska nog få dig o äta chips igen ska du seeee..."
råttor...
(men de åt upp hela utan att jag smakade - how about that you bitches?!? HUH!??") ^^ ha ha

Sen åkte vi hem och det var som jag trodde - de blev helt amazed av huset. Med rätta, det är jäkligt fint.
Vi spenderade kvällen med att laga mat tillsammans (förutom adam som bänkade sig framför tvn med Family Guy). Sen kollade vi klipp på YouTube av Björn Gustavsson och skrattade. Det var mysigt. En riktig familjekväll. Somjag har saknat så mycket.
Mamma o jag låg i min säng o pratade lite om allt. Om mitt jobb, om killarna, om barn i allmänhet, om hur vi var när vi var små (tydligen var vi små änglar nästan hela tiden. Jag ber att generna går vidare till mina barn också..)

Nu ligger alla o sover - jetlag you know. imorgon ska vi åka ner till San Francisco o göra stan :)

Nighty Night!


svenskar i San Francisco. Se upp o backen för tusan

tänk. nu sitter de på planet :) iih. om 16 timmar är de här :D
om 16 timmar får jag äntligen se min familj som jag inte träffat på 7 månader. det är helt surrealistiskt. Jag lovar att jag kommer sitta 5 minuter innan planet landar o freaka ut på mig själv.

imorgon bitti kommer bli lite kaotisk tror jag. Julie sa till mig att Garrett hade gått o lagt sig o hade inte ens packat än. ha ha ha. jag lovar att Julie kommer springa runt o skrika på honom imorgon o han kommer bara lunka runt "ja ja det är lugnt, vi åker ju inte förrän om 10 minuter".
Det är meningen att vi ska åka härifrån 9.30 men Julie tror att vi inte kommer komma härifrån förrän 10.30 och då kommer hon freaka o tro att de kommer missa planet. haha. och jag måste upp tidigt för att:
1. Göra mig själv iordning
2. äta frukost
3. ta hand om barnen mellan 8.30-9.30.
4. Under den tiden: hjälpa till att städa.

såå.. det blir spännande o se hur det går med det imorgon. men det är skit samma egentligen. Det enda jag bryr mig om är att jag hinner dammsuga så att det inte är hundhår i vardagsrummet eller i gästrummet där Adam ska sova.

Nu är det paus i Oprah´s Big Give så jag ska städa mitt rum litegrann. Och badrummet. Golvet är typ fullt med rak-kräm. Är det inte irriterande att jag hade rakat nästan HELA mitt högra ben och sen sista draget: slash. aaaj

nattinatti. vi ses snart familjen. Love y´all ♥

lördag...

Igår kom Julies bästa kompis Renee med hennes man Bob och deras ettåriga dotter Hannah, samt deras GIGANTISKA hund Yogi. (han är gudomligt söt). Senare under kvällen kom också Julies vän Shea och hennes man Raj. Så idag ska alla 6; Julie&Garrett, Renee&Bob samt Shea&Raj ut och besöka alla vingårdar häromkring. Så idag tar jag hand om:

Colin 4 år
Nathan, 1 år (som kryper snabbt som satan)
Hannah, 1 år (som springer snabbt som en idiot)
samt en hund som seriöst är stor som en Björn.

Än så länge har klockan bara hunnit bli 12.45, men jag vet redan en sak: Aldrig, ALDRIG ha en 4 åring och sen tvillingar. ALDRIG! Det går inte. Nathan och Hannah sov samtidigt och vaknade samtidigt. Båda på övervåningen. Så samtidigt som jag försökte byta Hannahs blöja och klä henne skrek Nathan som en galning inne i sitt rum. Hanna försökte vända sig hela tiden och ville inte alls ligga stilla, Colin satt nere i vardagsrummet och ropade: "AGAIN! AGAIN!" (hans film var slut o ville se den igen) Så när jag var klar med Hannah tog jag med henne och hennes blöja in i Nathans rum. Satte ner henne på golvet då hon började springa runt o pilla på ALLT! Eluttag, sladdar - you name it. Samtidigt skrek Nathan som en idiot. Så jag plockade upp honom och bytte honom och klädde på honom. Sen gick jag o hämtade Colins kläder och sa åt honom att ta av sig sin pyjamas och klä på sig. Vilket han såklart inte gjorde så jag fick göra allt åt honom. Han frågade: "are you mad at me?" och jag svarade: "Jaa, jag bad dig att klä på dig Colin och du gör inte som jag säger". Han svarar: "WELL THEN YOU`RE NOT MY FRIEND ANYMORE!"

whatever.


Sen skulle vi då gå ner. Jag hade Nathan på ena höften, Hannah på den andra, en blöja i vardera hand och en flaska i ena handen. Sprang ner fort till vardagsrummet och släppte ner dem här. Det finns en grind tack o lov så de kan iallafall inte gå upp för trappan. Colin kan gå ut genom en annan dörr till det andra vardagsrummet och upp till köket.


