semesterdag #2

imorse vaknade jag klockan 6 av att jag var kissnödig och frös så jag gick o kissade, tog min filt o la mig igen. och sov till halv två. aaah underbara tider.
sen gick jag upp o åt frukost vid 2. Gick ut o la mig i solen ett par timmar och nu funderar jag på o flytta tummen ur arslet och ställa mig på löpbandet o springa en timme eller så. Fia kommer hit ikväll så det blir mys. Det blir popcorn och film minsann :)
semester? you bet ya.

åh

9:07 AM
aah. så nu var man hemma igen. Efter att varit uppe i 4 timmar och kört bil i en och en halv så är jag äntligen hemma. med semester också. Kan det bli bättre?
Vädret möjligtvis.

oh du ljuva säng.♥

9:08

its all done

nu har jag skickat iväg CV och brevet. Brevet blev nog bra. Jag har seriöst alla kvalifikationer till det här jobbet - hands down, det enda jävla hindret är att platsen tillträdes den 18e augusti och jag kommer hem den fucking jävla 28e. om jag inte hade sagt ja till Julie att stanna en extra vecka så hade jag haft så mycket större chans o få jobbet.
apa.

jag tänker ändå hoppas lite. jag tänker vara positiv. Jag såg på Oprah då hon hade några gäster som var författare och har skrivit om någon teknik som jag verkligen inte kommer ihåg vad den heter, men det handlar i stort sett att om man håller en positiv tanke till allting så har det en större chans att det faktiskt går som man vill. Så jag ska köra på den (även fast jag tror att det är skit)

skoja! nej jag tror på det på riktigt. faktiskt. jag gör det!


meanwhile - klockan är 1 och jag ska upp om 4 timmar! tjoho.
godnatt


this is the punchline baby

nu, efter att ha skrivit personliga brev, cvn, skickat mail, kollat adresser, ändrat brev, signat up online för att hitta ett jäkla jobb i 3 dagar har jag kommit över ett jobb som jag SÅ MYCKET VILL HA. åh det skulle vara så perfekt. Och jag kvalificerar rätt bra! Som pappa sa idag på telefon: "det gör ingenting att vara lite underkvalificerad. Arbetsgivare ser hellre att arbetssökande är underkvalificerade än överkvalificerade. En underkvalificerad är eager to learn och stannar mest troligt längre än en person som är överkvalificerad." och jag tror faktiskt jag kan ha en bra chans till det här jobbet. Det gäller nu bara att jag skriver ett killer personligt brev.

jag är nervös.

att ta farväl

efter 4 kära år vi delat tillsammans är det nu dags att säga hejdå. tear!


alltså det är ju så man vill gråtasöt tjej.

lite trött blir jag allt

jag måste erkänna att jag är lite irriterad och besviken just nu på min förra chef. Min sista arbetsdag på Bygma innan jag åkte till USA sa han att jag är välkommen tillbaka när som helst. Så i typ april mailade jag honom och berättade när jag skulle komma hem och att jag inte har någontin planerat för hösten och att jag gärna kommer tillbaka och jobbar och han svarar att de gärna vill ha tillbaka mig och att vi skulle prata mer om det ju närmre vi kom. Så jag har mailat honom lite då och då för o försöka uppdatera allting och han har varit dålig på att svara. Så för 2 veckor sen skickade han schema för 2 veckor i sommar som jag kunde jobba. i Juli. Jag skrev tillbaka ett mail att jag inte är hemma i Juli, kommer hem i slutet av augusti och att jag givetvis letat efter ett heltids - åtminstone deltidsjobb i höst. Två veckor gick och inget svar.

Så igår mailade jag igen för jag börjar bli rätt irriterad över jag inte får reda på någonting.

-   Hej Niklas! Ledsen att jag mailar igen och tjatar, men det börjar dra ihop sig nu tills jag kommer hem och jag måste verkligen veta vad jag ska göra i höst. Jag har kommit in på en utbildning på Södertörn som jag måste tacka ja till om jag inte har något annat jobb. Jag vill hellre jobba ett tag innan jag börjar plugga och allra helst vill jag självklart jobba på Bygma! Jag saknar er alla jättemycket och har trivts hos er ända sen jag började så självklart vill jag komma tillbaka och jobba hos er. Det känns lite jobbigt för mig att jag inte får något svar från dig, speciellt när du skrev och gav mig 2 veckor i sommar då jag inte ens är hemma och nu inte fått något svar på 2 veckor. Så snälla - hör av dig! Annars måste jag börja leta annat jobb eller tacka ja till utbildningen och som sagt, jag jobbar hellre hos er! Dock inte extra.

Varma hälsningar från Elin
---------------------------------------------------------------------------
Hej Elin!
Jag har inte uppfattat att du ville ha heltidsjobb i höst!
I dagsläget har jag inte någon heltidstjänst över!
Givetvis kan vi ordna extra jobb som jag uppfattade från början men det är också allt i nuläget!
Ha det gott i värmen!
---------------------------------------------------------------------------

Okej då måste du nog ha missuppfattat det för jag tycker jag var ganska klar från början vad jag var ute efter. Men har du ingen plats så har du ingen och det är väl inte mycket att göra åt. Jag hörde från Therese att någon i kassan funderade på att gå ner i deltid.. så om du får reda på att någon vill skära ner på tid eller om någon ska sluta så kan du väl försöka ha mig i åtanke och höra av dig?

MvH Elin


Är det bara jag eller är det inte rätt taskigt och opoffessionellt? aja blir väl till o söka andra tjänster då..


den där jäkla ironin...

är det inte sjukt ironiskt att nu när jag fixat min dörr i mitt rum så det inte kommer in massa sol och hettar upp mitt rum under dagen så jag kan sova under natten - att jag FRÖS HÄCKEN AV MIG inatt?
glömde iofs att stänga fönstret och hade inget täcke i påslakanet (såklart) men ändå...
idag är det 6 dagar kvar tills jag har två veckors semester!
Åh härliga liv!

härlig dröm

så min dröm. jag drömde att någon av barnen ramlade ut ur mitt fönster i mitt rum så jag vaknade och fick för mig att det verkligen hade hänt. Så jag gick till min dörr, öppnade den och gick ut på gatan. I trosor och linne. Kvart över 4 på natten. När jag står därute vaknade jag lite smått, märker att inga barn ligger o blöder på marken, skrattar åt mig själv, går in i mitt rum igen, glömmer låsa dörren och somnar med en gång. Jag berättade min dröm för Julie imorse och hon skrattade gott. så tokigt det kan bli.

