svartbär?

nathan har ätit blackberries, ost och lite grönsaksmix till lunch.

såhär ser han ut när han är klar:












       


charmig liten kille det där

image144
nathan o jag.


jag kom förresten på att jag tror att blackberries på svenska är björnbär.

BearBerries.

grey´s anatomy

julie kom in till mitt rum ikväll och gav mig första säsongen av Grey´s Anatomy på dvd! inte så att jag fick den, utan att jag kunde kolla på den, eftersom hon själv typ inte har tid att kolla på TV :) jag å andra sidan har all tid i världen efter 4.30...
så nu har jag kollat 5 avsnitt i sträck och börjar fundera på om det är dags att knyta mig.

The Hills går på tv. det måste ju vara världens töntigaste program alltså. kräk. jag kollar hellre på
HIGH SCHOOL MUSICAL! åååh. då är det illa.. riktigt riktigt illa.
det enda serien handlar är ju om hur alla backstabbar varandra hela tiden? jag förstår inte det underhållande i det..?

nä hörni gonatt. imorgon måste jag ta Nathan till music class. åh jag orkar verkligen inte.. Julie berättade världens äckligaste sak. Sist hon var där så var det en av mammorna som breastfeeded right in public. TILL SIN 3ÅRIGA DOTTER!

åh gross. jag hoppas det inte händer mig imorgon. snälla snälla.

tjockskallig åsna

nathan somnade vid tio och sov jättelänge så jag hade skittråkigt. visst, jag hade kunnat göra en av de miljoner sakerna jag skulle gjort idag... men nä.

så jag satt o hängde på facebook istället och kollade gamla konversationer mellan mig och maria och fick värsta ångesten över hur taskig jag har varit mot henne egentligen och hur mycket jag saknar henne. så jag gick o hämtade mitt telefonkort och ringde henne. vi pratade i typ 45 minuter och det var jätteskönt att reda ut allt. bra att hon är så förlåtande. längtar verkligen tills då jag får träffa henne och alla andra i augusti.

undrar vem jag har fått min tjockskallighet ifrån? mamma eller pappa?

image141

gotland förra sommaren. inte alls fulla


 


till frida:

såHÄR brun är jag Ü



hehe

sskkyyppee

meh. varför kan inte min familj fatta att Nathan sover och jag är uttråkad och bara logga in på skype?

gym

heeey äntligen drog jag mig till gymet o sprang. en timme och det gick bra faktiskt. tänkte kolla på I now pronounce you chuck and larry men sen råkade jag flippa förbi One Tree Hill. det är ju så dåligt att jag måste bara kolla på det. nu är det reklampaus så jag ska smörja in mina nyrakade ben. de är så lena o fina.

hejhej

såhär kul kan man ha på msn

Mackan har precis skickat dig en vibb.

eyeline säger:

vaaad?

Mackan har precis skickat dig en vibb.

Eyeline säger:

men sluta vibba din tönt

Mackan säger:

dork

eyeline säger:

you´re a dork

Mackan säger:

you're a wozz

eyeline säger:

är ja inte alls deee

Mackan säger:

greek!

Mackan säger:

geek *

Mackan säger:

haha

Mackan säger:

den blev fel

eyeline säger:

haha grek!

eyeline säger:

du din GREK!

eyeline säger:

din jävla grek!

eyeline säger:

hahaha det ska jag börja använda! fyfan vad kul

Mackan säger:

kalla mig för det?

eyeline säger:

nej bara allmänt

eyeline säger:

"ben & jerrysglassen är slut.. jävla grek"

Mackan säger:

haha

Mackan säger:

hmm...

Mackan säger:

jag vill också ha glass

eyeline säger:

jag med. det är det enda jag tänker på

Mackan säger:

fucking greek

eyeline säger:

you´re a greek

Mackan säger:

you're a geek

eyeline säger:

geek is waaaaay better than greek



there´s still hope

fia o jag har gnällt till varandra hur vi vill träffa fler amerikaner här. Fia, lyssna här:

igår runt 6 tiden fick jag ett sms från Nick, en kille jag träffade på en klubb i LA som bor i Santa Rosa.

Nick: Gonna be back in LA tomorrow... down to party tomorrow night?
Jag: back in santa rosa unfortunately...
Nick: oh you are.. im here right now.. lol.. what are you up to tonight?
Jag: hah yeah. i wish i was there though.. this town is insanely boring. tonight im just unpacking and doing laundry. work starts at 7.30 tomorrow. it sucks!
Nick: oh ok well when i get back we should get together...
Jag: sure. just text whenever. have fun tonight!
Nick: huh... im in santa rosa tonight! not goin to LA till tomorrow... lol
Jag: what? you´re in santa rosa? hah didnt get that.
Nick: yeah.. lol.. thats why i was seein what you were up to... thought maybe you wanted to go grab a drink or somethin.. cause i have to be up early too.
Jag: hah oh. well not tonight, but maybe some other time.
Nick: yeah sounds good... ttyl (vad betyder det? datanörd någon?)
Jag: alright. have fun in LA!

jag kom förresten på nu var ttyl betyder. Talk To You Later. vilket snille jag är.
var det bara jag eller var det jätteoklart att han var i santa rosa? jag fattade det som om han var i LA och trodde jag fortfarande var i LA o ville ses. aja. hur som, Fia! Vi kan ju hooka up med Nick o hans polare juu!! jag ÄR ett geni. i knew it.