åh, jag är redan frustrerad. och jag ska passa dem i fem timmar till. Joy.

imorgon är jag iallafall ledig och tänker sova till... klockan 7 då jag kommer väckas av barnskrik.

KUL.


whoa im in a row!

waow, superelin i farten måste jag säga här nu.
Papperskorgen på mitt skrivbord på datorn har varit borta en längre tid, och jag har tänkt: så länge filerna ligger i papperskorgen så tar det väl fortfarande plats? eller hur? Så jag har försökt leta fram min papperskorg så jag kan tömma den på all skit som var där i.
Och jag hittade en funktion där det stod att om man ville ha papperskorgen på skrivbordet så skulle man kryssa i en låda. Så då gjorde jag det och VIPS låg den på mitt skrivbord. Vet ni hur många filer som var där i?
400. på pricken. och då skämtar jag inte. den jobbar fortfarande på o slänga allt.
nu är min dator iallafall ren Ü

jagärettjävlageni+bildtime

ni som jag har pratat med på msn sen jag lämnade sverige vet nog att jag har varit tvungen att använda msn web messenger, eftersom av någon anledning slutade det bara helt enkelt funka efter typ en månad i San Francisco. (speciellt Malin har retat sönder sig själv bergis för hon vill skicka massa saker över msn hela tiden, alternativt att jag ska ladda ner låtar till henne och sen skicka.... samma sak med evi). anywho, när jag försökte logga in så stod det bara att det inte funkade och att man kunde felsöka eller nåt. Så jag provade det.... sjuhundrafyrtioarton gånger men det funkade aldrig. ingenting funkade! och jag fick damp! av nån anledning funkade inte msn web messenger heller först, men sen upptäckte jag att det var blockerat i min webbläsare så det var ju bara o ta bort, sen funkade det igen. jag gav iallafall upp hoppet litegranna om att mitt msn någonsin skulle få liv igen. Tänkte fråga pappa om han kunde plura lite när han kom hit men jag vet att han bara skulle bli grinig o tycka att han är faktiskt på semester och "faan du ska ha Mac alltså, PC är inge braaaaa!" (försök inte neka det pappa, you know it aswell as I do :P)

Så nu, för typ en halvtimme sen så började jag städa mitt rum och jag tänkte att när jag ändå är i farten så kan jag ju passa på o städa datorn också på all skit jag har på skrivbordet. Typ bilder som jag kan slänga, låtar jag inte behöver, filmer som jag har sett - ni vet, sån skit. SÅ när jag hade gjort det så såg jag att Norman (virushanterarprogrammet) behövde uppdateras så jag tog tag i det. Sen märkte jag att datumet var inställt på den 13e september 2006 (vilket var aningens fel) så jag gick in på kontrollpanelen och ändrade det. När jag väl var därinne så hittade jag "program och funktioner" så jag tänkte att jag kan gå in och avinstallera lite program som jag inte använder och som bara tar plats - som msn t.ex. Så det gjorde jag. Sen av någon anledning fick jag för mig att installera det igen för o se om det funkade den här gången. Jag hade provat att avinstallera msn tidigare och sen installera det på nytt igen, men det funkade inte då.
den här gången.... funkade det! Mitt msn fungerar igen!!! YEEY! :D så glad jag blir.
jag försöker få kontakt med Markus på msn så jag kan skryta om hur smart jag är, men av nån anledning har han något bättre för sig. Slår vad om att han sitter o kollar på film nu igen. Klockan är ju ändå 3 på natten därhemma..
eller... vänta... fredag? Okej, han är på tegel. Givetvis. Var annars?
Hoppas ni förstår vilket genombrott det här är för mig! lixom, Dator+Elin equals KATASTROF! Most of the time.

igår var jag, Julie och killarna på CostCo och handlade mat o grejjer. Jag åkte dit i ett mission: filmer. Jag ville köpa filmer. Jag har inte varit på bio på hundra år, jag vill se FILM! jag hade tre önskemål att hitta:
August Rush (som jag sen jag såg filmtrailern på TV har LÄNGTAT efter att se eftersom den verkade så gudomligt bra. Jag har seriöst varit halvt besatt av den. Men har såklart aldrig hunnit gå på bio o se den.
Martian Child den med John Cusack som adopterar en pojke. Den verkade också sådär jättebra.
Dan in real life har bara hört av alla att den ska vara jättebra så det är väl lika bra o ta o se den.