Julie har förresten hittat en ny au pair nu! Hon heter Felicia, är lite drygt en månad yngre än mig och kommer från någon liten stad i Dalarna. Imorse ringde Julie henne och jag pratade en stund med henne innan Julie tog över och hon var jättetrevlig! Dagen innan hade hennes vän tydligen gått bort (jag vet inte vad som hände) så självklart lät hon lite nere, vilket är fullt förståeligt. Jag menar, herregud. Men hon ville ändå prata och jag berättade lite om Santa Rosa, familjen och mitt schema. Julie pratade med henne ett tag och efter hennes samtal så pratade vi lite om vad vi båda tyckte och vi tycker båda två att hon verkar bra. Hon har ganska många småsyskon som hon har växt upp med att ta hand om. Hon har också suttit barnvakt väldigt mycket och bott själv så hon verkar väldigt ansvarsfull. Tydligen kunde hon komma lite närsomhelst så Julie skulle gärna vilja ha henne här kanske en vecka innan jag åker hem så hon kan titta lite på mig när jag jobbar och se hur det funkar. Jag vet själv att jag verkligen skulle uppskatta det när jag kom om jag kunde hänga med en au pair istället för en förälder och lära sig för det är SÅ annorlunda hur barnen beter sig kring föräldrarna och mot mig. (i det här fallet är de faktiskt lättare att ha o göra med när de är med mig:P) haha tycker iallafall jag.
Så förhoppningsvis kommer Felicia hit någon gång i augusti och allt löser sig med Julie och hennes nannyproblems.

nu är jag hungrig! Har ätit gröt, en sketen sallad och en peach idag. min mage skriker efter mat.
och lite bullar och munkar o sånt gott.
maaaah

  såhär roligt har jag när jag har tråkigt. yeeey


pooooolen

jag hade en rätt konstig dröm inatt som slutade med att jag stod utomhus på gatan med linne och trosor kvart över 4 på natten... men det kan jag berätta om lite mer ingående senare. Nu ska vi iväg till någon klubb med en pool eller whatever. Hela familjen. Nu måste vi åka. tjingelineg

hur RAR får en gammal dam vara?

Ni vet att jag har haft en helvetesvecka eller hur? Jag har tjatat om det rätt mycket. Och Julie har varit väldigt förstående att jag har haft det tufft på sistone, och samtidigt har jag varit väldigt förstående över hennes situation som är att hennes farmor är sjuk i cancer (de fick svar från biopsin idag) och hon har ingen annan än Julie att förlita sig på. Vilket sätter Julie i en knivig situation då hon jobbar fulltime och har två småbarn vilkas liv hon vill vara så envolverad i som möjligt, med en man som inte hjälper till en enda minut mer än vad han verkligen behöver. Så självklart hjälper jag Julie så mycket som jag bara kan - även fast jag jobbar bra mycket mer än vad jag blir betald för.

Så idag kom Julie hem och alldeles nyss kom hon in i mitt rum och gav mig ett kuvert - från hennes farmor!
Såhär stod det:

Elin,
Thank you for all extra in taking care of my precious two little ones.
Let yourself a manicure or what ever is something you special want
that is extra.
Enjoy and thanks a million!!
Grandma Lenore.


Julie blev så förvånad när jag berättade (för länge sedan) att jag aldrig har gjort en manikyr att hon berättade det för Grandma Lenore som tyckte att jag förtjänade en. Hon bifogade 20 dollar i kuvertet.
Så himla rar gammal dam att jag blir tårögd! Och tänk att hon kommer gå bort inom ett par månader.. fruktansvärt sorgligt. Själv hoppas jag att jag kan få träffa henne innan jag åker hem. Hon verkar så himla mysig.

lösningen på problemet

ligger i min naturliga uppfinningsrikhet:


          


IM SUCH A FLIPPIN´ GENIOUS

midsommar

jag vaknade för lite drygt 4 timmar sen (kl 7) av barnskrik, stampade och tjohej och försökte förgäves somna om. Men istället låg jag i 3 timmar och halvdåsade då jag stördes av barnen i huset, garrett som är så jävla oförsiktig med att inte smälla i dörrarna, ljudet ute från gatorna (jag hade ju fönstret öppet för att kunna andas) samt attjag var så jävla kissnödig. Så vid 10 gav jag upp.

igår var det midsommar. Hoppas alla hade kul och karatefylla. Själv hade jag elavbrott och försökte läsa min bok med att peka lyset från mobilen på boken. Efter ungefär 5 minuter fick jag ont i huvet och sket i det istället.

Någon har varit inne på min toalett och inte satt igång fläkten efter sig. Tack - nu kan jag inte använda den på ett tag.

Jag gick in i köket för o göra iordning lite gröt till mig själv men micron lät så sjukt läskigt så jag velade lite om jag skulle låta den stå på - tänk om den sprängs? Jag beslöt mig för att låta den stå på så kan jag vänta i mitt rum sålänge. Om den sprängs så borde jag ju ändå vara säker här borta.