back in santa rosa

hej hörni. nu är jag hemma igen! jag har haft två helt underbara veckor i Los Angeles med min älskade vän Malin, min nyfunna vän, lilla söta superhärliga Annika och två helsköna Los Angelesbrudar Katja o Carro. vi har varit på universal studios två gånger, vi har insett varför inga Los Angelesbor någonsin går eller tar bussar (bussarna går aldrig), vi har varit på supertuffa klubbar och inte betalat för en enda drink, vi har träffat sköna medelåldersmän i väntan på bussen, vi har köpt sprit i livsmedelsbutiker med våra falskleg (worked like a CHARM!), vi har gått tills våra fötter blödde (nästan), vi har lärt oss älska "Ross", vi har lagt ner chockerande mycket pengar på mat, vi har shoppat upp nästan alla våra besparingar (Malin sina hyrpengar för lägenheten i sommar). Vi har haft supertur med vädret och bränt oss rätt rejält. fjällat och gnällat.

i fredags åkte katja och carro till Las Vegas och lämnade oss i deras lilla lägenhet. på kvällen ompackade vi våra väskor. såhär såg det ut:

image136


Det var rätt hysteriskt faktiskt. morgonen efter städade vi HELA lägenheten. Okej - lägenheten är liten, men det blir rätt mycket o städa när 5 tjejer har bott där i två veckor och i stort sett inte brytt sig mycket om att städa alls... klockan 9 gick vi upp o satte igång. städade köket, skurade alla ytor, diskade allt, sopade golvet, malin skapade en "mopp" med rengöringsmedel och toalettpapper, jag och annika skurade badkaret och toaletten, malin städade vid handfatet i badrummet, jag bäddade alla sängar. det tog oss 2 timmar att städa allt. sen duschade vi (vilket skapade en pool i badkaret då avloppet inte fungerade som det skulle), vi packade det sista (och satt på väskorna för att kunna stänga dom), gick till Ralphs för att köpa blommor till katja o carro (och rena tvättsvampar), ringde taxi och åkte mot flygplatsen. I taxin hade föraren ingen aircondition på och kunde inte öppna några fönster. det enda han hade var en fjuttig liten fläkt som bara hamnade på Malin... jag och Annika fick med andra ord svettas och smälta bort under den 20 minuters långa färden. hääärligt.

sen på flygplatsen åkte malin o annika hem! tear... jag hittade mitt airline väldigt fort - tur att det låg så nära. när jag skulle checka in vägde min väska in på 58 lbs... och över det över 50 får man betala övervikt. jag hade redan hemma i lägenheten insett att jag aldrig kommer lyckas ta med den här väskan hem utan att betala övervikt, så jag tänkte att det är bäst på o köra på stort och ha VÄRSTA övervikten istället för o försöka lägga allt i handbagaget.
jag lyckades givetvis. 8 lbs övervikt. weey.
av någon jättekonstig anledning lät hon mig slippa betala. nice. jag bangar aldrig på o spara 50 dollar. hah. hon klistrade på 3 lappar där det stod "HEAVY - bend your knees" på väskan och lät mig gå. när jag satt vid gaten och läste min nyinköpta bok "21 - bringing down the house.. som förövrigt är jättebra) mötte jag en äldre kvinna och hennes mamma som tydligen bor i Healdsburg. Där bor min kompis Fia så det var ju lite lustigt. De var jättetrevliga. Kathy och Millie hette de. När det var ungefär en halvtimme innan planet skulle boarda hörde jag hur någon ropade upp mitt namn i högtalarna och bad mig komma till disken. Jag tittade på Kathy o typ "va? ville hon prata med mig? Vad har hänt?". Jag gick dit och sa att jag var jag och tjejen tittade på mig och sa
"You´re fine".
"but... you just called my name" svarade jag och tittade frågande på henne".
"No, you´re fine" svarar hon.
"Okay.. did you or did you not call my name? Elin Berzelius?"
"Yeah. I said you´re fine".
sen gav jag upp.

På flyget satt jag bredvid en robust kvinna som frågade om hon kunde få min lilla påse chips, eftersom det inte såg ut som om jag tänkte äta den. jag gav den glatt till henne och kände mig väldigt väldigt smal. Fia, snäll som hon är, kom och hämtade mig på flygplatsen. Det var en kärt återseende :) Vi åkte till en jättemysig italiensk restaurang inne i stan och åt pasta. mums! Sen åkte vi hem till mig. Garrett var hemma och kollade på sport. vi släpade in min tunga väska i mitt rum och hängde mest i mitt rum hela kvällen.


jag o fiaskrutt för typ två veckor sen (vi har lermask på oss. vi är inte bruna)

Imorse vaknade vi runt elva och tog god tid på oss att äta frukost. sen kilade vi iväg till Fias überlyxiga gym och lade oss ute vid poolen. det var så sjuuuukt varmt. det var seriöst 100F. men det var hääärligt. sen jag kom hem har jag träffat Julie och pojkarna, packat upp allting och tvättat (just det, måste hämta tvätten imorgon), gett colin en present som han oförskämt nog tydligen inte tyckte räckte utan han bad om en till present. sen åt vi sushi och jag städade undan mer i mitt rum... har fortfarande lite kvar att fixa men det får göras nån annan dag.

åh hörni, jag köpte förresten världens vackraste skor! amagad jag älskar älskar ÄLSKAR dom. jag skiter i om de dödar mina fötter, de är inte så viktiga ändå. men skorna.. alltså. pure love.