Och jag hittade allihopa! och jag köpte allihopa! tjoho. Igår såg jag en av dem, och jag måste säga: jag blev jävligt besviken. inte alls så bra som jag hade förväntat mig. trist.


medans jag städade i min dator btw, så hittade jag en blandadmapp med massa roliga gamla bilder som jag tänkte lägga upp. För er som tycker jag har lagt upp fula bilder på er - sorry. ni får leva med det :)

 jättegammal bild på mig och Ankan. Från ettan säkert.

 jag, Emelie och Ankan i skolan. Tvåan? Trean?

 Allan o Draken. Man kan inte annat än älska de männen. De är anledningen till varför jag saknar skolan (förutom uppsatserna såklart. dom sög)

 he he he. förlåt grabbar.

  evi på valborgsmässoafton. ha ha ha jag tycker hon är så söt här.

 såhär het är hon nu för tiden.

 Fredrik o Julle med kall gulaschsoppa den kvällen jag o Freddi hade bråkat med några av tjejerna under en utekväll på baban. Så vi drog hem till Julle. och sov i Julles brorsas skitlilla säng. och väcktes av Julles brorsa på morgonen när han undrade vafan vi gjorde där. och vi undrade vafan vi var nånstans.

 Valborgsmässoafton hemma hos nån av fruarna. Jonte hittade en gitarr och serenerade alla tjejer med en egen sång.

 kisspaus. vi blev tvungna att gå av tidigare från tåget. pga att 3 personer inte kunde hålla sig längre.

 elins lillebror emil sitter o leker med min mobil samtidigt som vi kollade på big brother och skrattade åt Raggers citat: "Dra mig i ballen o kalla mig Ingrid, men det här är inte coolt". Sen märkte vi att Emil lyckats ta kort exakt då. Skillat som fan. och jag tänker aldrig slänga den bilden.

 Sophia o jag ägnade en heldag för o leta tält till Hultsfred 06. Här är hon i en barnsäng inne på Jysk.

 Jag och Emilie (t h) och ibland Maria (t v) hängde alltid på Tegel innan det började bli smockfullt av fjortisar som det är nu. Rosa Pantern.... för vi var ju inte alls fjortisar.

 he he he det här kommer jag bergis få skit för från Lantz. men är hon inte bedååårande?

 Jag o jossan en vinterkväll på tågstationen. Är det inte kul att alla tror att personen till vänster är en kines? (det är jag - ingen kines)

LOVE MY WAY

när jag stod i duschen för en halvtimme sen fick jag en "just det!" tanke. Love my Way! Hade helt glömt bort den serien. Den är bra, jag gillar den verkligen. Speciellt en scen i den serien har jag aldrig glömt och kommer aldrig glömma. jag storgrät. jag kommer ihåg att jag sa till mamma: "du måste se det här avsnittet - det är så oerhört sorgligt".

kolla scenen och avgör själva:
http://www.youtube.com/watch?v=84LaKXbkbCw

jag gråter verkligen lika mycket varenda gång, vare sig jag ser det ett halvår eller fem minuter efter.



image114


när jag inte har något bättre för mig....

.... så läser jag blondinbellas blogg och kollar på hennes videoinlägg på youtube. sen pausar jag när hon ser som fulast ut och leker att det är hennes mugshot.












image113

kul va?

jag vet inte...

... hur de lyckas. varenda morgon ser köket ut som ett jäkla slagfält här. tallrikar, bestick, muggar, kaffekoppar, coffeecreamers, mjölk, juice, sirap, babymat, handdukar, smulor, frukostrester så långt ögat når. och varenda morgon så är det förstås jag som får städa upp det. När Nathan somnade (!! och han sover fortfarande!) så satte jag igång o städade köket. 45 minuter tog det! helt hysteriskt. Fick diska ur massa saker från gårddagens middag och sopa upp smulor och annan skit som Nathan slänger på golvet varje dag, skrapa bort jordgubbar som fastnat i golvet. torka bordet och köksytan. slänga handdukar i tvätten, skölja ur kaffemaskinen.
jisses.

Nathan har sovit i en timme och fem minuter nu. waow. det brukar han inte göra på mornarna. men det är ju skönt för mig. fast nu vet jag inte vad jag ska göra.. ingen på msn. uttråkad.
kolla på tv tills Nathan vaknar.

nästa gång ska jag ta kort på hur köket ser ut och hur det ser ut efteråt. när superelin har varit i farten. jojo minsann.