Idag ska jag skriva ett CV och skicka ut till lite ställen därhemma. Samt så ska jag skriva ett litet halvargt mail till Niklas och pusha lite. Jagmenarkomigennu.

värmeslag

åh herreminjävlajesus jag smälter. det har varit helt SINNESJUKT varmt hela dagen och det är fortfarande varmt!! halv elva på kvällen! Vi har haft två elavbrott på kvällen också så airconditionen har ju slagit av helt. och jag vill inte sätta på den utan o kolla med Garrett. Men jag vill heller inte gå ner i hans rum o ba " Gaaaaarreeeeettt".
så jag har tagit ur täcket ur mitt påslakan, jag sitter halvt naken i min säng med både fönster och dörr öppen och jag svettas ändå.

nu är iallafall min helvetesvecka över. Imorgon är det lördag och Julie kommer ÄNTLIGEN hem! ååh. hemmalagad mat <3.
Garrett ska tydligen ta med killarna till poolen imorgon (wow!) så jag ska väl försöka sova ut lite (om jag nu kan andas i den här värmen) och sen gå ut o lägga mig i solen. sen tvätta mina lakan och kanske träna ikväll när Julie är hemma och vi har två bilar. Stora planer jag har. tjohoo


Jag såg förresten Michael Moores dokumentärfilm "Sicko" som Malin rekommenderade till mig som handlar om USA:s sjukvårdssystem..

jag är helt ärligt talat mållös. Det är så himla fruktansvärt så det är fan inte klokt. Om jag någonsin får för mig att stanna i det här landet så kan väl någon vara så god och banka mig lite i huvet?
Han är himla bra den där Michael. Hoppas han fortsätter göra det han gör. Jag tror verkligen att han gör stor skillnad i det här landet. Åtminstone så väcker han intresse och engagemang hos folk och det är sånt som ger förändring.


morning to y´all

vet ni vad? Idag jobbar jag faktiskt inte 10 timmar! HURRA!
(jag jobbar 9,5 timmar istället)

jag vaknade helt sinnessjukt hungrig imorse... middagen igår var någon halvt tinad/halvt uppvärmd kycklingsoppa som inte såg alltför attraktiv ut. Så jag dissade den och körde på en Lean Cuisine Sesame Chicken pasta snabbmatslåda istället som faktiskt var jättegott men portionerna är ju så fruktansvärt små! Jag äter hellre nyttig (äcklig) mat i större portion än onyttigare (god) mat i små portioner. Det är ju bara tortyr att äta god mat och sen inte får ta seconds. Sen åt jag lite vindruvor också medan jag somnade gott i min säng. Jag kan knappt fatta att jag har jobbat 10 timmar varje dag i 4 dagar. Jag är bannemig helt slut. Men idag ska vi tack o lov till Howarth Park och bara ta det lugnt. Det hade varit så mycket enklare dock om Nathan antingen var lite äldre eller lite yngre. Då hade jag inte behövt ha superkoll på honom hela tiden. Hade han varit äldre så hade han ju kunnat springa runt o leka med de andra barnen medan jag sitter tillbaka och bara tittar, eller om han var jätteliten så hade han bara kunnat chilla i vagnen o sovit typ. Men nu måste jag verkligen vara med och leka hela tiden.. vilket är lite jobbigt (speciellt just idag). 
men men. det är iallafall fint väder och jag är glad för det. Har lite att göra innan vi ska åka..
Göra picknicklunch
packa diaperbagen med ombyteskläder till efter de har lekt i vattnet
städa undan i köket
klä på ungarna
klä på mig själv
köra in lite tvätt i maskinen
packa in lunchen, diaperbagen, leksaksväskan och filten i bilen innan jag tar med barnen ut till bilen.
åka vid 10:45. nu är klockan 8:45. Så jag har a good 2 hours left.

imorgon kommer Julie hem tack och lov! Om 9 dagar åker familjen till North Carolina och jag har ledigt i 17 dagar. Vilket ska bli någonting similar to heaven. först ska jag fan bara sova typ en hel dag (UTAN att väckas av barn! kan ni förstå hur lycklig jag är?) sen ska jag... jag vet inte. ta hand om mig själv. Träna, sola, vila, läsa en bok, lyssna på musik - ni vet, sånt som jag älskade att göra innan jag blev "a second mom". Jag ska åka till San Francisco och bara gå runt och älska staden. Jag ska träffa Viki och Amanda och Johanna. Jag ska hänga på Gestalthaus och gå ut på krogen.

Åh vad jag längtar.
det är 70 dagar kvar tills hemgång. Shit, alldeles nyss var det ju 100. 30 dagar gick helt plötsligt jättefort. Hoppas de kommande 30 dagarna också går fort. Och de 30 dagarna efter det. Och en VIPS så är det bara 10 dagar kvar tills hemgång. ouff

10 veckor

åh jag blir så trött på mig själv. eller mitt liv snarare. Jag är trött på mig själv och mitt liv.
De där skorna jag beställde från Asos har inte skickats än och jag fick ett mail där det stod:


Dear elin,
Thank you for your recent order; number ********
Regrettably, your order has been flagged by our system for additional security checks, and we therefore require further details to verify your identity before we can dispatch your order. The good news is that once you can provide us with this information your account will automatically be cleared for future use.
We do appreciate that this may be frustrating for you but hope you can understand these precautionary measures are required to protect our customers from potential fraud.

If you do not hold a UK Driving License or UK Passport, and/or your billing address is outside of mainland UK, we will require the following information by fax or email*:
  • A recent copy (dated within the last 6 months) of the statement for the card used to place your order and
  • A copy of your Driving License or Passport

Äh då får det fan vara. Inte orkar väl jag hålla på och hitta något statement för mitt svenska bankkort? Jag som inte varit hemma på 9 månader. Herregud.
Lite synd för fina var dom ändå.Men antagligen bättre för min ekonomi.
Däremot är det 815 kronor mindre på mitt konto... lite oroande. Jag vet inte vad jag kan ha handlat för dom. Kan det vara så att Asos har dragit pengar från kontot redan men kommer ge det tillbaka tror ni? Fast fan jag tror inte skorna var så dyra...


Idag är det förresten exakt 10 veckor tills jag kommer hem.
Julie skulle kommit hem från Palo Alto idag egentligen men ska tydligen stanna tills lördag. Vilket betyder att jag får jobba 10 timmar imorgon också! Jippie!

måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag! härlig vecka det här.


men för i ....

skärpning hörni med bloggandet! usch!
Maria, Fredrika, Josefin, Lantz, Sophia, Fia men framförallt EVELINA.

ta er i kragen nu o börja blogga. Ni är ju aldrig online på msn så jag har ingen aning om vad som händer i era liv! (förutom Fias..)

not mr johnny

usch jag känner mig deppig. jag läste stephanies blogg och inser hur avundsjuk jag är på tjejerna där nere i San Francisco. Jag saknar storstaden. Santa Rosa är SÅ tråkigt. jag saknar att strosa runt Union Square ner mot Market Street. Eller att hänga på Gestalthaus i Castro med Viki och tjejerna. Men om 10 dagar har jag 2 veckors ledigt och då ska jag försöka åka ner till San Francisco. Och dra med Fia om hon är ledig.