   
är de inte helt makabra?

första dagen hade jag en vattenläcka i min väska... min ipod och min kamera gick sönder :( så det gick åt lite besparingar åt det. nu har jag iallafall en ny ipod och sen söt rosa kamera med 8 megapixlar och 5x optical zoom. yesyes. nä hörni. nu har jag suttit i min säng och varit kissnödig i flera timmar igen. ska ta o sova också. det är ju jobb imorgon...

7.30!!!

natti! puss

jag hjärta PC

hörni jag skriver så dåligt här i LA. men jag skyller på annikas dator. den är mycket fin att titta på och jag tittar ännu hellre på en macbook air, men alltså... nä. det är fortfarande PC som gäller för mig. det tog mig skitlänge o lägga upp LAbilderna på facebook tex. så mycket enklare med PC! jamenar, varför krångla till det så? jag saknar min dator.. önskar att jag kunde tagit med den. å andra sidan är det faktiskt bra att jag lämnade den hemma. orka att jag skulle glömma den här eller att jag skulle spilla vin på den när jag är full. så nej. den mår nog bra därhemma. i min stora mysiga (och nybäddade!) säng.

häromdagen letade vi oss till Beverly Center (okej, katja o carro förklarade exakt vilken buss och exakt hur vi skulle gå så formuleringen "letade oss fram" är kanske inte lika aktuellt som jag får det att låta som). vi gick runt där i ett par timmar och kollade in H&M - älska att även fast H&M finns hemma så slutar det ändå med att man shoppar sönder alla sina besparingar på H&M när man är utomlands. jag menar - Lantzi, hur såg det ut i Paris egentligen? H&M, H&M och åter H&M. 
Vi hittade också "XXI forever" som hade jättesnygga o billiga kläder. jag kände igen deras påsar, och Malin kom på att det måste vara ett annat namn för "forever 21". lixom X i romerska siffror är ju 10.
X+X+I= 21. vi får spana vidare på det där.
sen så hittade jag M.A.C butiken och jag råkade visst spendera 100 dollar till där... jag smsade Julie och hon sa att hon var stolt över mig Ü så jag justifierar det med det helt enkelt. det ÄR okej.

på kvällen skulle vi fira Katja som fyllde 22! Deras svenska granne Lina kom över samt en annan tjej - Martina som snart ska åka till Sverige för o auditionera till IDOL! haha hon provsjöng för oss o hon var jätteduktig! jag håller tummarna för henne och hoppas att jag får se henne på TV när jag kommer hem! :D Wiie
Vi gick till Ralphs och handlade mat när vi var jätteuppstylade och jag kände mig jättekonstig.. jamenar jag går aldrig o handlar med smink numera. förut när man var typ 14 o hade finnar o allt möjligt (okej jag får fortfarande finnar. hittade en liten jävel på näsan idag. he should be so lucky... uh-uh nu ska han döden dö) så kunde jag knappt gå utanför dörren utan smink och plattat hår. men sen så kommer man upp i den där åldern när man helt enkelt inte pallar. det kallas "Jag är för gammal för sånt där-åldern". jag vet inte om det är en bra ålder eller inte.

tillsammans gjorde vi kycklingsallad och satt o drack vin och skålade för katja. sen tog vi taxi till klubben opra och hade apkul. det fanns en klubb precis bredvid som jag inte har en aning om vad den heter, men vi sprang över till den också och dansade. så JÄVLA skönt. åh vad jag älskar att dansa. sånt man saknar när man har suttit instängd med barn i 8 månader. fyfan om en vecka är det tillbaka till slitet. jag vill intee


idag har vi inte gjort ett skit. ha ha seriöst vi vaknade vid två (tillochmed Annika som brukar vakna typ 3 timmar innan alla andra). men vi gick faktiskt o la oss vid 5 så det är ändå rätt okej. imorse när vi vaknade hade carro en ny kille i sin säng. haha jag svär, en ny varenda jäkla morgon. jag minns inte ens när han gick. annika o jag gick o la oss vid poolen en stund, men sen så blev det kallt så vi gick in igen. satt inne i flera flera timmar o bara segade. sen fick annika sprutt i benen o tvingade med oss till Ross. förstår inte varför hon är så förtjust i Ross. fast jo. egentligen. det är kul o handla andra saker än kläder där. typ.. inredningsprylar. det skulle finnas ett Ross i stockholm alltså. då hade jag shoppat gärnet där när jag flyttar hemifrån. asbra. men jag köpte två handduksklänningar. dom är jättesmarta. det är som en handduk, och den har sånadär kardborrband som man kan sätta fast så handduken lixom inte glider ner. asbra! de var rosa och söta och den ena var från Tommy Hilfiger. jag var ju bara tvungen.

påvägen hem hittade vi en organisk mataffär. jag överdriver inte när jag säger att vi var som barn i en godisaffär! jag hittade sushi och blev genast jätteglad, annika hittade morötter och malin hittade ost och kex. vi var totalt lyriska, omringade av god, nyttig och organisk mat. fabolous!
66 dollar senare traskade vi hem, gjorde iordning vår mat och satte oss i badrummet för o kolla på Sweeney Todd som vi hade hyrt. (Katja, Carro och Lina satt i vardagsrummet o kollade på Lars and the Real girl så vi fick inte plats där. men badrummet funkade så bra så). 