den hedersvärda titeln

jag är duktig på att sparka mig själv i arslet alltså. Idag, efter att jag blivit avdroppad hemma innan Julie och killarna åkte till swimclass började jag dammsuga vardagsrumsgolvet som jag ska göra på måndagar och varannan torsdag, och när jag satte mig ner i fotöljen efter det så kände jag mig som en luftmadrass som någon nyss hade pajjat och luften blåser ut och som ligger platt o mesig på golvet (kanske inte fullt så platt som jag hade önskat). jag var iallafall helt färdig. skittrött. ville bara pilla mig i naveln ännu mer.
MEN.  så kom asskickingen. min egen! marscherade in i rummet, letade aggressivt fram min sport BH, byxor, tränings t-shirt och ett par strumpor. Tog på mig skorna, fyllde vattenflaskan, packade i ipod, mobil och nycklar och körde iväg. Det är lustigt ändå, hur trött jag än är, hur mycket jag bara vill lägga mig i sängen, äta kakor tills jag dör och och sova en halv istid så lyckas jag i 90% av fallen släpa mig till gymmet. Sen mår jag alltid lika bra när jag väl ligger i min säng (och fortfarande suktar efter kakor må jag tillägga) med träningsvärk från rumpa till tår.
Nu ska jag gå o sova. Jag har sovmorgon imorgon. tills 8.40.
....... "sovmorgon". grr



image112






The Honorary Title - Stuck at sea

playdate

idag hade vi playdate i Brush Creek Park som ligger typ fem minuter från oss med bil. Knappt det ens. Vi kom dit vid halv tolv och mötte alla mammor. Yuki med sin son Taro, Susy med sin dotter Lilly, Ling med sin dotter Ana (eller nåt), Irene med sin son Oliver. Sen kom Carla med sin dotter Amelia också (Julies vän).
Det var jättefint väder och alla barnen sprang runt och lekte och hade jättekul och vi hade med oss picknick så vi åt lunch och satt o pratade och lekte. Det var kul faktiskt. Det är inte ofta man tror att man ändå kan ha kul med mammor, men de är väldigt trevliga och frågsamma. De undrade mycket om hur det är hemma i Sverige och om jag längtar hem och så. De var snälla.
Colin och Taro hittade en vagn som de drog runt varandra i. Colin satt i vagnen, Taro drog den, och när Taro skulle svänga så gick vagnen sönder och den svängde inte. Colin i vagnen åkte rakt fram i stängslet och han kastades fram och slog i hakan. Han storgrät och skrek och var helt panikslagen. Stackarn. Jag såg inte vad som hände (lekte med Nathan i sanden) så Susy hade varit precis där och hon kom bärandes på honom och han storskrek. Hon berättade att det tydligen var en gigantisk crash och hon räknade med att det skulle vara blod och stygn på g, men tur som var blev det bara lite rött och skrapat. Ingen hud gick sönder som tur är.
Colin och Taro roade sig innan med att slänga sand över Nathan. Han blev verkligen helt covered in sand. Han fick bada när han kom hem så han var nöjd.

nu är killarna på swimclass med Julie. När som helst kommer de hem och då är det meningen att jag ska ta bilen o åka till gymmet. dvs, om jag kan röra my fat ass och bara resa mig upp o byta om. göh. känner för o lägga mig i sängen o pilla mig i naveln istället.

idag är det exakt en vecka tills min familj kommer hit förresten. Hur sjukt är inte det? Jag har inte träffat dem sen den 20e augusti 2007. Idag är det den 10 mars 2008. dvs, nästan 7 månader sen.
och om en vecka är de här! det känns verkligen helt sjukt.

my super sweet sunday

jag älskar söndagkvällar. TV ♥
min kväll(på en och samma kanal!):

7-8 AFV

8-9 Extreme Makeover: Home Edition (jag älskar det - gråter varenda avsnitt)

9-10 Oprah´s big give (gråter till det här med...)

10-11 The Newlyweds (nygifta par som tävlar mot varandra i kunskap om sin partner. Rätt roande)



Jag kom hem från gymmet vid halv åtta. Åt middag superfort, och tog världshistoriens snabbaste dusch. 4 minuter!
(jag ville varken missa AFV eller Extreme Makeover: Home Edition så jag duschade i pausen mellan programmen)
Tänkte att eftersom frisören igår tvättade mitt hår 3 gånger så har jag nog råd med o vänta med o schamponera tills imorgon.

nu är helgen slut och imorgon börjar slitet.
men så är det ju bara en vecka kvar tills jag har 2 veckors semester. med min familj. det är ju rätt reko ändå.

godnatt

väntavänta va?

sibel? melodifestival? va? sen närdå? var hon bra?
http://video.msn.com/video.aspx?mkt=sv-se&vid=9a941ab7-5d9d-4684-b047-aaaa77ec3c0c



jag såg ett klipp på galna kvinnor som sprang 350 meter högklackat i Amsterdam. tydligen en årlig tävling där. Man kan vinna 100.000 kronor om man vinner. Minimum på klacken är 9 centimeter. galna kvinnor, jag kan inte ens gå i 9 centimetersklackar.
kanske är nåt för dig Malin?
http://video.msn.com/video.aspx?mkt=sv-se&vid=9a941ab7-5d9d-4684-b047-aaaa77ec3c0c

nyfriserad och nyfriterad

familjen är påväg ut med barnen, jag har ätit min frukost och sovit länge, och nu ska jag gå ut och lägga mig i solen. det går inte att beskriva hur skönt det är. Varmt och vindstilla. med en bra bok och gärna lite musik. och massa massa vatten.
igår efter frisörtiden kom Fia hit och vi låg ute o solade innan jag skulle börja jobba halv fyra. Julie och Garrett gick ut och åt middag med sina vänner Carla och Eric. hahah Eric ser bra ut. Okej - han är gammal, men jag kan tänka mig hur han såg ut när han var 20. mums. Garrett med.
men gud, sluta tända på gamla män. usch