Usch jag har så himla ont i magen. Inte sådär "jag mår illa" - ont, utan verkligen ONT. aaj. Jag kan varken sitta eller stå utan att det gör skitont. aj som faan. om jag inte visste bättre skulle jag tro att jag skulle föda barn eller något. helvete vad ont det gör.
hoppas jag kan köra utan att crasha bilen... vi ska hämta Garrett på jobbet innan vi hämtar Colin från skolan. Garrett sa imorse att han behöver bilen till en sak med jobbet. Över telefon sa Julie nyss att han ska golfa med sina jobbkompisar i 4 timmar. Viktiga grejjer när jag jobbade 10 timmar igår och kommer få jobba 10 timmar idag...
imorse när jag hämtade Nathan från hans rum (vi skjutsade Garrett till jobbet tidigt) såg jag att han sov i sina kläder han hade på sig igår. Han hade inte ens bytt honom till pyjamas.

Igår efter middagen (som jag förövrig hade lagat) sa han till Nathan när han lyfte honom ur babystolen:
"oooh look at all that pasta on the floor. What a mess you´ve made buddy! We´ll just let it dry up and i´ll pick it up later"
Och gissa vem som sopade upp all pasta från golvet imorse? JAG såklart!
Gissa vem som fick ta ut soptunnorna igår även fast han hade sagt att han skulle göra det?
JAG såklart!
jisses han kunde inte ens starta diskmaskinen som var full igårkväll... gash.

nu ska jag ta en megatablett och gå o dö i en halvtimme innan vi måste åka.

Philips dvd playah

idag har varit rätt okej faktiskt. fast tanken var att jag skulle pratat med Malin mellan 10-11 imorse då Julie skulle åkt till Palo Alto tidigt.. fast hon åkte inte förrns 12 nästan och då var jag o Nathan o stort sett påväg att hämta Colin från skolan..
vi har inte gjort ett dugg idag.. jag har städat och städat, lagat mat och lagat mat. Vikt tvätt och... vikt lite mer tvätt. Bytt blöjor, tagit ut soporna - the usual.
Vi hämtade G från jobbet vid halv sju och jag jobbade en och en halv timme extra medan han hade ett businesscall. Det blev ett 10timmarsskift idag. ouff. Imorgon börjar jag 7.30.. aah den gör ont.
Har två telefondejter imorgon: malin o mams.

Dvd spelaren kom idag. Jag vet inte om jag tycker om den än. Den är liten och söt.. och det är bra ljud och bra bild. I dont know. Jag tror iofs inte att jag orkar lämna tillbaka den heller så det kanske är lika bra att behållaren.
(jag beställde ett till par skor från Asos också... iish)

På torsdag är det bara 10 veckor kvar tills jag åker hem. Det är helt surreal!

jag måste bara...

Nyss läst på Tjuvlyssnat.se:

En ung, kvinnlig expedit håller på att hjälpa en medelålders kvinna. Utanför provrummet står en annan medelålders kvinna och väntar på sin tur.

Kvinna 1: Tycker du verkligen inte att de här bikinitrosorna sitter för tajt?
Expedit: Nej, tänk på att de får verkligen inte vara för stora eftersom de töjer sig i vattnet, och det blir ju inte så roligt ifall trosorna skulle åka av.
Kvinna 2 (utbrister glatt): Eller så blir det jätteroligt!


det är en såndär sak som min mamma lätt skulle kunnat kläcka ur sig.

girls nights in

såå. I fredags hade jag typ världens softaste dag. Jag hade sovmorgon till 1 och började "jobba" direkt när Julie kom hem med killarna från swimclass. Vi gick o la dom direkt och sen spenderade jag kanske en timme med att vika tvätt och städa rent i köket och vardagsrummet. Lite småplock sådär. Sen satt jag mest vid datorn och väntade på att klockan skulle bli 5 då jag skulle "sluta jobba" (som om jag ens hade börjat jobba). Jag väckte killarna klockan 5, Julie kom precis hem från sin lilla ärenderunda och hon tog över direkt. Så jag var "on call" i 4 timmar medan killarna sov typ. det var min arbetsdag. Jag skulle inte banga på o ha så varje dag.
Tidigare när jag höll på o vika tvätt ringde Fia för o påminna mig och fråga om jag kunde komma till henne ikväll. Hennes värdfamilj skulle åka till NY senare under dagen och hon var ensam hemma o tänkte att vi kunde ha en tjejkväll med hot tub bad och bara chill. Så jag frågade Julie om jag kunde låna bilen och hon sa ja. Hon ringde Garrett för o se till att han var hemma från jobbet i tid med bilen och han sa att han skulle vara hemma till 6 (jag behövde åka runt 6.30).
Självklart så var han inte hemma förrän vid 7 och jag åkte hemifrån 7.05.

Vid halv åtta var jag hemma hos Fia som hade hot tuben på och maten klar :) Underbara människa. Efter en jättegod middag - flygande jakob - bytte vi om till bikini och tog med en flaska vin o satte oss ute i hot tuben.

      


3 timmar och en flaska vin senare går vi och lägger oss och Fia är så rar och låter mig sova ända till klockan 8 morgonen därpå. gah.
Hon släpar med mig till hennes gym där jag för första gången kör ett spinningpass och jag skojar inte när jag säger detta: jag har aldrig aldrig aldrig i hela mitt liv haft så ont mellan benen som under och efter detta pass. Även nu gör det så sjukt jävla ont. Hur klarar folk av att sitta på denna cykelsadel och trampa som en dåre en timme i sträck, vecka efter vecka? Jag höll på o dö.
Efter spinningpasset (då jag var gaanska redo att åka hem och svimma ett tag) ska vi köra poweryoga. Är det bara jag som förknippar yoga med något lugnt och harmoniskt (=enkelt)? Nu var det här iochförsig poweryoga så det borde jag ju ha fattat men GAH vad det var jobbigt. Mitt underliv hade redan dött, little dit i know att mina armar också skulle dö. åh fy satan. det gör så ont att jag vet inte var jag ska ta vägen.
Efter en timme yoga var vi tack o lov färdiga med träningen för dagen. jag var seriöst nära på att ge upp under första halvan av yogan och bara gå ut o ställa mig på löpbandet istället. Jag är så svag i mina armar!