nu ligger alla o sover o annika snarkar. undrar vad vi ska göra imorgon. kanske universal studios igen. Malin blev helt kär i Mumien-riden. haha fast vi hann bara åka en gång för sen stängde de... attans osis. och vi hann aldrig se fear factor som hon också ville göra. jag undrar vafan det är för något egentligen? Tar de upp folk ur publiken o säger åt dom att äta kackerlackor och dricka åsneblod? för isåfall är jag inte så jäkla säker på om jag vill gå o se den där showen... vi får se vad som händer...

btw, Lantzi hade 20årsfest ikväll med 60talstema! gud vad kul, jag hade velat vara där. då hade jag kommit som Diana Ross. o tvingat evi o freddie vara The Supremes med mig. 

image.jpg

 

hoppas ni hade kul utan mig iallafaall! nu ska jag sova. puss o kram


venice

orka att det blev två "annika piper" inlägg. men jag är för lat för att ens orka ta bort det ena. strunt sammaaaa

idag har vi varit på Venice Beach! det var BRA mycket najsigare väder idag än sist jag var där med familjen (haha frida). jag kan ju säga såhär: vi har bränt oss rätt rejält. malin ser ut som en kräfta i ansiktet, annika som en prickig korv på armarna och jag har skaffat mig en väldigt charmig wife-beaterbränna på ryggen. underbart.
bussen stannade på Santa Monica Beach så vi traskade bort till Venice där vi mötte Pär från häromkvällen. han låg med massa söta britter. vissa var förvånansvärt brunbrända faktiskt, annars tycker man ju att alla britter ska vara rödhåriga, småknubbiga, bleka o fräkniga. á la Wayne Rooney och Ron Weasley. iallafall. ena killen hade ingen hand. men han hade jättefina ögon. och en annan kille var blond och lät australiensisk, men det var han tygligen inte.

nu sitter vi här  i lägenheten och äter/gör middag (jag äter sushi och annika o malin lagar pasta). katja och carro ligger utslagna i sängen. undrar vad de gör om dagarna egentligen. de går i skolan typ 4 timmar per vecka och festar hela kvällarna, men de gör typ ingenting på dagarna. antingen sitter de vid datorn och lyssnar på skräpmusik eller så sover de.
igårnatt kom de hemsläpandes med 3 killar. klockan 3 på natten. när vi låg o sov. det var schysst. haha lixom, vartfan sov de? i deras lägenhet finns katjas och carros två små små sängar (inte i varsitt rum alltså, utan i samma sovalkov till vardagsrummet. som också är köket... och hallen... och badrummet. typ) jag har seriöst ingen aning vartfan de sov. 

nu ska vi kolla klart på Lars and the real girl. assöt film. fast jävligt konstig...

pusspusss

annika piper

HEJ! flamspatrullen här. gud vad det skrattas o piper. annika låter som en liten leksak som piper när man squeezar den. vilken dag vi har haft. vi åkte till Universal Studios och gick runt där. det var jättekul. I shuttlen påväg från tunnelbanestationen kunde inte annika hålla sig. hon började pipa o sa " wiiie jag känner mig som ett barn på julafton! jag är så exalterad!!"
det första vi gjorde när vi kommit in var att köpa en liten hink med popcorn. för 4 dollar kunde man fylla på den hur många gånger som helst. 
kassörskan:
" would you like a bucket with Shrek or Spiderman?
(jag tänker precis säga att det inte spelar någon roll)
Malin: SPIDERMAN!


hahahah gud vad kul. malin ska stänga av värmen:
" ´faan´står det här
.....................
"malin.. det står ´fan´. som i ´fläkt´. 
....... jaha......
(hysteriskt skratt)

"baj kritiks and audijenses all åver te vörld" - Malin tränar sin engelska genom att läsa baksidan på ett dvdomslag.


okej nu ska vi tydligen kolla på en film på datorn så jag får inte blogga klart. jag som hade massa kul att skriva. men jag får göra det sen, i ett annat inlägg. tjing.

annika piper

HEJ! flamspatrullen här. gud vad det skrattas o piper. annika låter som en liten leksak som piper när man squeezar den. vilken dag vi har haft. vi åkte till Universal Studios och gick runt där. det var jättekul. I shuttlen påväg från tunnelbanestationen kunde inte annika hålla sig. hon började pipa o sa " wiiie jag känner mig som ett barn på julafton! jag är så exalterad!!"
det första vi gjorde när vi kommit in var att köpa en liten hink med popcorn. för 4 dollar kunde man fylla på den hur många gånger som helst. 
kassörskan:
" would you like a bucket with Shrek or Spiderman?
(jag tänker precis säga att det inte spelar någon roll)
Malin: SPIDERMAN!


hahahah gud vad kul. malin ska stänga av värmen:
" ´faan´står det här
.....................
"malin.. det står ´fan´. som i ´fläkt´. 
....... jaha......
(hysteriskt skratt)

"baj kritiks and audijenses all åver te vörld" - Malin tränar sin engelska genom att läsa baksidan på ett dvdomslag.


okej nu ska vi tydligen kolla på en film på datorn så jag får inte blogga klart. jag som hade massa kul att skriva. men jag får göra det sen, i ett annat inlägg. tjing.