Colin var så duktig igår! Han vad söt, mysig och bara så duktig. Han åt all middag, han var lugn, han bråkade inget när han skulle gå o sova. Han var bara så rar. Vid middagen så frågade jag honom om han kunde berätta för Fia vilken låt han kan lite på svenska. Och han började sjunga:
"blinka lilla stjarna dää". Det var så himla gulligt! både jag och Fia stirrade på honom o ba: WAOW! Jag trodde inte han kunde SÅ mycket. Jag trodde han bara skulle säga att jag brukar sjunga twinkle twinkle fast på svenska. Men han hade LÄRT sig också. Så stolt jag blev då.

nu ska jag slira på mig min lilla bikini och gå ut o lägga mig i solen.
kan ni fatta att det är 9 dagar kvar tills jag får se min familj? jag längtar.

in theory

jag gjorde teoriprovet igår. Tog bilen till DMV (=department of motor vehicles)
det är ganska ironiskt att jag körde olagligt till ett av de ställena man verkligen inte borde köra olagligt. eller bara korkat, jag vet inte.
hur som - jag fick ta en nummerlapp o fylla i massa papper och visa mitt pass, mitt internationella körkort, mitt I-J formulär som man får när man kommer in i landet - och VERKLIGEN inte tappa bort, och när jag var klar med allt detta fick jag sitta o vänta på en benig liten stol mitt i airconditionen i minst en timme. Så när jag blev uppropad att göra provet var jag kall och hade jätteont i rumpan efter den obekväma stolen...

(herregud Nathan skriker som en jävla dåre. jag känner för o gå upp o skrika "håll käften" åt honom. Eller bara säga åt Garrett att gå ifrån sin jävla dator och jag vet inte... kanske ta upp sin son och hålla om honom?)


Så sen fick jag stå i kö (ännu längre!) och såklart ta ett kort (som jag såklart inte ser helt jävla klok ut på) och sen fick jag ett papper att fylla i. 36 frågor varav man får ha högst 6 fel för att godkännas. Gissa vad jag fick?



 

30! hell yeeeah rätt på pricken pyyysen. tydligen ska det ta en halv evighet att boka uppkörning så antagligen kommer jag inte kunna köra upp förrän i april.. vilket betyder att jag kommer köra olagligt när min familj är här. men strunt samma. om jag blir stannad får jag visa mitt internationella o spela dum helt enkelt. den funkar alltid.

nu är Julie hemma med kinamat. sen ska jag träffa Fia ikväll.
och skriva ut directions till hårsalongen jag ska till imorgon. alldeles för tidigt. usch. och sen ska jag jobba imorgon.. nej usch. orka.

"god" morgon

för det första vill jag säga att jag har ont precis överallt i min kropp.

nu är jag uppe för o göra mig iordning inför körkortsteorin. Jag vet inte - kanske är det som i Sverige att de tar kort nu och då vill jag inte se ut som ett freak (som jag kör på mitt svenska körkort och mitt gymkort.... och som jag bergis kommer göra på det här iallafall - bara för att) så jag tänkte att jag kan åtminstone gå upp tidigare o fixa håret o sminka mig lite. Igår efter att jag duschat så fönade jag håret (med min nya underbara fantastiska hårfön) för första gången sen jag kom till USA! FATTA jag har inte fönat mitt hår på ett halvår. och jag har inte plattat mitt hår på jag vet inte hur länge. haha evi sa på msn för några dagar sen: "men... du fönar ju håret varje dag". jag fönade håret varje dag när jag bodde hemma och brydde mig om hur jag såg ut. Nu hänger jag mest med småbarn och mammor så det spelar inte sådär jättestor roll för migjust nu om mitt hår är platt eller inte. hursomhelst, igår tog jag mig iallafall tid att föna håret - och WAOW! jag hade glömt hur volymigt mitt hår blir om jag fönar det. FANTASTISKT! UNDERBART! tillochmed Julie kommenterade det! och på lördag ska jag klippa mig. Om det blir så fint som jag föreställer mig att det blir (vilket det faktiskt nästan aldrig blir, men jag tänker vara naiv och hoppas iallafall) så blir det jättefint :) lite funky spunky sådär. mm det blir nog bra det här.