Hur som, efter gymmet åkte vi hem till Fia och spenderade resten av dagen i solen vid hennes pool. Det var helt underbart skönt. Sinnesjukt varmt dock så tack o lov för poolen. Vi låg där och läste och pratade och åt körsbär och mandlar och bara levde.

Vid 6 var det dags o äta middag och vi letade lite i frysen vad det fanns hemma (hennes värdfamilj hade typ inte lämnat någon mat hemma alls - hygglo) men vi hittade nån typ av kött och potatis. Så vi hittade på lite. Stekte köttet i vitlök och olja och stekte potatis i olja och nån sorts grönsak som jag just nu inte kan komma på vad det heter..
Det var faktiskt jättegott! Potatisen hade kunnat vara godare och köttet hade kunnat vara lite saftigare men på det stora hela vart det faktiskt gott :) Vi gjorde en sallad till och drack lite mer vin. Kvällen avslutades med en film och ännu mera körsbär och vid elva åkte jag hem.

Idag har jag (som ni kanske har förstått) träningsvärk ungefär överallt  och har inte gjort något alls. Vaknade såklart kl 7 av barnskrik. Jag drömde förresten att jag var hemma och hade världens fest. Kim Kardashian var där och sjöng (väldigt falsk kan jag tillägga) så Celine Dion fick hoppa in och hjälpa till. Sen kom Tina Turner och Beyoncé upp på scenen också. Det vart ett himlans party

         

   


fiaskrutt

nu är jag hemma igen. Jag är supertrött och har ont precis överallt. jag kan förklara allt lite mer ingående imorgon för nu orkar jag faktiskt inte.
min dator är trög. det är bergis för att han har fått stå oanvänd i över 24 timmar. han är inte helt van vid det tror jag.
jag kan iallafall avslöja att jag hade det superhärligt hos Fia. Det är så skönt att vara borta från huset. Även fast man inte jobbar så är man ju alltid omkring arbetet. Barnen, stökigt hus, stressade föräldrar - you know the drill. Så det var skönt att få sova hos Fia och inte vakna klockan 7 av barnskrik (jag väcktes av Fia klockan 8 istället som drog med mig till två mördarspass på gymmet - som jag definitivt ska förklara mer ingående imorgon. mina organ är fortfarande intakta tack gode gud - men det var fan på håret)

nattinatti

chill pastill

jag fortsatte med mitt matprogram till lunch och anordnade en kycklingsallad åt mig själv. Sallad, gurka, avocado och stekt kyckling (i olivolja må jag tillägga). Hade gärna haft lite tomater i men den där jävla salmonellan förstör det ju för mig. Jag toppade med lite sallasdressing. Det var faktiskt jättegott. 
 
Det är det enda jag har ätit idag! Inte för att jag brukar äta massa skit men ändå. Jag har verkligen hållt mig supernyttig idag. Jag missade dock "snacksen" man ska äta 3 timmar efter frukost samt 3 timmar efter lunch men... äh..
nu ska jag snart hem till Fia och ha en tjejkväll deluxe! Hennes värdfamilj är inte hemma och vi ska bada hot tub och bara pampra oss själva. Hon ska laga mat åt mig också. Ååh hjärtegull.


jag är VRÅLHUNGRIG.

bantning suger ju. blir väl till o vänta med o se om det faktiskt funkar...

Cuur Weightlossprogram

jag hittade Cuurs hemsida igår och de hade en plan på hur man ska träna och äta så jagfick  lite tips om vad man kan äta till frukost och körde på det nyss. Det var rätt bra faktiskt.
2 äggvitor scrambled med ½ cup gröt med blåbär i. Och ett glas mjölk.

kändes nyttigt och bra, men jag måste erkänna att scrambled eggs med bara äggvitor var verkligen jätteäckligt.

nu ska jag byta till bikini och smörja in mig (fia har lärt mig vikten av att smörja in sig med sololja nu:P) ta ipoden och lägga mig ute i solen.

tjingeling.

mardröm

jag drömde en helt fruktansvärt läskig dröm inatt. Jag drömde att jag höll på att bli våldtagen. Och att det samtidigt var någon annan i huset. "Han" skulle gå upp på övervåningen en liten stund och sa åt mig att stanna därnere och jag sprang in på toaletten nere i vårat hus (vårt hus hemma i sverige alltså) och gömde min mobil bakom ett värmeljus. Min plan var att sedan säga att jag måste gå på toa och sms:a en vän för att säga "Skicka hit polisen. Ring inte".
Jag kunde inte rymma medan han var där uppe för jag kunde inte lämna personen som var på övervåningen - vem det nu var. usch det var såå himla obehagligt. Jag var lixom halvt vaken/halvt asleep och samtidigt sjukt kissnödig. Och hungrig. Jag vet iofs inte vad det har o göra med drömmen... jag var det bara.
läskigt!!

Sen vaknade jag iallafall. Klockan var 7 och jag gick o kissade och sen somnade jag om igen och drömde ingen läskig mardröm. Nu har jag precis vaknat och jag funderar på att gå o äta frukost och sen lägga mig ute i solen tills jag börjar jobba kl 1. det är jättefint väder!

sweetpea

lbland är det faktiskt jättekul att leka med Nathan. Han ställer upp på det mesta.