club area

hej hörni. nu sitter jag här i soffan i carros o katjas lilla lilla lägenhet i West Hollywood, nyss hemkommen från klubben Area - uppfixad i min nya militärgröna tubklänning (som egentligen är en kjol, ni vet ju att jag älskar klänningar) höga svarta stövlar, guldiga örhängen o halsband, rufsigt hår á la tupera och mycket smink. måste erkänna att jag kände mig jävligt het ikväll. härligt. men jag fick inte i mig tillräckligt med drinkar för det där självförtroendet jag behöver för o kunna ragga ordentligt. för jäääävlar vad jag hade velat ha det ikväll alltså. det var en så snygg kille på den här klubben så jag tror jag skulle smälla AV. holy crap. DAMN! jag vet inte hur många amerikanska klyschor jag behöver använda för att tillräckligt betona hur sinnesjukt het den här killen var. jag har nog aldrig sett en så snygg människa i hela mitt liv. totally out of my league såklart, han stod o tjötade med nån blond liten donna så jag lade inte ens ner någon energi på det. kände mig som en flodhäst i jämförelse med henne. men det var ögongodis för kvällen iallafall. riktigt riktigt gott ögongodis. han var en såndär kille som evi skulle dregla över på en sekund. han såg ut som en brit. utan tvekan. jag köpte mig en liten röd kuvertväska på DSW. assnygg. kände mig lite LA. kan ju säga att an kommer lätt in i det här livet. in på alla klubbar, inga inträdespengar, alla bjuder på drinkar, ligga ute vid poolen hela dagarna, taxi är skitbilligt. fast jag saknar ändå stockholm jättemycket alltså. ska bli så skönt att få komma hem. nu ska jag tvätta av mig sminket, tråla av mig klänningen o ta på mig min ytterst oheta pyjamas och lägga mig i sängen o lyssna på min nya ipod (min andra utsattes för vattenskada). jag tog musik från annikas itunes. he he. Hanson fanns med. MmmBop. jajamän det är grejjer det. godnatt hörni, imorgon blir det universal studios.

just det, aslustigt häromkvällen när jag, annika o malin var påväg hem från en klubb (vi gick... i högklackat! AJ) så gick vi förbi en parkering där det stod ett gäng ungdomar i våran ålder, kanske lite äldre o snackar. jag tänkte precis vända mig till Malin o säga "he he kolla in töntgänget" (de såg så organiserade och.. jaa töntiga ut) när ena killen vänder sig om o säger "hej hej vi är också svenskar". bra lustigt alltså. Per hette han, trevlig pys, vi ska ut o möta honom på Venice Beach nångång. 

nu måste jag gå o lägga mig. nattinatti hörni!

LA

nu är vi i LA. jag hade skrivit ett långt inlägg men sen försvann det. jävla asskaft. jag hatar malins dator. men jag älskar malin så det är okej. malin o annika har däckat på en madrass. tog en jätterolig bild som jag får lägga upp senare. haha.
carro o katja ska ut ikväll. vi är helt döda. vill sova. vill ha blondare o längre hår. och smalare ben som carro. haha jag känner mig som babsan jämfört med henne.

nu ska jag gå o tvätta av mig mitt smink o gå o lägga mig. jag är förvånansvärt trött faktiskt. godnatt påer.

uppkörning imorgon

igårmorse efter att jag skjutsat Julie, Garrett o pojkarna till flygplatsen så ringde jag Vic (och väckte henne förövrigt) för o berätta att jag planerade att komma till hennes hus. Vi spenderade dagen inne i stan och nere vid The Embarcadero där den olympiska elden skulle gå förbi, men vi åkte därifrån innan den kom för Vic skulle börja jobba klockan tre.. så det var lite synd.  väl hemma sen så såg vi dock att de hade ändrat rutten (pga alla som protesterar) så vi missade ju egentligen inget. däremot så såg vi allt Live på tv. det var ju lite coolt iallafall att San Francisco var den första staden i USA som elden gick igenom.
Vic åkte o hämtade Kieran o åkte på playdate. Under tiden stannade jag hemma hos henne i hennes säng o tog en powernap. jag hade ju faktiskt varit uppe sen 4.30 den morgonen så jag var lite trött.
Vic o Kieran kom hem, de väckte mig och vi åkte o hämtade Yasmin. Vics värdföräldrar ligger i skilsmässa så barnen bor hos pappan 3 dagar i veckan, vilket betyder att Vic måste skjutsa dom fram och tillbaka. Så igår skulle de sova hos Mehul (pappan) så vi åkte dit med barnen.
7.30 skulle vic slutat. efter ett antal osvarade samtal, några tårar av utmattning och irritation och lite småprat om hemlängtan rullade äntligen Mehul in klockan 9. en och en halv timme försent. Vic var arg, och Mehul bad om ursäkt. tydligen så var det här inte den första gången som han var sen. Jag tyckte skitsynd om Vic. jag hade också varit sjukt irriterad om jag var hon.

idag sov vi länge (eller.. jag sov länge, viki började jobba klockan 7). När hon hade kommit hem o barnen var i skolan gick vi upp o åt frukost och satt ute i solen o läste. vid halv tre åkte hon o hämtade barnen o jag åkte hem. Väl här hemma har jag inte gjort särskilt mycket. Skulle träffat Fia men hon jobbade sen blev det aldrig av. Hoppas vi kan ses imorgon iallafall.

Så, imorgon har jag min uppkörning. Jag är faktiskt lite nervös. Det står att man ska ha med en "licensed California Driver".  Varken Fia eller Viki hade någon med sig och det fungerade utmärkt för dem tydligen. Jag är orolig för:
om de ber mig visa upp mitt internationella körkort kanske de märker att det gick ut för flera månader sen. och jag vet inte vad som händer om de fattar att jag kör omkring olagligt.. hmm
jag hoppas det går bra iallafall. Uppkörningen ska nog gå bra. Hur svårt kan det vara att köra upp i Santa Rosa? Och med min egen bil? Nej, inte min egna förstås, Julies och Garretts, men med en bil som jag ändå kör varje dag och som jag är van vid. Undra om jag ska ta Toyotan eller Audin? I dont know, jag tar nog Toyotan tror jag.