Nä, nu är faktiskt klockanhalv åtta, om en timme går bilen. Och jag måste hinna:

* sminka mig
* klä på mig
* äta frukost
* fixa håret lite iallafall
* borta gaddarna
* städa rummet (städarna kommer idag så mitt rum kan inte se ut som ett bombnedslag.iallafall inte med alla kläder på golvet)


hejhej!


lång träning...

så... jag berättade för Julie om mina planer om att traska hem från gymmet idag och hon påminde mig om hur långt det faktiskt är och att det kommer bli mörkt och så. Men jag sa äsch, det tar inte mer än en timme, och det finns ju gatulysen!

så, jag sprang en timme och började vid 6.20 att traska hemåt.
När jag efter ungefär en timme närmar mig Chanate och Hidden Valley (där Colins preschool ligger) märker jag att det verkligen är helt bäcksvart. Gatulysena är släckta, det är en väääldigt trafikerad väg där hastighetsgränsen ligger på 35 mph men ingen kör långsammare än 50 (förutom jag)
Så, där gick jag - på väggrenen för det fanns ingen trottoar, utan gatulysen, utan något som helst lyse, utan mobiltelefon och främst - utan reflex. Världshistoriens bästa offer för en bilcrash. Det var definitivt obehagligt.

min mamma har bergis andnöd vid det här laget.
men jag har lärt mig en läxa:
1. alltid ha med mobiltelefon
2. aldrig gå hem efter att ha sprungit i en timme (knäna går sönder)
3. alltid ha reflex

och tro mig - jag kommer aldrig igen gå hem från the YMCA sådär sent.
jag är för övrigt helt jävla slutkörd just nu. det tog 1h 20 min att gå hem. plus de där j*vla backarna överallt.
phew. nu = sova

nej fan. måste läsa igenom körkortsteorin. prov imorgon.

(ooh, och klipptid på lördagmorgon!!)


Cindy @ Mes Amis

jag ringde just Mes Amis hair salon och frågade om de hade nån tid på söndag (de hade itne öppet då - tänkte inte på det). Så jag frågade om lördag istället och om Cindy var tillgänglig. Jag har läst om henne på deras hemsida och hon är tydligen väldigt utbildad inom färg (av Schwartskopf, Matrix och liknande). Han sa att hon tydligen gör sina egna bokningar så han gav mig hennes nummer och jag ringde och lämnade ett väldigt proffessionellt meddelande (tycker jag själv) där jag berättade vad jag var ute efter, att hon verkade kvalificerad och att jag gärna skulle vilja prata med henne och boka en tid snarast. Lämnade mitt namn och telefonnummer så förhoppningsvis ringer hon upp!



Jag tycker iallafall att hon ser ut att vara och låter proffessionell.



Hello, I´m Cindy. I´ve been a hairstylist and color specialist in Santa Rosa for 11 years. Trained by Schwartzkopf, Goldwell, Matrix color and haircutting teams. I specialize in the formulation and placement of many coloring techniques. Then to finish off with a haircut that enhances haircolor and texture and brings out the features of the face and necklines of each individual. One of the most important qualities I treasure about my hairstyling skills, is my ability to communicate and hear my client´s desires and achieving the union of my skills with your desire.

duktiga elin

nu har jag varit duktig och tagit tag i de sakerna jag har undrat över

#1. Vad händer med mitt au pair år om jag inte pluggar alla 6 credits?
#2. Vart fan är min plånbok från Urban Outfitters?

svar på #1:
Jag ringde de på Cultural Care och de bekräftade det som Denyse sa till mig (min värdelösa LCC).
Det enda som händer är att man inte får tillbaka sin deposition, man får inte förlänga med ett extra år (åhnej). men eftersom vi inte betalade någon deposition (pga något speciellt erbjudande at the time) och jag definitivt inte planerar att stanna ett extra år så är det inte så fruktansvärt hemskt för mig om jag inte pluggar klart allt. men jag ska försöka plugga något iallafall. Gäller bara att ta tag i det ungefär nu.

svar på #2:
Jag fick ett mail där det stod att min order hade blivit placed on backorder och att den skulle skickas därifrån den 12e februari. Sen fick man räkna med att det kunde ta mellan 7-10 businessdays innan den kommer fram (vilket jag har räknat ut skulle varit den 26e). Och den har fortfarande inte kommit.
Så jag ringde deras kundservice och frågade vad som hade hänt. Om den blivit borttappad på vägen eller något. Hon sa att det var mycket möjligt att den kan ha blivit placerad på backorder igen, men hon tog ordernumret och kollade upp det. Så nu ska den tydligen komma inom ett par dagar.
Weey im excited. den är fin. (hoppas jag iallafall - den såg fin ut på hemsidan)

nu ska jag ringa o boka klipptid tills antingen nu på söndag eller nästa söndag. Måste ju vara fin i håret tills familjen kommer. Så här kan jag ju iallafall inte se ut.