 

han tycker det är jätteroligt när jag gör såhär bara så ni vet. Jag gör det inte mot hans vilja eller något sånt.

daft hands and bodies

snacka om att ha alldeles för mycket fritid.
men det är sjukt skillat.

http://youtube.com/watch?v=K2cYWfq--Nw

http://www.youtube.com/watch?v=lLYD_-A_X5E&NR=1

jag älskar ändå den här bäst.
http://www.youtube.com/watch?v=cYDmIn6Gp8I&amp;feature=related

hmjag tror jag kan ha klantat till det en aning där med dvdspelaren. Den drivs nog inte av bytesbara batterier. Och då går ju min idé i stöpet litegranna iochmed att batteriet kanske inte håller så länge utan att man laddar den.. hmm.
aja. det är lugnt. Den var rätt billig - bara 700 spänn. plus att om den inte är bra så kan man alltid lämna tillbaka den.
we´ll have to wait and see.


jooy

Julie sa att jag kunde börja 12.30 imorgon. åh härliga liv. jag ska sova.
träna hade jag gjort om jag hade tillgång till en jävla bil.
men det har jag inte.. så "attan också - jag får väl sova istället..." bummer.


tes=fel

min tes var fel. nu loggades jag in direkt.
vafan.

fulla rullar jag vill ha bullar

jag börjar undra lite smått om det är blogg.se:s nya grej att man måste skriva in sitt lösenord 3 gånger innan man kommer till en ny meny, där man skriver in lösenordet en 4e gång och vips så loggas man in. 4e gången gillt lixom. Jag ska prova min nya tes nästa gång jag loggar in.

japps. så idag har jag jobbat i 12 timmar. det var hääärligt.  från efter det att mamma och jag pratade i telefon i en timme och sju minuter har det bannemig varit full rulle hela dagen. inte ens när killarna sov fick jag vila. det var så mycket städskit o göra. köket var helt katastrofalt efter familjens frukost som jag givetvis får städa upp. Det var högar med tvätt att vika och ännu större högar med tvätt att tvätta som tillslut blev de största högarna med tvätt att vika. åh.

Garrett sa imorse när jag släppte av honom på jobbet att det "antagligen" (=definitivt) blir en såndär lång dag igen och att han nog behövde jobba till 7. Men han skulle ringa när han kunde bli hämtad sa han.
Så jag väntade tills att han skulle ringa. Jag väntade också med att ge barnen middag för jag tänkte att de kanske ville göra det med sin pappa. Vilket kanske var dumt för de var ju hungriga.. aja. ett misstag får man göra.
Kvart över sju sköt jag iväg ett småsurt sms till Garrett:

"When can we pick you up? Kids are getting hungry and ive been working for 12 hours"
precis samtidigt ringer han o ba: "skickade du ett sms alldeles nyss?"
jag typ "ööh. yeah"
sen vart det väldans awkward i bilfärden hem sen. Han verkade lite småsur. äh. orka.

nu är jag jättehungrig men jag orkar verkligen inte resa mig ur sängen. Ännu mindre att gå in i köket och hanskas med allt som händer där inne. jag vill bara lägga mig i sängen och dö lite.
imorgon ska jag tydligen börja jobba kl 8. K-U-L

eBay är ont

usch... hörni jag har upptäckt onlineshopping... and it´s baaad.

scenario 1: Skorna från Asos - behövde de knappast (men de är ju så vackra att titta på)
scenario 2: Portabel dvdspelare från Philips - beställd från eBay.

det är för enkelt. mina pengar kommer flyga iväg pga dessa sidor.

men om man tänker såhär: den där dvdspelaren behövde jag faktiskt. Jag menar - 15 timmars flyg i augusti? Jag behöver underhållning..

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140240162565&ssPageName=MERC_VIC_RSCC_Pr12_PcY_BIN_Stores_IT&refitem=140240157247&itemcount=12&refwidgetloc=closed_view_item&usedrule1=StoreCatToStoreCat&refwidgettype=cross_promot_widget&_trksid=p284.m183&_trkparms=algo%3DDR%26its%3DS%252BI%252BSS%26itu%3DISS%252BUCI%252BSI%26otn%3D12#ebayphotohosting

dress

Efter jobbet igår åkte Fia och jag ner till "stan" och åt middag på en mexicansk restaurang som heter La Cantina. De har väldigt god mat men servicen igår var rätt kass. De hade en servitris ute på golvet och restaurangen var smockfull så det tog ett ganska bra tag innan man fick beställa. Fia berättade också att man misstänker att tomater här i Californien kan vara infekterade av salmonella. Så det blir inga tomater för mig :( tear.

sen gick vi in in Santa Rosa Plaza (fan) och lyckades självklart spendera onödiga pengar på Forever 21. Jag köpte en ganska kort svart tubklänning (som om jag behöver fler) och sen en lite mer "fin" klänning. Lite mer sofistikerad if you will. Båda utan att prova i provrummet faktiskt men jag hade tur och båda passar :)      

i kinda like `em. Whatya think?

shoes

nu tog det fyrtioelva gånger att logga in igen....

mina skor kom idag! åh yey. jag älskar dom.  
   

visst är de fina?

jag gillar ännu mer hur de matchar så bra med dagens outfit också. eller hur?
väldigt genomtänkt.bää

hey! jag loggades in på första försöket nu! yeey!

nyss sett på
www.sgsa.gameshowanswers.com:

weakest link:
Host: "Which letter of the alphabet sounds exactly the same as a term for the female sheep?"
Contestant: ".... uhmm.. bää?"

stupid gameshow answers

bara så att alla vet:
från och med nu kommer alla mina inlägg börja med
"FAN ATT BLOGGEN SKA VARA SÅ CP ATT MAN INTE KAN LOGGA IN! GAAAH!!!"

jag hittade en jättekul hemsida idag som heter Stupid Gameshow Answers. Där kan man gå in och kolla på gamla klipp från typ 70 talets gameshows. Som "The Newlyweds"! (mamma)

här är hemsidan.
http://sgsa.gameshowvideos.com/

jag har skrattat häcken av mig hela kvällen. Enjoy!
Russian River

alltså det här är ju helt sjukt. nu fick jag skriva in mitt lösenord fyrtioelva gånger innan jag loggades in. GAH varför ska dom ändra på saker som redan funkar? Jag menar, den är ju mer cp nu än innan dom ändrade den. Den känns lite som min pappa det där. Han ska alltid pilla på saker o ting för o få dem funka bättre men så slutar det med att han pajjar det istället. det var därför jag blev så nojjig när han fick för sig att laga Julie och Garretts dusch när han var här. Men så hade han flyt och lagade den faktiskt. Vilket jag antar var ganska uppskattat från Julie och garretts sida :) Min papi är kul. Han skickade förresten världshistoriens roligaste bild på han o mamma när de var på ett bröllop i vikinga-style.
Tyvärr funkade den inte o lägga upp för den är typ i fel format eller whatever. damn it annars hade jag lagt upp den. den är så himlans kul.