Oh well, nu ska jag gå o duscha o packa ihop alla papper o se till att jag har med mig allt! I övermorgon åker jag till LA o träffar Malin! Jag längtar så jag dör. Fast efter de här två veckorna i LA så har jag inget mer att se fram emot :(   Det blir 4 långa månader. Jag har iofs min hemgång att se fram emot! Jag saknar alla så himla mycket. Jag önskar jag kunde träffa varenda en av er samma dag som jag kommer hem!

duscha var det ja. önska mig lycka till på min uppkörning imorgon, nu!
Puuss


image134

olympiaden, terroristmål och en plus sized model

okej. klockan är alldeles för sent nu egentligen, med tanke på att jag ska upp 4.15 imorgon bitti. men men. jag måste skriva lite om vad som händer här egentligen. såg just på nyheterna (okej, inte nyheterna då - Inside Edition - skvallerblaska TV snarare) att en 17årig tjej från England, Chloe Marshall som just vunnit en deltävling till Miss England blir verbalt misshandlad i media. Det skrivs att hon är en dålig förebild för unga flickor och att någon som hon inte borde vinna en tävling som denna. Varför?
För att hon ser ut såhär:

http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2008/04_01/ChloeBikiniHELLO_468x840.jpg

fan vad arg jag blir. Hon är ju skitvacker. Varför ska inte hon få vinna en skönhetstävling för? Och är det inte sjukt ironiskt att man skriver att hon är en "dålig förebild" för unga flickor?
För vadå, modellerna som de ser ut i regel är en klar definition av bra förebild då eller? det är fan inte klokt. sjuka värld. och så skrev de att det är fel att hon "marknadsför fetma". Vafan?! Världen marknadsför ju anorexia varenda jävla dag. En sak att vara smal och nyttig, en annan att svälta sig själv och se ut som en Auswisczfånge. So what om hon är tjock och glad? Hon är åtminstone självsäker och älskar sin kropp som den är. Det om något är väl en bra förebild för unga flickor?
Go Chloe! Hoppas hon vinner hela skiten och knäpper stickorna till tjejer på näsan och visar vem det är som har det riktiga självförtroendet.


Har ni i Sverige hört förresten allt rabalder om den Olympiska facklan? Kvinnan som sprang med den i Paris blev attackerad av folk som protesterar in favor of Tibet. I förrgår var det fem personer som klättrade upp i Golden Gate Bridge och satte upp 2 stora skyltar där det stod:
"Free Tibet" och "One Word, One Dream. Free Tibet"
Det mest oroande där var att, det var ingen som märkte det. Och Golden Gate Bridge är fullsmockat av övervakningskameror. De sa på nyheterna att varenda inch på hela bron är sedd av kameran. Hur fan kunde man missa detta? Och, nu är Golden Gate Bridge räknad som en av de mest hotade ställena för terrorism. Eftersom det är så exposerat och alla vet att vem som helst kan i stort sett göra vad som helst utan att någon märker det. Fast å andra sidan vet jag inte hur aktuellt det är med tanke på att övervakningen i bron efter det här antagligen kommer vara 10 gånger så stor som den var innan. Men ändå, lite läskigt är det.
San Francisco är den första staden i USA som facklan ska springa igenom. Imorgon händer det. Först var det tänkt att rutten skulle vara 9 miles, men efter alla attacker och rabalder så har de nu skurit ner det till bara 2 miles. Vid Embarcadero ska den springa så jag kanske tar och åker ut dit imorgon. Om Vic också vill det dvs,

nu måste jag verkligen sova. nattinatti!

image133

knubbis

jag svär. alltså jag LOVAR att jag bannemig har gått upp i vikt sen min familj kom hit. jäklar. jag känner mig jättefet. det är hemskt. jag gnällde om det för Julie idag. Hon sa att jag inte alls var tjock, vilket jag antagligen inte är - eller jag hoppas inte det iallafall, men det är ändå något som gör att jag känner mig superfet. typ i ansiktet, låren, rumpan, magen, höften. usch.  jag ska hur somhelst WAOW. hörni nu avbryter jag migsjälv här, men JÄVLAR! David Archuleta gjorde just en underbar version av Robbie Williams "Angels" i American Idol.
SNUTTEGULL! jag ska kidnappa honom och tvinga honom att gifta sig med mig. fan vad söt han är! så kan han sjunga för mig. ååh och spela på sitt piano. näe han är så gullig. fast han ser lite mongo ut framifrån. ha ha. äsch, det kan jag leva med. sålänge han sjunger för mig.
Nu kom jag o tänka på den där hemska versionen av Jessica Simpson och någon spansk fjant av den här låten som Adam visade mig på Youtube. ha ha ha hennes röst är så fruktansvärt tillgjord. det är pinsamt.
Kolla:


http://youtube.com/watch?v=1KRGzQO050w&feature=related

vad var det mer jag skulle skriva? .....
* idag har jag jobbat i 11 timmar
* jag fick betalt för den här veckan, plus 2 veckor till= 480 dollar.
* jag åt middag 2 timmar efter jag åt "lunch" för jag hann aldrig äta lunch när man egentligen ska äta lunch. lunch
* Nathan och jag åkte till hans musicclass och hans lärare skrämmer mig ibland. Hon säger att ibland när hon är ensam hemma och ledsen brukar hon springa runt i sitt hus o göra kycklingdansen och kuckla. fast. det gör ju jag med ibland. Det är inte alls onormalt.