Jisses, det knackade just på dörren (underbar timing med Nathan som stortjöt och Colin som skrek varannan minut "where is my milk? Where is my milk?"). Det var Jehovas vittnen som ville bjuda oss till ett möte för att fira Jesus (påsken kommer ju nu).

Såhär stod det på inbjudan:
Jesus Christ said that the greatest love a person can have for his friends is to give his life for them. (John 15:13) That is exactly what Jesus did just hours after making this statement.

How does Jesus´ death affect you? Why was is the greatest demonstation of love? Will you be counted among Jesus´ friends? If that is your desire, then you are encouraged to follow Jesus´ instruction to commemorate his death. - Luke 22:19.

This year, the anniversary of Jesus´ death falls on saturday, March 22, after sundown. Jehovah´s Witnesses invite you to remember this event with them and to examine why Jesus´ sacrifice was the demonstration of a love beyond compare.



 

image110

totally creepy....













ändrade planer:

ska ändra en punkt från förra inläggets dagslista:

* träning.
Skulle gjort: blivit hemskjutsad av Julie och sprungit på bandet.

Insåg: Att om jag blir hemskjutsad är risken att jag inte ställer mig på bandet utan jag lägger mig i min säng istället VÄLDIGT stor.

Ska göra: Följa med till gymmet och springa i en timme (de åker hem efter en halvtimme eftersom Colins swimclass bara är 30 minuter lång) men sen så antingen promenerar jag hem i hög takt eller springer. Kan inte ta mer än en timme o gå.

dagsplan:

* lägga Nathan för en nap om en timme
* ligga ute i solen tills Nathan vaknar
* åka och hämta Colin på pre-school
* Inte äta chicken quesadillan som ligger i kylen till lunch
* Väl hemma: Ringa Pernilla o fråga om skola och credits/units
* Ringa Urban Outfitters o fråga vart fan min plånbok som skulle kommit 26/2 är nånstans.
* Ringa Mes Amis salong och boka klipptid tills på söndag
* Göra båda killarna iordning för swimclass, åka och hämta Julie.
* Be Julie skjutsa hem mig innan de åker så jag kan springa en längre tid på löpbandet hemma istället
* Duscha o tvätta håret och prova min nya hårtork. Hoppas den är bra.



image109

blondinbella

den där isabella löwengrip måste ta o komma ner från sina höga hästar nu tycker jag. jävla fjant. Skaffa dig ett liv, skaffa dig en utbildning. tro inte att du kommer leva på din patetiska blogg i all evighet.
klipp av dig det där vidriga långa häxhåret, gör nånting åt dina äckliga läppar, lär dig sminka dig (eller sluta sminka dig helt för den delen så kanske du kan bättra på den där äckliga hyn du har) och för i helvete - gå till en talpedagog och lär dig prata.

Mr. Jingles

Det har varit helt otroligt fint väder här idag. Solen har stått högt på himlen hela dagen och det har inte blåst det minsta. Jag satte mig i en av stolarna på baksidan av huset där vi har helt öppen himmel. Inga träd, ingenting. Det var hursomhelst svinvarmt så jag passade på att sola (eftersom jag hade en extra ledig dag). Så jag låg ute i solen och lyssnade på musik och mådde allmänt bra.

 


fast jag brände mig förstås. i ansiktet och på bröstet. men det är sånt man får ta. vill man va fin får man lida pin.
jag läste också ur en bok som Julie lånade ut till mig: Tommyland av Tommy Lee. Hans självbiografi. Om drömmen om att bli rockstjärna och dess drastiska följder. Drogmissbruk, sexskandaler och 3 äktenskap. Väldigt intressant, roande och befriande bok. Jag gillar den. Han har också tydligen skrivit en bok som heter Dirt tillsammans med sina Mötley Crüe medlemmar där alla fyra tolkar samma händelse på sitt eget vis, så den ska jag läsa när jag läst ur den här.
Jag hann också göra lite korsord ur Kalle Ankas kryss som mamma så generöst skickade med i ett litet paket till min födelsedag. (jag kan påpeka redan nu att jag är helt värdelös på korsord och sudokus och liknande, så Kalle Ankas räckte gott... och VÄL.)

  
men jag klarade iallafall det "Ganska svåra Mussekrysset"

 det här är min personliga favorit. "Kalaskula - Ölmage". Har jag huvudet på skaft eller vad??