idag har varit en bra dag. Jag väcktes av Fias sms imorse kl 9 när hon undrade om jag ville hänga med till floden o sola o bada så jag packade mitt pickpack o drog till henne. Det tar verkligen en himlans tid att åka till henne alltså. Först ska jag ner från kullen där jag bor vilket tar typ 5 minuter. Sen är det motorväg i 5 minuter. sen tar det seriöst 20 minuter från motorvägen bort till Fias hus. gash.
Vid floden var det tomt på folk men fullt med söta vovvar som lekte o plaskade i vattnet. Så det var kul. Jag saknar mina egna vovvar så det är alltid roligt att träffa andra. En hund lät exakt som Joker. Det var läskigt. Han skällde sådär gällt och högt och panikslaget som Joker gör. snuttegulllurvtussplutte. Vi solade och åt mandariner och pratade o doppade fötterna och kastade macka i vattnet. Sen fick vi för oss att ta en promenad i vattnet (det är alltså jättegrundt. man kunde gå över till andra sidan av floden). Påvägen bortåt gick det jättebra för vi gick tydligen med strömmen vilket inte märktes, men vägen tillbaka - whoosch. Det vart tungt! Speciellt med flipflops och stenar som åkte in och gjorde ont. Men vi kom tillbaka tillslut och torkade i solen och åkte tillbaka till Fia som skulle jobba.

Jag släpade min stora häck till gymet och märkte till min för(vad heter det? Förfäsan? Förvåning? Nej inte förvåning.. för.. äsch skit samma) jag märkte att jag hade slut på batterier på min ipod och funderade seriöst i två sekunder på att åka hem, ladda ipoden och sen tillbaka lite senare. Men sen sket jag i det och sprang iallafall. I en timme. Utan musik. Ganska admirabelt tycker jag faktiskt. Stretch och 100 situps senare var jag påväg hem och nu är jag här i min säng och ska hoppa in i duschen snart. Ska duscha kallt och svalka av mig själv. Jag är väldigt het just nu (läs: bränd).

Fia fick mig att inse att det inte är särskilt långt kvar tills jag åker hem: Check this out:

om 3 veckor åker värdfamiljen till North Carolina
= jag har 2 veckor ledigt!
de kommer tillbaka den 15 juli och jag åker hem den 28e augusti. = 6 veckor

det är bara 11 veckor kvar tills jag kommer hem!!! :D:D:D

hejhej!


grattis i efterskott.

alltså åh vad är det för fel på den här dumma bloggen? först skrev jag in min mailadress och lösenordet men så säger den att det är fel lösenord. Så jag blir tvungen att byta lösenord. Men så gick det inte att logga in med det heller. För då var det tydligen fel adress. tillslut så gick det igenom och jag kom in. bloggskrälle.

Igår var det tydligen också sveriges nationaldag som jag totalmissade. Grattis i efterskott.

Igår var jag, Fia och killarna på en japansk restaurang som heter Hibachi som har så skrämmande god mat. Det är en sån där restaurang där man sitter runt en grill typ och de lagar maten direkt framför en. Så man får maten direkt från grillen. Och det är jättegott. Och så gör de en liten show av det hela. Kastar ägg upp i luften och landar den i hatten eller kastar ris mot en och försöker få den att landa i munnen. (jag var den enda runt hela bordet som lyckades). Nathan var rätt skrikig och jobbig innan riset kom in, Colin skötte sig rätt bra faktiskt. Han fick glass till efterätt och var väl rätt nöjd efter det. Men såklart när vi kom hem så var han "hungrig" igen. Tjena.

Fia och jag gjorde kokosbollar och låg i min säng och kollade på film efter att killarna hade lagt sig. Over her dead body och PS I love you blev det. Jag har ju redan sett den sistnämnda men det är så himla bra så jag kunde ju se den igen.
Fia sov över här och åkte imorse för att dra till gymet. Hon är så hurtig den där. Jag skulle också vilja kunna träna så mycket som hon...

Idag ska jag verkligen städa hela huset. Det är så stökigt. Jag har redan betat av köket men jag ska städa undan alla leksaker i vardagsrummet, städa mitt rum, tvätta mina kläder, vika typ 5 satser av barnens kläder, städa i Colins rum, tvätta mina lakan. aa det var väl det. Julie och Garrett kommer hem inatt så det kan inte se ut som det gör nu. Det blir en kul dag det här. wiie. Plus att barnen kommer bli uttråkade och bergis inte sova och Colin kommer bli 4x jobbigare. Nu är han på timeout i sitt rum. Jag freakade ut på honom när han kastade en leksaksbil i Nathans huvud. Helt oprovocerat. Nathan satt o lekte med en liten musikgrej. Jag fattar inte varför Colin håller på sådär... jag blir galen. Jag fick iallafall trösta Nathan i en kvart typ och sände upp Colin på sitt rum.

Anywho. tillbaka till arbetet.
Idag är det 82 dagar kvar tills hemgång.

grattis sverige

jävlasnorungjävel

jag mår verkligen piss just nu. är så ledsen och utmattad och irriterad och förbannad. allt på samma gång. Colin den lilla jävla snorungen tar kål på mig och allt jag vill göra är att ge han en stor fet jävla smäll så han kan ge mig en break nån gång! jag hatar honom. jag verkligen grundligen ända ner i benen till 100 procent hatar den jävla snorungen. jag hatar honom så jävla mycket.  han har ingen respekt, han säger aldrig tack eller snälla eller förlåt. han bara springer iväg och skiter fullständigt i vad man säger. alldeles nyss åt vi middag och han vägrade äta något. Jag sa åt honom att det här var det enda han skulle få ikväll men han vägrade äta. det enda han gjorde var att leka med maten och peta i den. Jag sa åt honom (på fullt allvar) säkert 20 gånger. Tillslut tog jag maten ifrån honom, tog ner han till tvn och sa att han kunde titta på tv i 30 minuter sen är det direkt i säng. Ingen saga, ingen sång, ingenting. klockan halv åtta.
han får skrika och gråta och protestera bäst han vill. jag kan ärligt talat inte bry mig mindre.
jävla skitunge. jag skulle kunna strypa honom just nu.
stod och grät i köket i 10 minuter och nu håller jag på att svämma över av ilska.