såhär ser det förresten ut när vi sjunger "hello" sången i början av lektionen:
"Hello to the mommy´s. So glad to see you.
and hello to the daddy´s. So glad to see you too.
.............. AND helloooo to THE NANNY! (pekar på mig). So glad to see you too."
[alla stirrar på mig och jag ser att i deras hjärna ekar det: "tänkte väl det. inte fan kan hon vara mamma heller"]
jag småler o skrattar fram: "he he... hello.."
VARENDA GÅNG!

hey

hej hopp. här händer inte så mycket. är ganska uttråkad faktiskt. och jag vet inte vad jag ska skriva. Fick bara ett ryck här i min säng o satt o väntade på att pausen i One Tree Hill skulle komma så jag kunde skriva "allt" i bloggen.

och vad är då "allt" undrar ni. jaa... det undrar jag med. jag vetefasiken vad jag skulle skriva om..
haha one tree hill. så dåliga skådespelare i den här serien alltså. ändå sitter jag bänkad här o kollar. de enda jag gillar i den serien är hon som spelar Hayley och hon som spelar Karen. mamman. resten är ju bara skit.
Han som spelar Nathan ser ut som en bäbis, han som spelar Lukas ser bara fjantig ut, hon som spelar Brooke viskar bara och har oerhört irriterande röst. Hon som spelar Peyton låter som en man och ler jättekonstigt.
och nästan alla är dåliga skådespelare på köpet också. men det är ändå på något sätt jätteintressant att skrynkla min hjärna till det här. så.. varför inte?

på bion igår visade de en ny trailer till Sex and the City. jag längtar verkligen tills den kommer ut på bio. den verkar sjukt bra. precis som serien. och nu ska jag läsa boken också. Alltså, Julie och hennes böcker. det är som en bibliotek i huset, jag behöver inte gå ut o varken köpa eller låna en bok. Jag kan bara kolla igenom hennes hyllor.  galet mycket böcker. Hon berättade om sin favoritförfattare, Nicholas Sparks. Jag hade aldrig hört talas om honom tidigare, men nu berättade hon att han skrev boken "The Notebook" som filmen är baserad på. Och filmen ska vara jättebra har jag hört. Dags o läsa boken, sen ska jag se filmen. Sen har han tydligen skrivit en bok som heter "A walk to remember".
Känner du igen det Malin?
Ja, det är boken som den urdåliga filmen med samma namn är baserad på. Den med Mandy Moore och Shane  West. en så fruktansvärt dålig film. Undrar om boken är lika dålig. Jag ska läsa den.

nu är jag jättesugen på glass igen... åh.


sa jag förresten att man tydligen som medlem på YMCA här i Sonoma County får 2 gratislektioner med en privattränare. hur bra är inte det? nu får jag ta tag i det här med träning. det har gått lite åt helvete de senaste veckorna.

minst sagt.

nu ska jag gå ut i kylen o gräva efter något ätbart.

en gurka eller en pistagenöt eller nåt.

om glass inte vore så jävla onyttigt skulle jag bannemig leva på det. apa.


pioneer park

idag ska vi iväg till parken. förra veckan åkte vi till Brush Creek i förhoppning att träffa mamma-gänget, men tydligen var de i en annan park som inte vi visste om. jaja. idag ringde jag Yuki för att dubbelkolla. Nu har jag skrivit ut directions och en karta så det ska nog inte bli några problem att hitta dit. Mötet börjar 11.15 och nuär klockan 9.30. Så vi har ju gott om tid. ska slänga in tvätten o torka den också innan vi åker. Samt försöka städa upp i vardagsrummet. Julie släppte en bomb imorse när jag vaknade:

"The livingroom is a mess... sorry.."
blablablabla
"so here are the stuff to be done for today: boys laundry, blablabla, and oh, vaccum the livingroom would be great"

toppen. måste städa undan alla leksaker. det är inte lite heller. jag ska ta en before och after shot av det hela så ska ni få se vad jag har haft för mig hela dagen. KUL!

igår var jag o fia nere i santa rosa downtown o strosade. Mysigt. Men jag tänkte jättemycket på min familj när vi var inne i Plaza. Panda Express. hahah. stamkunder där alltså. men det är gott. och nyttigt (inte helt jätteonyttigt iallafall). Sen när vi gått runt en stund och var måttligt uttråkade så bestämde vi oss för att gå på bio. Vi såg Leatherheads med George Clooney i huvudrollen. Den var rätt kul. Inte världens bästa film direkt, tycker jag iallafall, men rolig. Fast jag hängde inte med i slutet riktigt... det var lite... "lerigt" om man kan säga så.

he he Ü
nu ska jag städa rent i köket, göra lunch att ta med oss, klä på killarna, slänga in tvätten, klä på mig själv, slänga in min tvätt... vad mer? hmm.. sopa köksgolvet. det verkar vara Nathans nya hobby att slänga allt han kommer åt på golvet.
... jovars, sånt kan ju också vara kul. tjing på er.