The Green Mile går på TV just nu. Jag bara avgudar den här filmen. Det är min absoluta favoritfilm. Jag gråter lika mycket varenda gång Mr Jingles dör, och när John Coffee återupplivar honom igen. Jag gråter igenom nästan hela filmen för den är så hemsk. På vissa ställen skrattar jag för den är så rolig. Hela tiden känner jag ångest för att John blir dömd för något han inte har gjort och att Wild Bill är så vidrigt rasistisk och pedofilig.
Fast allra mest gråter jag när Percy förstör Delacroixs avrättning och han bränns till döds. Och Mr Jingles springer i gömmer sig i the padded room.

Nej, det är helt enkelt bara världshistoriens bästa film i mina ögon. Den har allt. ♥ jag älskar den här filmen. har jag gjort sen första gången jag såg den för säkert 7 år sen.





en biltur till stranden

                    



                        
                               

                                                                          

                                                        

nu är min väckarklocka också gay

jag vaknade till min förvåning 10.20 imorse och tänkte att "aja, då kan jag ju gå upp o duscha ur inpackningen"
så jag gick upp och hoppade in i duschen och märkte till min förvåning att jag kände att jag var väääldigt trött.
hur som, jag kom in i mitt rum igen och kollade på mobilen om Fia hade ringt och märker:
Klockan är 07.30! min väckarklocka har blivit gay och ställt om sig. he he he. typiskt.
Både Julie och Garrett kommenterade: "vad tidigt du är uppe då".
........ ofrivilligt ja.

snart kommer Fiaskrutt o hämtar mig så ska vi åka ut till stranden! det ska bli mys. och så ska hon ta med sig körkortsboken (snarare häfte) så jag kan plugga lite innan onsdag då jag o Julie planerar att göra provet.

fiaskrutt är seg.

tång eller inte tång?

Elin: Hey Julie, do you guys have tongs I can borrow?
Julie: Tongs...?!
Elin: Yeah, for my extensions. I really need to take them out
Julie: But... I don´t understand how tongs can help with that...
Elin: I know, it´s weird. I can show you if you can get them for me. If you have some.. that is.
Julie: Sure, let me go get them
----
Julie: Here you go.
Elin: ??????????


detta hämtade Julie åt mig:          





                                                                                              



jag tänkte mig något mer i stil med detta:                    

tydligen betyder "tongs" mattång. den tången jag letade efter heter visst Pliers. Visste ju inte jag. Inte så konstigt att Julie undrade. Men Garrett hade pliers som tur var så jag har spenderat kvällen med att dra ut de resterande extensions i mitt hår. Och nu är allt ute. det är så skönt! mitt hår var helt tovigt och jättejätte slitet. Julie gav mig en inpackning och en plastmössa att ha på huvudet så nu ska jag sova med inpackningen i, i förhoppning att mitt hår har läkt tills imorgon.
Löshåret är SÅ äckligt. jag förstår inte hur vissa faktiskt sparar håret för att sätta in det igen senare... så fruktansvärt skabbigt. det håret jag drog ut för ett par dagar sen var inte tangled så det kunde jag lägga ut rakt. Det håret jag drog ur ikväll var helt ihoptrasslat så det ligger en hög med hår på mitt golv (som jag ska slänga efter jag skrivit klart det här inlägget). Superäckligt. Jag ska boka klipptid tills nästa helg. Min lugg är alldeles för lång. om jag har den nersläppt går den typ en centimeter nedanför mina ögon. jag ser ut som Kasper när han är nybadad.


min dag:

* planerade att vakna vid elva. trots detta vaknade jag 7.20 och kunde inte somna om (nathan)
* låg i min säng och halvsov tills det att jag drog mig ur sängen för att äta frukost och borsta tänderna.
* åkte och tränade
* åkte och handlade mat
* åkte en väldigt mörk, enslig och bumpy väg till Fias svenska 37åriga granne som bor i en liten stuga där Fia låg i soffan lite smått hostande och såg på Cold Case. Där låg vi i ett par timmar och degade framför Paradise Hotel 2.
* åkte hem vid halv tolv och ligger nu i min egen säng och ser på det sista avsnittet av Sex and the City. Nu får Charlotte och Harry sin bebis. haha åh det är så gulligt. Jag älskar Harry.

imorgon tänker jag:
* sätta in mina $1037 på banken (har de i cash i min plånbok. börjar bli lite riskabelt)
* åka till Wahlgreens och köpa schampoo
* fråga Garrett om han har någon form av en tång som jag kan använda för att dra ut mina kvarvarande extensions.
* åka till DMV för att hämta en bok så jag kan plugga lite fram tills onsdag då Julie och jag planerar att göra provet.
* lägga mig antingen ute på terrassen eller nån annanstans o sola
* träna.



Nu surfade jag in på DMV:s hemsida för o se deras öppettider. Tydligen ska de hålla på o vara gay o bara ha öppet den tredje lördagen varje månad.
DMV är gay.