jag tänkte aldrig jobba över dagar såhär igen. Om Julie ber mig någon annan gång så tänker jag säga nej och tipsa om att hitta någon annan istället. Jag vägrar.

dumma blogg

har det hänt alla andra också? Att de ska flytta bloggen eller nåt och så kan man inte logga in på sitt användarkonto? nu märkte jag att man kunde logga in på "publish me" och blogga. tur för jag började få lite abstinens.

igår tog min lillebror studenten! Stort grattis till honom! Jag kan fortfarande inte riktigt fatta att han har tagit studenten, men mest jag kan jag inte fatta att det var ett helt år sen jag tog studenten.
Det var iallafall jättekul igår för jag fick chansen att prata över Skype med jättemånga hemifrån!
Syrran, min storkusin Erik, min farbrors fru Eva, min lillkusin Joel, Wilhelmina som redan har fyllt 10 (herregud), Gugge, Pär, Adam såklart. Men allra bäst var det att prata med Jonathan och David. åh jag blev så glad. Först pratade jag med mamma så sa hon att hon bara skulle springa iväg lite fort o säga hejdå till folk. Så kommer en kille på telefon tillbaka och jag tror direkt att det är Adam. Sen hör jag hur han börjar göra sin tillgjorda röst och då fattade jag att det var jonte. Lycka! Det var så kul att få prata med honom och David! Saknar alla jättemycket nu och villb bara hem och krama er alla!

Nu har jag varit online på skype hur länge som helst, familjen också, och jag ringer o ringer men det är ingen som svarar. what the heck. snart ska vi iväg på swimclass o vi kommer hem senare o jag vet inte ens om de är online då.
aja vi får se. jag vill prata med adam o se vad han fick för studentpresenter :) Och vad han tyckte om min.

Nu måste jag packa ihop det sista och åka iväg.
hejhej

mmmmnu har jag bestämt mig...

image185

det blir till att baka rulltårta imorrn!

sex and the city

igår var en bra dag. en riktigt bra dag faktiskt. Jag och pojkarna åkte till Howarth Park klockan 11 för o möta Yuki, Jen och Irene med sina barn. Det var fint väder, barnen var på bra humör och vattensprinklern var igång så barnen lekte där och tröttade ut sig rätt rejält. Vi hade med oss picknick och alla delade med sig av sin mat. Jag tog med mig den stora filten i mitt rum som visade sig vara ett smart val då vi satt i skuggan av ett träd i gräset. Jag som tänkte lämna den hemma i tanken att någon annan säkert hade med sig en filt, men tur som var tog jag med den ändå. Nathan upptäckte sprinklern och blev helt kär i den. Han traskade rakt in i den, blev dyblöt och hade superkul. Tog massa söta bilder på barnen i vattnet:


       

       

        
     

Vi hade faktiskt så fantastiskt kul. Det var verkligen en jättehärlig dag! Man tröttar ut barnen, man är ute i solen, man umgås med jättehärliga (dock lite äldre) kvinnor och man får en mycket attraktiv bh-bandsbränna på axlarna.

Egentligen skulle vi gått på Sex and the City filmen idag (lördag) men Julie är ju i Palo Alto så hon kunde inte gå. Däremot gick jag, Fia och Yuki och såg den igår istället! Jestanemig vad det var packed med folk. sinnesjukt. Det fanns INGA parkeringsplatser (några idioter hade parkerat över 2 rutor) det var kö till insläppningen och det var reserverade platser inne i biosalongen. Jag, Fia och Yuki kom dit runt kvart i 7 och jag gick in för att ta platser åt oss medan Fia köpte popcorn. Längst ut till vänster på andra raden från skärmen. Där kan man snacka om nackspärr. Världens sämsta platser. Men det var det värt. Filmen var helt fantastisk. Den var underbar, rolig och sorglig. Man skrattade och grät om vartannat.
slår vad om att Malin är jätteavundsjuk på mig just nu :)


image179Idag vaknade jag klockan 8 för att börja jobba och var helt sinnesjukt trött. Mötte Julie i hallen som sa att barnen fortfarande sov och att jag kunde börja jobba 8.40 istället. Så jag gick o la mig igen.
Sen åkte Julie till Palo Alto, Garrett hade varit uppe o jobbat sen 5 imorse och satt fortfarande o jobbade så jag hade hand om killarna. Vi hängde hemma ett tag o lekte, åt frukost, klädde oss och kollade lite på tv. Sen rensade jag alla bokhyllor på biblioteksböcker att lämna när vi ändå skulle till biblioteket. Det vart himlans stökigt. :)
Så vid 11 åkte vi till biblioteket och var där i nästan 2 timmar. Colin spelade ett Magic Schoolbus spel på en av datorerna och Nathan var jättekul o gick o hämtade bok efter bok och tog de tillbaka till mig, lade den bredvid mig och satte sig i mitt knä. Precis som om han sa "läs den!". Vi hade faktiskt en jättemysig dag.


   
   


sen kom vi hem och åt lunch. Nathan tog en nap, Colin kollade på SuperWhy. Fia kom förbi, Colin tog en nap, Jag fick sluta runt 3 och satte mig ute på baksidan i solen med Fia. Sen åkte hon hem och jag har hängt inne i mitt rum sen dess (det var lite väl blåsigt utomhus). Snart ska jag pallra mig ut o äta middag och kolla med Garrett när han vill att jag börjar imorgon. Vi ska ha ett potluck party hos Yuki och Taro tillsammans med Jen o Sadie, Irene och Oliver och säkert fler barn m. mammor. Man ska tydligen ta med sig något så jag tänkte att vi kunde baka något. Ska rota fram den där kakboken på engelska jag fick av Sophia innan jag åkte :) NU kommer den till användning allt!

Godnatt på er! Har varit en lång dag men överlag faktiskt väldigt bra. Nu är jag trött :)