Just det - Malin. Jag har mailat du-vet-vad nu. so get going babe :) snart ses vi!


wee-wee

lördag
idag skulle jag jobba 1-4
sen sa Julie igår att jag kunde börja jobba klockan 3
klockan blir 3, jag går ut i köket... ingen hemma
jag går tillbaka till mitt rum. Julie och Colin kommer hem halv 4.
jag går ut i köket
Julie säger att jag kan börja jobba klockan 5
jag går tillbaka till mitt rum
klockan blir 5. ingenting händer
klockan blir 6. ingenting händer
klockan blir 7. Julie kommer in i mitt rum o säger att jag inte behövde jobba idag.
Great. Inte alls slösat bort en hel dag.


varför ska det vara så jäkla svårt för mig att resa mig ur sängen o bara gå o kissa egentligen?
Nu har jag varit kissnödig i minst en timme.

whooowhiiiie

hahahaha Julie gav mig en GIGANTIC värktablett imorse and.... believe you me - it just kicked in baby! Whohooo hahah

Julie: Why´re you up so early?
Elin: Menstrual cramps.. can´t sleep.. can barely move...
Julie: You wan´t something to make it go away?
Elin: ....... YES PLEASE!


jag känner mig lite dizzy.. he he.. det är nog läge på o äta nåt nu

stupid ass...

jag håller med Emilie. Varför gav Gud mens till oss kvinnor? jävla fanskap. ni män ska skatta er lyckliga I tell you!
Ni slipper mens, ni slipper föda barn, ni får mer betalt för samma arbete.. säg mig en sak, vad har män egentligen att gnälla om? Ni har ingen rätt att vara gnälliga eller moody. härmed tar jag bort mäns rätt att vara gnälliga. Step up and be a man goddamit.

Juno

jag har laddat ner filmen Juno en längre tid (Limewire är apsegt) och ikväll kollade jag på den. Det var en bra film faktiskt. jag gillade den. den där Ellen Page är en riktigt bra skådespelerska. inte undra på att hon var oscarsnominerad. skön stil.
filmen var inte riktigt "WAOW det här är min favoritfilm", men you know. bra. den var bra. absolut. det måste ju bara sägas för övrigt, att Jason Bateman är het som gröt. phew.

jag har varit kissnödig i tre timmar nu, men av nån anledning har jag inte orkat resa mig ur sängen. finns-ingen-kraft. å andra sidan, reser jag mig inte upp snart så kan det ju inte sluta annat än dåligt. och aningens pinsamt

jag ska nog gå o kissa nu.

inredningsdesign WTF?!

VARFÖR finns det inga utbildningar i inredningsdesign på stockholms universitet eller på studera.nu?
Inte en enda träff när man söker. jag får fnatt!
vad ska jag nu plugga i höst? orka vänta ett halvår på o kunna plugga.
o orka flytta till växjö för en kurs i möbeldesign (enda träffen)

Evelina 20




You know it doesn't make much sense
There ought to be a law against
Anyone who takes offense
At a day in your celebration
'Cause we all know in our minds
That there ought to be a time
That we can set aside
To show just how much we love you



image132













världens roligaste bild på mig och Evi.








Evi: Saknar dig jättejättemycket och hoppas att vi kan plura ut något besök i sommar. Det skulle vara guld. Jag försökte ringa dig idag på något skitkort man fick av Cultural Care när man kom, men som allt annat som har med Cultural Care att göra så gick det åt helvete.
Stort stort grattis iallafall (vet att det tekniskt sett i svensk tid inte är din födelsedag längre, men här hos mig fyller du fortfarande år . i två timmar och en kvart till.) 
 :)
Puss o grattis!


augusti september

sen min familj åkte hem igårmorse har min hemlängtan varit värre än någonsin. jag har fått ångestkänslor i bröstet och vill bara åka hem. och nu har jag ändå malins ankomst och våra 2 veckor i LA att se fram emot, efter det kommer jag dö av depression. jag vill ha en anledning att åka hem. typ: jag har fått ett jobb på TV4 och måste börja nu med en gång.
så kan jag bara säga: jag är SÅ ledsen, men jag MÅSTE åka hem.
men det har jag inte. in fact, igår frågade Julie mig om jag kunde tänka mig att stanna den sista månaden (som är till för att resa) och jobba för dom. Det vill jag inte. Jag vill bara åka hem. Men jag har inte hjärta att säga det till Julie. Egentligen vill jag åka hem nu, men jag kan bara inte säga det till Julie. Hon skulle bli förkrossad.
om jag stannar den sista månaden är det 24 veckor kvar tills jag kommer hem. Om jag åker hem den 18e augusti är det 20 veckor...

jag ska maila Niklas och se om jag kan få jobb på Bygma i höst och i så fall skylla på det när hon undrar om jag kan stanna den sista månaden.

Det är inte det att jag inte trivs här, för det gör jag... till en viss del. Julie och Garrett är toppen. Nathan är söt o Colin är rar, men ibland kan ungarna vara riktiga monster och då vill jag inget annat än att bara åka hem. Jag önskar att jag bodde i San Francisco så jag kunde träffa mina kompisar där oftare. Jag önskar att Fia och jag bodde närmare varandra. Jag önskar vi hade samma schema och lika stora värdbarn så vi kunde ses på playdates varenda dag o skiljas åt när vi i stort sett slutade. Jag önskar att jag inte var så jävla isolerad på den här kullen, eller att det gick bussar, eller att jag hade tillgång till en egen bil så jag kan åka och träffa folk. Jag önskar att våran LCC inte var så jävla värdelös och kunde se till att vi träffar andra au pairer i området. Jag önskar att Cultural Care inte var så jävla värdelöst. Jag önskar att jag aldrig ens hade gått med i det här jävla programmet.

faan.